Asasinat în Kosovo. Unul din principalii lideri politici ai sârbilor, împușcat în fața biroului său. Belgradul suspendă negocierile cu oficialii kosovari

by “ACTUALIZARE: 23:10 Guvernul Serbiei a dispus, după asasinarea lui Oliver Ivanovici retragerea delegației trimise la Bruxelles pentru negocieri cu oficiali guvernamentali kosovari, afirmă surse citate de site-ul agenției ANSA. „Delegația noastră va reveni imediat la Belgrad”, a declarat Marko Djurici, directorul Oficiului guvernamental sârb pentru afacerile din Kosovo. Știrea inițială […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“ACTUALIZARE: 23:10 Guvernul Serbiei a dispus, după asasinarea lui Oliver Ivanovici retragerea delegației trimise la Bruxelles pentru negocieri cu oficiali guvernamentali kosovari, afirmă surse citate de site-ul agenției ANSA.

„Delegația noastră va reveni imediat la Belgrad”, a declarat Marko Djurici, directorul Oficiului guvernamental sârb pentru afacerile din Kosovo.
Știrea inițială
Unul din principalii lideri politici ai sârbilor din Kosovo, Oliver Ivanovici, a fost împușcat mortal marți dimineața în fața biroului său din Kosovska Mitrovica, în nordul Kosovo, transmit AFP și site-ul postului sârb B92. 
Președintele sârb Aleksandar Vucici a afirmat că asasinarea politicianului este „un act de terorism„. La rândul său, adjunctul premierul sârb, ministrul Afacerilor Externe, Ivica Dacici, a calificat uciderea lui Ivanovici drept un act terorist nesăbuit care riscă să pună în pericol stabilitatea nordului Kosovo și a întregii regiuni.
Decesul politicianului a fost confirmat de avocatul său, Nebojsa Vlajic, pentru site-ul KoSSev.
Ivanovici, în vârstă de 64 de ani, a fost împușcat de patru ori în piept, în jurul orei locale 08:15 (07:15 GMT) de atacatori care se aflau într-un automobil. Politicianul a fost transportat de urgență la un spital din Kosovska Mitrovica, unde a murit.
Poliția a găsit trei cartușe în fața biroului său, a declarat Ksenija Bozovic, o oficialitate a partidului social-democrat local SPD, condus de Ivanovic.
Poliția a izolat partea de nord a orașului, declanșând operațiunea de căutare a atacatorilor.
Ivanovici era considerat un politician sârb moderat în orașul Kosovska Mitrovica, divizat în continuare între partea de nord, locuită de sârbi, și cea de sud, cu populație albaneză.
Fost secretar de stat sârb pentru Kosovo, Ivanovici, ales consilier municipal în alegerile locale din 2013 în nordul Kosovska Mitrovica, a fost încarcerat timp de doi ani după ce a fost găsit vinovat de crime de război de un tribunal al Misiunii Uniunii Europene în Kosovo. Curtea de apel de la Pristina i-a anulat ulterior condamnarea de 9 ani închisoare și a dispus rejudecarea cazului.
În luna iulie, mașina sa fusese incendiată în Kosovska Mitrovica.”[1]

“Belgradul nervos după asasinarea unui sârb în Kosovo


Președintele Biroului Guvernului Serbiei pentru Kosovo, Marko Djuric, a declarat că uciderea în această dimineață a lui Oliver Ivanovic la Kosovska Mitrovica este act criminal și terorist, care nu trebuie să rămână nepedepsit.

„Aceasta este o încercare pentru ca poporul sârb din Kosovo-Metohija să fie împins în haos; acesta este un atac asupra întregului poporul sârb ca să fie împins în infernul războiului”- a spus Djuric reporterilor de la Bruxelles. Acesta a afirmat că în zilele precedente sârbii „au fost amenințaţi cu un război, fără nicio reacție a comunității internaționale”, şi că au fost mai multe atacuri asupra proprietăţilor lor. „Oricine s-ar afla în spatele acestui act, fie că sunt criminali albanezi sau sârbi, trebuie să fie pedepsiți”, a subliniat Djuric.
Președintele Inițiativei Civice SDP, Oliver Ivanovic, a murit la Centrul de Sănătate din partea de nord a Kosovska Mitrovica, după ce în această dimineață o persoană necunoscută a tras asupra lui mai multe focuri cu un pistol.”[2]


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Asasinat-la-Kosovo.-Unul-din-principalii-lideri-politici-ai-sarbilor-impuscat-in-fata-biroului-sau-148755
  2. http://www.flux24.ro/belgradul-nervos-dupa-asasinarea-unui-sarb-in-kosovo/
  3. Foto: en.wikipedia.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Statul politienesc din China comunista se lupta cu protestatarii care vor dezmembrarea comunismului ! China comunista este un model perfect pentru Noua Ordine Mondiala, asa cum afirma bancherul evreu David Rockefeller in 1973 !
Kaspersky Labs avertizeaza ca, exista programe spion, in hard-uri, puse acolo chiar de producatori ! Computerele sunt spionate inca de la cumparare, iar programele trebuiesc neutralizate !
George Orwell - "1984" - Big Brother, Poliția Gândirii și Corectitudinea Politică
Manipularea prin Mass Media - Psihologia Persuasiunii
Aproape tot ceea ce ni se prezintă la știri, prin mass-media sau prin declarațiile liderilor lumii, este minciună și manipulare
În SUA a fost descoperită o superbacterie rezistentă la toate antibioticele cunoscute
"Poate că Dumnezeu a creat Universul, dar, în privința planetei Pământ, mesajul Clubului Bilderberg către Dumnezeu este simplu: 'Mulțumim, dar mai departe avem noi grijă'"
Mesaj din Israel: "Europenii trebuie să se ridice împotriva Rețelei Soros și să-și apere tradițiile și valorile naționale de planurile subversive ale megalomaniacului"
Ministrul de externe macedonean susține că activitățile lui Soros în țara sa au devenit „inacceptabile”
Încă un medic holistic împușcat mortal în Colorado deoarece își desfășura activitatea în afara influenței Big Pharma
Pactul ONU pentru Migrație: Țările au obligația să se lase ocupate de imigranți
Generalii francezi îl acuză pe președintele Macron de „trădare” pentru semnarea Pactului ONU pentru migrație
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro