Aspartamul: dulce şi periculos

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Aspartamul reprezintă un înlocuitor al zahărului şi poate fi găsit în majoritatea produselor alimentare. Vestea proastă este că, potrivit unor cercetări, aspartamul constituie un cancerigen „multipotenţial”.

Aspartamul este de 160-200 de ori mai dulce decât zahărul şi, prin urmare, este ideal pentru producţia industrială în masă. Acesta este motivul pentru care aspartamul astăzi poate fi găsit peste tot: în băuturi răcoritoare, ciocolată fierbinte, gumă de mestecat, bomboane, iaurt, vitamine, medicamente, etc. Peste un miliard de oameni în toată lumea consumă aspartamul împreună cu aceste produse, considerându-l un ingredient inofensiv.


În organismul uman, aspartamul (L-aspartil-L-fenilalanină metil) se descompune în metanol (10%), acid aspartic (40%) şi fenilalanină (40%). Aminoacizii (aspartic şi fenilalanina) intră în componenţa proteinelor din organism. Metanolul este o substanţă otrăvitoare şi cancerigenă. Astfel, fiecare dintre aceste componente contribuie la intoxicarea organismului uman.

Fenilalanina. Concentraţii ridicate de fenilalanină pot fi dăunătoare pentru creierul bebeluşilor. Concentraţii extrem de sporite de fenilalanină produce o scădere a nivelului de serotonină din creier, ceea ce duce la tulburări emoţionale, modificări de dispoziţie, tulburări de somn, scăderea poftei de mâncare şi depresie. Produsele ce conţin aminoacidul fenilalanină sunt contraindicate persoanelor ce suferă de fenilcetonurie. Aceste produse trebuie să fie etichetate corespunzător: „Conţine sursă de fenilalanină”.


Acid aspartic poate stimula anumiţi neuroni, cauzând deteriorarea acestora. Similar nitraţilor şi glutamatului monosodic, acidul aspartic duce la un dezechilibru a aminoacizilor şi la perturbarea metabolismului neuromediatorilor din creier.

Însă cele mai importante daune sunt cauzate de metanol, care se răspândeşte în tot corpul, inclusiv în creier, muşchi, ţesut adipos şi ţesuturile nervoase. În urmă aşa-numitei „sinteze letale”, metanolul se oxidează în organismul nostru în formaldehidă. Formaldehida – este o neurotoxină şi o substanţă cancerigenă binecunoscută.

Formaldehida ajunge în celulă şi se leagă cu proteinele ​​şi materialul genetic (ADN). O astfel de interacţiune este foarte puternică şi poate provoca consecinţe negative pe termen lung. Cu alte cuvinte, fiecare sticlă de băutură carbogazoasă dulce, ce conţine aspartam, sporeşte riscul apariţiei cancerului în viitor.

US Environmental Protection Agency recomandă limitarea consumului de metanol până la 7,8 mg pe zi. Cu toate acestea, o sticlă litru de băutură cu aspartam conţine 50 mg de metanol, ceea ce depăşeşte nivelul minim este de aproape 6,5 ori.

În 2005, cercetătorii italieni au efectuat un studiu: ei au hrănit animalele cu aspartam, în doze diferite, pe tot parcursul vieţii, până la moarte. Experimentul a durat 159 săptămâni. După moartea animalelor, organele şi ţesuturile lor au fost supuse analizei microscopice. Potrivit informaţiei de pe site-ul Naţional Health Federation, cercetătorii au descoperit o creştere semnificativă a cazurilor de boli canceroase, cum ar fi limfomul şi leucemia.

Oamenii de ştiinţă presupun că cauzele unor astfel de schimbări constituie metaboliţii aspartamului (metanolul şi formaldehida). Potrivit cercetătorilor, ambele sunt substanţe cancerigene. Efectele aspartamului se făceau simţite deja la consumul a 20 mg/kg.

Doza zilnică recomandată de aspartam în Statele Unite este de 50 mg/kg, în timp ce în Europa – 40 mg/kg. Studiul a fost realizat pe animale şi rezultatele acestuia nu pot fi pe deplin atribuite oamenilor. Însă, o astfel de informaţie te face să te pui pe gânduri.

Intoxicarea cu aspartam presupune o listă lungă de simptome cum ar fi ameţeala, dureri de cap, modificări de comportament, halucinaţii, depresie, greaţă, senzaţie de amorţeală, spasme musculare, sporirea masei corpului, erupţii cutanate, oboseală, iritabilitate, insomnie, tulburări de vedere, pierderea auzului, palpitaţii de inimă, respiraţie dificilă, stări de anxietate, vorbire neclară, pierderea gustului, pierderea memoriei şi dureri articulare.

Aspartamul este indicat pe etichetă cu codul E951/951.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/aspartamul-dulce-si-periculos—134920
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

O comisie a adevărului despre lovitura Covid-19
Consiliul pentru Relatii Externe (CFR) - organizatia Iluminatilor care controleaza politica mondiala
O ființă umană, ascunsă, poate controla de la distanță gândurile și acțiunile unei alte ființe umane prin hipnoză nedetectabilă, folosind tehnologie electronică ce este încă secretă, clasificată
Comitetul celor 300 și Noua Ordine Mondială
Richard N. Haass, preşedintele Consiliul Relaţiilor Externe: "În contextul globalizării, statele înţelepte îşi vor dilua suveranitatea pentru a se proteja"
Centrul Atlantic de Evaluări şi Teste Submarine (The Atlantic Undersea Test and Evaluation Center – AUTEC) de pe insula Andros - o bază secretă a Marinei Americane din insulele Bahamas, numită uneori „Zona Navală 51”, ce este asociată cu anumite fenomene OZN
Libertatea de exprimare, oprimată în Franța din cauza migranților? Un primar a fost trimis în fața justiției după ce a spus că „populația albă creștină este înlocuită de cea musulmană”
Banca Angliei a blocat cererea Președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, de a retrage aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari
Americanii avertizează Belgradul: „Nu vă atingeți de suveranitatea Kosovo” Replica președintelui sârb: „Voi sunteți cei care ați încălcat integritatea teritorială a Serbiei, acum 9 ani”
CIA recunoaște experimentele pentru influențarea comportamentului uman prin dispozitive electronice
Războiul din Libia (2011) - eliminarea lui Muammar Gaddafi de către SUA și UE
George Soros: "Scenariul catastrofal de care mulți s-au temut s-a materializat, făcând din destrămarea UE o perspectivă imposibil de evitat"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...