Atacul chimic din Marea Britanie asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, și a fiicei sale – o operațiune steag fals a serviciilor secrete pentru a acuza Rusia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„SUA sustin decizia Marii Britanii de a expulza diplomatii rusi/ Ambasadorul SUA la ONU spune ca Rusia este de vina pentru atacul chimic din Marea Britanie

Ambasadorul SUA la Natiunile Unite, Nikky Haley, a declarat miercuri ca Statele Unite considera ca Rusia este responsabila pentru atacul chimic din Marea Britanie asupra fostului spion rus si a fiicei sale. De asemenea, ea mai spune ca Consiliul de Securitate al ONU ar trebui sa ia masuri. 


„Statele Unite considera ca Rusia este responsabila pentru atacul asupra celor doua persoane din Marea Britanie folosind neurotoxina de nivel militar,” a spus Hailey la o intalnire a Consiliului de securitate, potrivit Reuters.

Statele Unite impartasesc opinia Marii Britanii conform careia Rusia a fost responsabila pentru atacul cu neurotoxina asupra fostului spion rus si sustin decizia de a expulza diplomatii rusi, a declarat Casa Alba miercuri, relateaza Reuters.

Acestia au spus ca „atacul se incadreaza intr-un tipar de comportament prin care Rusia ignora regulile internationale de ordine, submineazaa suveranitatea si securitatea tarilor din intreaga lume si incearca sa distruga si sa discrediteze institutiile si procesele democratice occidentale.”

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat ca Romania se raliaza pozitiei oficiale a NATO in cazul otravirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal, transmite Agerpres.


El a afirmat, miercuri seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca tot ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie „nu face decat sa confirme faptul ca Rusia joaca in continuare destul de agresiv”, mentionand ca se asteapta „ca pana la summitul NATO sa mai avem astfel de provocari”.

„Ce s-a intamplat in Marea Britanie este un lucru extrem de grav. (…) Sigur ca suntem ingrijorati si sigur ca ne raliem pozitiei oficiale a NATO, pentru ca nu putem sa facem altfel. De altminteri, tonul belicos cu care Rusia raspunde de fiecare data declaratiilor statelor membre NATO sau NATO in sine este unul deja clasic. Rusia ameninta la randul sau. Rusia are o pozitie extrem de aspra”, a afirmat Fifor.

Marea Britanie expulzeaza 23 de diplomati rusi si rupe relatiile la nivel inalt cu Moscova. May: Este „tragic” ca presedintele Putin a procedat astfel

Premierul britanic Theresa May a anuntat, intr-un discurs tinut in parlament, ca va expulza 23 de diplomati rusi. May a adaugat ca este cel mai masiv val de expulzari din ultimii peste 30 de ani. May declarase luni, in fata Parlamentului britanic, ca „foarte probabil” Rusia este responsabila pentru otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal si a cerut Moscovei explicatii pana la sfarsitul zilei de marti.

Reactia ambasadei ruse: „Consideram ca aceasta actiune ostila este absolut inacceptabila, nejustificata si pripita. Toata responsabilitatea pentru deterioararea relatiilor Rusia-Marea Britanie apartine actualilor conducatori politici britanici”.

Discursul premierului britanic a venit miercuri la foarte scurt timp dupa ce ambasadorul Moscovei la Londra a avertizat ca vor exista masuri reciproce daca Regatul Unit expulzeaza diplomati rusi.”[1]

Operațiunile cu steaguri false sunt operațiuni sub acoperire, care sunt concepute pentru a induce în eroare publicul, în așa fel încât operațiunile par ca și cum acestea sunt efectuate de către alte entități.

Numele este derivat din conceptul militar de zbor cu culori false, și anume, nava arborează pavilionul unei alte țări, altul decât propria țară. Operațiunile cu steag fals nu sunt limitate la operațiuni de război și contra-insurgență și au fost utilizate și pe timp de pace; de exemplu operațiunea Gladio (Strategia tensiunii din Italia), care a avut loc în anii 1970-1980.

Al Doilea Război Mondial a fost precedat de o asemenea operațiune sub steag fals: Incidentul Gleiwitz din 1939

Listă de operațiuni “Steag Fals”

Operațiunile cu steaguri false sunt operațiunile secrete conduse de guverne, corporații sau alte organizații, care sunt concepute pentru a apărea că sunt efectuate de către alte entități. Numeroase teorii conspirative s-au dezvoltat sugerând că operațiunile cu drapel fals au fost efectuate pe parcursul secolului al XX-lea, precum și secretul despre natura reală a evenimentelor a fost menținut cu succes de operațiuni de mușamalizare.

Iată o listă de astfel de operațiuni:

 

Atacul asupra spionului rus, Serghei Skripal si fiicei sale, Iulia, a fost, in realitate, o operatiune „Steag Fals” cu scopul de a justifica toata aceasta atitudine impotriva Rusiei. Cei care acuza Rusia sunt aceeasi care au afirmat ca Saddam Hussein detine arme chimice, biologice si de distrugere in masa.

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-international-22342580-ambasadorul-sua-onu-spune-rusia-este-vina-pentru-atacul-chimic-din-marea-britanie.htm
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Steag_fals
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...