Astrofizica şi dimensiunea spirituală a vieţii omeneşti

Distribuie!

„S-ar putea spune, aşadar, cu îndeajuns de multe motive, că astrofizica reprezintă o bună introducere în metafizica vieţii. Se poate întrevedea, cu uşurinţă, cum datele ştiinţei trimit la felul patristic de a înţelege locul omului în Univers.

Omul rezumă întreg cosmosul, iar astrofizica realizează un excelent preambul la înţelesurile spirituale ce privesc dimensiunea cosmică a persoanei şi a celei ipostatice a cosmosului. De sus, bolta cerească poate să orienteze gândurile, să urce reflecţia omenească spre un alt plan al existenţei.


Situat deasupra pulsaţiilor cotidiene, consumate în orizontala socio-culturală a vieţii, cerul pare să formuleze o invitaţie la înălţare, dincolo de planul concret al vieţii. Datele uimitoare ale astrofizicii, prin întrebările profunde pe care le trezeşte cerul, ne ajută să descoperim chemarea către un alt infinit şi putinţa de a sesiza în toate acestea generozitatea şi înţelepciunea lui Dumnezeu cel nemărginit care a dăruit omului viaţă şi putere de înţelegere în cuprinsul acestui univers extraordinar.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/astrofizica-o-posibila-introducere-la-metafizica-vietii


Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

DOBROGEANUL Aeticus Donares, primul om care a făcut Ocolul Pământului, în secolul V…
Optimismul, credinţa şi încrederea în sine
Glanda Pineală - Al Treilea Ochi
Nivelul tehnologic al civilizaţiei extraterestre din sistemul solar al stelei Sirius, civilizaţie care se pare că a jucat un rol important în destinul civilizaţiei umane. Siriusienii călătoresc cu nave-mamă ce transportă fiecare sute de nave mai mici, precum şi mii de fiinţe extraterestre. Asemenea nave-mamă se deplasează prin declanşarea unor câmpuri foarte puternice de energie, care sunt de natură să modifice structura spaţio-temporală ce înconjoară nava respectivă
Discernământul spiritual este capacitatea de a vedea diferența și de a alege între bine și rău
Gandul îşi exercită influenţa asupra întregului corp
Cheia Adevărului se află în taina omului, în misterul primordial al vieţii. Cercetând Omul, înţelegem Pământul şi apoi Universul. Microcosmosul uman se regăseşte multiplicat în macrocosmosul universal
Legea karmei și liberul arbitru: Toate gândurile, intenţiile şi acţiunile noastre trecute au generat anumite “seminţe” karmice la nivelul corpului nostru cauzal şi acest proces se continuă neîntrerupt chiar şi în clipa prezentă. Aceste “seminţe” atrag în viaţa noastră în locul potrivit şi la momentul potrivit reacţiunile corespunzătoare sau, altfel spus, consecinţele corespunzătoare pe care trebuie să le suportăm
Este necesar să luăm în considerare rolul sistemelor non-fizice, cum ar fi factorii asociaţi cu conştiinţa şi interacţiunea lor cu sistemele fizice (materia)
Misterioasa energie orgonică: Combustibilul OZN-urilor
7 tipuri de inteligenţă
Ce știm despre energia spiritului?

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...