Asasinat în Kosovo. Unul din principalii lideri politici ai sârbilor, împușcat în fața biroului său. Belgradul suspendă negocierile cu oficialii kosovari

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“ACTUALIZARE: 23:10 Guvernul Serbiei a dispus, după asasinarea lui Oliver Ivanovici retragerea delegației trimise la Bruxelles pentru negocieri cu oficiali guvernamentali kosovari, afirmă surse citate de site-ul agenției ANSA.

„Delegația noastră va reveni imediat la Belgrad”, a declarat Marko Djurici, directorul Oficiului guvernamental sârb pentru afacerile din Kosovo.
Știrea inițială
Unul din principalii lideri politici ai sârbilor din Kosovo, Oliver Ivanovici, a fost împușcat mortal marți dimineața în fața biroului său din Kosovska Mitrovica, în nordul Kosovo, transmit AFP și site-ul postului sârb B92. 
Președintele sârb Aleksandar Vucici a afirmat că asasinarea politicianului este „un act de terorism„. La rândul său, adjunctul premierul sârb, ministrul Afacerilor Externe, Ivica Dacici, a calificat uciderea lui Ivanovici drept un act terorist nesăbuit care riscă să pună în pericol stabilitatea nordului Kosovo și a întregii regiuni.
Decesul politicianului a fost confirmat de avocatul său, Nebojsa Vlajic, pentru site-ul KoSSev.
Ivanovici, în vârstă de 64 de ani, a fost împușcat de patru ori în piept, în jurul orei locale 08:15 (07:15 GMT) de atacatori care se aflau într-un automobil. Politicianul a fost transportat de urgență la un spital din Kosovska Mitrovica, unde a murit.
Poliția a găsit trei cartușe în fața biroului său, a declarat Ksenija Bozovic, o oficialitate a partidului social-democrat local SPD, condus de Ivanovic.
Poliția a izolat partea de nord a orașului, declanșând operațiunea de căutare a atacatorilor.
Ivanovici era considerat un politician sârb moderat în orașul Kosovska Mitrovica, divizat în continuare între partea de nord, locuită de sârbi, și cea de sud, cu populație albaneză.
Fost secretar de stat sârb pentru Kosovo, Ivanovici, ales consilier municipal în alegerile locale din 2013 în nordul Kosovska Mitrovica, a fost încarcerat timp de doi ani după ce a fost găsit vinovat de crime de război de un tribunal al Misiunii Uniunii Europene în Kosovo. Curtea de apel de la Pristina i-a anulat ulterior condamnarea de 9 ani închisoare și a dispus rejudecarea cazului.
În luna iulie, mașina sa fusese incendiată în Kosovska Mitrovica.”[1]

“Belgradul nervos după asasinarea unui sârb în Kosovo


Președintele Biroului Guvernului Serbiei pentru Kosovo, Marko Djuric, a declarat că uciderea în această dimineață a lui Oliver Ivanovic la Kosovska Mitrovica este act criminal și terorist, care nu trebuie să rămână nepedepsit.

„Aceasta este o încercare pentru ca poporul sârb din Kosovo-Metohija să fie împins în haos; acesta este un atac asupra întregului poporul sârb ca să fie împins în infernul războiului”- a spus Djuric reporterilor de la Bruxelles. Acesta a afirmat că în zilele precedente sârbii „au fost amenințaţi cu un război, fără nicio reacție a comunității internaționale”, şi că au fost mai multe atacuri asupra proprietăţilor lor. „Oricine s-ar afla în spatele acestui act, fie că sunt criminali albanezi sau sârbi, trebuie să fie pedepsiți”, a subliniat Djuric.
Președintele Inițiativei Civice SDP, Oliver Ivanovic, a murit la Centrul de Sănătate din partea de nord a Kosovska Mitrovica, după ce în această dimineață o persoană necunoscută a tras asupra lui mai multe focuri cu un pistol.”[2]


SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Asasinat-la-Kosovo.-Unul-din-principalii-lideri-politici-ai-sarbilor-impuscat-in-fata-biroului-sau-148755
  2. http://www.flux24.ro/belgradul-nervos-dupa-asasinarea-unui-sarb-in-kosovo/
  3. Foto: en.wikipedia.org

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Proiectul Solar Warden - programul flotei navelor spaţiale interstelare ale guvernului SUA
Inteligența artificială, o amenințare pentru omenire
Suedia și strategia imunității de grup: După ce a fost intens criticată pentru decizia de a nu pune în aplicare închiderea completă a țării și nici nu a impus obligativitatea măștii, Suedia are acum una dintre cele mai scăzute rate de infecție cu coronavirus din lume
Donald Trump spune adevărul despre presa globaliștilor: "NYT, NBC, ABC, CBS, CNN sunt inamicul poporului american"
24 martie 1999 - bombardarea Serbiei de către NATO! Premierul Vucici: "Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!"
Pietrele Îndrumătoare din Georgia (SUA) - cele zece porunci ale Noii Ordini Mondiale
Jurnalistul german Udo Ulfkotte dezvaluie cum presa SUA-UE manipuleaza si dezinformeaza oamenii ! "Am fost jurnalist timp de 25 de ani si am fost educat sa mint, sa trădez si sa nu spun adevarul publicului !"
Baze secrete, Programe cu Acces Special (SAP) și bugete negre
SUA au atacat cu rachete Siria! Donald Trump: "Am ordonat bombardarea unor ținte militare de unde s-a lansat atacul chimic"
Serviciul secret american (NSA) si britanic (GCHQ) au atacat informatic mai multi producatori de programe antivirus din lume, printre care si Bitdefender !
Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța
Grupul de la Vișegrad îl atenționează pe Macron: România stă pe margine
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Benjamin Disraeli, Prim-Ministru britanic: “Oamenii de stat ai acestui secol nu au de-a face numai cu guverne, împarați, regi și miniștri, ci și cu societăți secrete, elemente ce trebuie luate în seamă. În definitiv, aceste societăți secrete pot nimici toate acordurile politice.”

Muntele Shasta, locul care ascunde secretele vieții de pe Terra

Tunelul din Munții Bucegi către Buzău, Irak, Gobi și Tibet

Suferinţa apare de fiecare dată atunci când sunt încălcate legile cosmice ale armoniei şi ale echilibrului, fie prin fapte săvârşite în prezent, fie prin intermediul destinului, care reflectă astfel acţiunile rele din trecut şi din alte existenţe

Suedia interzice legile coercitive obligatorii privind vaccinurile, invocând încălcări ale Constituției suedeze

Închide