Armele chimice, folosite şi de americani. Agentul Orange a făcut ravagii în Vietnam

Distribuie!

„Siria a utilizat arme chimice și a „încălcat de multă vreme linia roșie” fixată de Statele Unite în această privință. Este argumentul forte folosit de Washington și aliații săi occidentali pentru o intervenție militară împotriva regimului Bashar al-Assad, acuzat că ar fi la originea atacului cu arme chimice, din 21 august, de lângă Damasc.

Americanii se folosesc acum de „problema umanitară”, deși ei înșiși au recurs la arme chimice în Vietnam, sau au ajutat regimul Saddam să pulverizeze gaz sarin în războiul cu Iranul. Pe lista neagră a atacurilor cu arme chimice se află și cel cu fosfor alb, asupra civililor irakieni, în 2004, sau testele armatei SUA, cu substanțe chimice, din anii 50, asupra suburbiilor sărace din orașul St Louis.


Americanii par să fi experimentat tot ce le-a căzut în mână. De la folosirea așa numitului Agent Orange asupra vietnamezilor, până la utilizarea fosforului alb, la Fallujah, Statele Unite nu s-au dat înapoi de la nimic. Nici măcar de la testarea unor substanțe radioactive toxice asupra propriilor cetățeni, afro-americanii săraci din orașul St Louis.

În timpul războiului din Vietnam, între 1962-1971, armata americană a folosit 80 de milioane de litri de „Agent Orange”, o substanță chimică defoliantă, asupra pădurilor și zonelor rurale, distrugând deliberat culturile și mediul înconjurător, ucigând mii de oameni nevinovați.Vietnamul a estimat că peste 400.000 de persoane au fost ucise sau mutilate, 500.000 de copii s-au născut cu malformații, iar două milioane de oameni s-au îmbolnăvit de cancer, după împrăștierea „Agentului Orange”. Creată de cele mai mari companii de erbicide din SUA, Dow Chemical și Monsanto, substanța chimică a atins și Laosul de Est și Cambodgia.


Masacrul de la Fallujah

În 2005, presa a dezvăluit că armata SUA a utilizat fosfor alb asupra civililor, în timpul atacului de la Fallujah. În documentarul „Masacrul mascat”, postul italian Rai News 24 a devoalat folosirea acestui agent chimic, în pofida reglementărilor Convenției de la Geneva din 1997, prezentând atrocități de neimaginat comise de Pentagon. Au fost difuzate imagini cu trupuri arse, lichefiate, de adulți și copii, și chiar mărturii ale unor soldați americani. Mai mult, s-a spus că Statele Unite au recurs și la napalm, testat pe japonezi, între 1944-1945.

Fosforul alb, pulverizat în Gaza

Este o armă chimică cumplită, care arde carnea până la os. Amnesty International a acuzat și Israelul, în 2009, că a folosit fosfor alb împotriva civililor din Gaza.

Iranul, gazat de Irak cu mâna CIA

Tot americanii au fost cei care i-au ajutat pe irakieni, în anii 80, să îi masacreze pe iranieni și kurzi. Arhivele CIA au dovedit că Washington-ul știa că Saddam Hussein folosea gazul sarin și gazul muștar în războiul Irak-Iran. Potrivit rapoartelor CIA, americanii aveau cunoștință de armele chimice ale Irak-ului încă din 1983. Teheranul acuza că trupele sale au fost atacate cu substanțe chimice interzise, pregătind un raport ce urma să fie prezentat ONU.

Le-au lipsit dovezile, majoritatea aflându-se în posesia guvernului american. Bagdadul a folosit gaz sarin în timpul a patru atacuri, în 1988, instrumentate cu ajutorul imaginilor din satelit și al informațiilor furnizate de americani. Atacurile au înclinat decisiv balanța în favoarea Irak-ului, forțând Iranul la negocieri.

Radiați cu uraniu sărăcit

Pentagonul a recunoscut în 2003 că trupele americane din Irak folosesc muniții cu uraniu sărăcit, deșeu nuclear radioactiv. Rezultatul: peste jumătate din copiii născuți la Fallujah între 2007 și 2010 au venit pe lume cu malformații congenitale grave. O altă consecință – cancerul și mortalitatea infantilă au crescut dramatic în tot Irakul. Experții susțin că radiațiile produse de uraniul sărăcit se elimină după șase miliarde de ani.

Experimentul din St Louis

La începutul anilor 50, armata americană a testat substanțe chimice asupra locuitorilor din suburbiile din St Louis, majoritatea negri. Guvernul a susținut că experimentează „o cortină fumigenă„ pentru a proteja orașul de un eventual atac al Rusiei. De fapt, aerul orașului a fost contaminat cu sute de kilograme de sulfat de cadmiu și zinc, substanțe foarte toxice. După aceste teste, un număr tot mai mare de oameni din zonă s-a îmbolnăvit de cancer.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/armele-chimice-folosite-si-de-americani-agentul-orange-a-facut-ravagii-in-vietnam-103737
  2. Foto: ziuanews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...