Artefactul Coso, bujia veche de peste 500.000 de ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Unul dintre cele mai intrigante artefacte descoperite de-a lungul timpului, este bujia de motor încastrată într-o piatră, cu o vechime de peste 500.000 de ani.

Povestea artefactului Coso, așa cum a fost denumit, începe în 1961, când trei persoane au plecat să caute geode în zona Olancha, California. În acea expediție, cei doi bărbați și o femeie au descoperit mai multe geode și le-au dus la magazinul, unde urmau să le vândă. Una dintre ele părea diferite de toate celelalte și atunci Mike Mikesell s-a hotărât să o spargă, ca să vadă ce conține înăuntru.


În interiorul geodei a descoperit un dispozitiv extrem de ciudat, care ulterior a fost comparat cu o bujie de motor. Bărbatul a realizat că tocmai făcuse de o descoperire epocală, care trebuia prezentată întregii umanități. Virginia Maxey, care a participat de asemenea la descoperire, a analizat atât geoda în cauză, cât și locul de unde a fost găsită. Concluziile ei au fost șocante, pentru că a stabilit o vechime de cel puțin 500.000 de ani pentru bujia străveche.

Cei trei geologi au prezentat descoperirea presei din acea vreme, dar numeroase voci susțineau că nu este altceva decât un fals grosolan. Pierre Stromberg şi Paul V. Heinrich, doi specialiști americani din vremea respectivă, au spus că bujia în cauză a fost fabricată undeva prin anii 1920 și fost învelită de o concreţiune de formare rapidă, şi nu o geodă.


Cel mai ciudat fapt a fost că artefactul a fost analizat doar de cei trei care au făcut descoperirea și niciodată nu a fost înstrăinat. Mike Mikesell spunea la vremea respectivă că nu dorește să înstrăineze bujia antică pentru că altfel se va face dispărută. Mai mult de atât, vechimea artefactului este un atribut clar, care demonstrează faptul că în trecutul îndepărtat Terra a fost locuită de civilizații extrem de avansate, care au dispărut într-un mod inexplicabil.

Artefactul Coso, a generat numeroase semne de întrebare cu privire la veridicitatea sa, pentru că descoperitorii săi nu l-au oferit nimănui pentru a fi analizat. S-au temut că îl vor pierde, așa cum s-a întâmplat cu numeroase alte artefacte similare, care ar fi putut să rescrie istoria acestei planete.

În mod normal, conform ştiinţei actuale, un artefact atât de misterios şi imposibil de explicat nu ar fi trebuit să existe. Cum a apărut el pe Pământ? De unde? Este un rest lăsat înadins de vizitatorii intergalactici care, cândva în trecutul foarte îndepărtat ne-au străbătut planeta? Sau este un obiect pierdut de ei?”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/artefactul-coso-bujia-veche-de-peste-500-000-de-ani
  2. Foto: listverse.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...