Aspartamul: dulce şi periculos

by “Aspartamul reprezintă un înlocuitor al zahărului şi poate fi găsit în majoritatea produselor alimentare. Vestea proastă este că, potrivit unor cercetări, aspartamul constituie un cancerigen „multipotenţial”. Aspartamul este de 160-200 de ori mai dulce decât zahărul şi, prin urmare, este ideal pentru producţia industrială în masă. Acesta este motivul […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Aspartamul reprezintă un înlocuitor al zahărului şi poate fi găsit în majoritatea produselor alimentare. Vestea proastă este că, potrivit unor cercetări, aspartamul constituie un cancerigen „multipotenţial”.

Aspartamul este de 160-200 de ori mai dulce decât zahărul şi, prin urmare, este ideal pentru producţia industrială în masă. Acesta este motivul pentru care aspartamul astăzi poate fi găsit peste tot: în băuturi răcoritoare, ciocolată fierbinte, gumă de mestecat, bomboane, iaurt, vitamine, medicamente, etc. Peste un miliard de oameni în toată lumea consumă aspartamul împreună cu aceste produse, considerându-l un ingredient inofensiv.


În organismul uman, aspartamul (L-aspartil-L-fenilalanină metil) se descompune în metanol (10%), acid aspartic (40%) şi fenilalanină (40%). Aminoacizii (aspartic şi fenilalanina) intră în componenţa proteinelor din organism. Metanolul este o substanţă otrăvitoare şi cancerigenă. Astfel, fiecare dintre aceste componente contribuie la intoxicarea organismului uman.

Fenilalanina. Concentraţii ridicate de fenilalanină pot fi dăunătoare pentru creierul bebeluşilor. Concentraţii extrem de sporite de fenilalanină produce o scădere a nivelului de serotonină din creier, ceea ce duce la tulburări emoţionale, modificări de dispoziţie, tulburări de somn, scăderea poftei de mâncare şi depresie. Produsele ce conţin aminoacidul fenilalanină sunt contraindicate persoanelor ce suferă de fenilcetonurie. Aceste produse trebuie să fie etichetate corespunzător: „Conţine sursă de fenilalanină”.


Acid aspartic poate stimula anumiţi neuroni, cauzând deteriorarea acestora. Similar nitraţilor şi glutamatului monosodic, acidul aspartic duce la un dezechilibru a aminoacizilor şi la perturbarea metabolismului neuromediatorilor din creier.

Însă cele mai importante daune sunt cauzate de metanol, care se răspândeşte în tot corpul, inclusiv în creier, muşchi, ţesut adipos şi ţesuturile nervoase. În urmă aşa-numitei „sinteze letale”, metanolul se oxidează în organismul nostru în formaldehidă. Formaldehida – este o neurotoxină şi o substanţă cancerigenă binecunoscută.

Formaldehida ajunge în celulă şi se leagă cu proteinele ​​şi materialul genetic (ADN). O astfel de interacţiune este foarte puternică şi poate provoca consecinţe negative pe termen lung. Cu alte cuvinte, fiecare sticlă de băutură carbogazoasă dulce, ce conţine aspartam, sporeşte riscul apariţiei cancerului în viitor.

US Environmental Protection Agency recomandă limitarea consumului de metanol până la 7,8 mg pe zi. Cu toate acestea, o sticlă litru de băutură cu aspartam conţine 50 mg de metanol, ceea ce depăşeşte nivelul minim este de aproape 6,5 ori.

În 2005, cercetătorii italieni au efectuat un studiu: ei au hrănit animalele cu aspartam, în doze diferite, pe tot parcursul vieţii, până la moarte. Experimentul a durat 159 săptămâni. După moartea animalelor, organele şi ţesuturile lor au fost supuse analizei microscopice. Potrivit informaţiei de pe site-ul Naţional Health Federation, cercetătorii au descoperit o creştere semnificativă a cazurilor de boli canceroase, cum ar fi limfomul şi leucemia.

Oamenii de ştiinţă presupun că cauzele unor astfel de schimbări constituie metaboliţii aspartamului (metanolul şi formaldehida). Potrivit cercetătorilor, ambele sunt substanţe cancerigene. Efectele aspartamului se făceau simţite deja la consumul a 20 mg/kg.

Doza zilnică recomandată de aspartam în Statele Unite este de 50 mg/kg, în timp ce în Europa – 40 mg/kg. Studiul a fost realizat pe animale şi rezultatele acestuia nu pot fi pe deplin atribuite oamenilor. Însă, o astfel de informaţie te face să te pui pe gânduri.

Intoxicarea cu aspartam presupune o listă lungă de simptome cum ar fi ameţeala, dureri de cap, modificări de comportament, halucinaţii, depresie, greaţă, senzaţie de amorţeală, spasme musculare, sporirea masei corpului, erupţii cutanate, oboseală, iritabilitate, insomnie, tulburări de vedere, pierderea auzului, palpitaţii de inimă, respiraţie dificilă, stări de anxietate, vorbire neclară, pierderea gustului, pierderea memoriei şi dureri articulare.

Aspartamul este indicat pe etichetă cu codul E951/951.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/aspartamul-dulce-si-periculos—134920
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Big Brother în medicină pentru tratamentele impuse cu forța. Îți dau să înghiți o pastilă electronică prin care te urmăresc 24h din 24 dacă ai luat medicamentele pe care vor să ți le dea. SUA: A fost aprobată comercializarea primei pastile electronice
Un român va conduce masoneria lumii
Autoritățile din SUA acuză Rusia de implicare în alegeri, dar nu spun nici un cuvânt despre imixtiunile SUA în alegerile din alte state
Revoluția Socialistă din Rusia - Planul Marburg - instaurarea comunismului în Rusia (7 noiembrie 1917)
Franţa colonială: ce taxe adună Parisul de la 14 ţări africane
Hackerii au spart un computer al Departamentului de Justiție al SUA: Numele şi adresele a 20.000 de angajaţi FBI şi a peste 9.000 de angajați ai serviciilor secrete americane au fost postate pe internet
Vladimir Putin îi răspunde unui jurnalist propagandist al BBC
Ministerul Educaţiei din SUA favorizează minoritățile sexuale interzicând profesorilor să mai numească elevii din licee "băieți și fete"
Rețeaua Sigint - o retea informațională deținută de NSA - orice computer poate fi supravegheat sau distrus, fie că este conectat la internet sau nu și orice activitate umană poate fi supravegheată, citindu-se gândurile oamenilor, iar mintea oamenilor putând fi controlată
George Soros "a ruinat viața a milioane de europeni", spune premierul ungar
Socialismul și Liberalismul - două ideologii dezastruoase pentru omenire, care duc omenirea către colaps
Atentatul terorist din Franta de la Charlie Hebdo: o operatiune sub Drapel Fals pusa la punct de serviciile secrete ! Au nevoie de un pretext pentru a putea da legi "Big Brother" !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro