Atentat terorist pe Manchester Arena – o operațiune “steag fals”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Atentat terorist pe Manchester Arena. 22 morți și peste 50 de răniți – VIDEO

UPDATE. 9.00 Bilanţul victimelor atentatului de luni seară de la Manchester a crescut la 22 de morţi şi 59 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, într-o conferinţă de presă, transmite BBC News.


Potrivit acestuia, autorităţile tratează explozia produs în sala de concerte Manchester Arena drept incident terorist.

Poliţia crede că atacul a fost comis de o singur atentator, care a detonat un dispozitiv exploziv şi a fost ucis în deflagraţie.


Anchetatorii încearcă să stabilească dacă atentatorul a acţionat singur sau nu.

Printre cei ucişi în atentat se află şi copii, a mai indicat Hopkins

Poliţia britanică a anunţat că tratează ca pe un atac terorist o explozie produsă luni seara la sala de concerte Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande, transmit agenţiile de presă internaţionale. Un bilanţ actualizat al poliţiei confirmă că incidentul s-a soldat cu 22 morţi şi aproximativ 50 de răniţi.

Potrivit indiciilor iniţiale, ar putea fi vorba de un atentat sinucigaş, au declarat agenţiei Reuters doi oficiali americani, sub rezerva anonimatului.

Poliţia a făcut cunoscut că în zonă mai există un obiect suspect şi că va efectua o explozie controlată la câteva zeci de metri de locul deflagraţiei ucigaşe.

Martorii au afirmat iniţial că au auzit o bubuitură puternică, iar în reţelele sociale de pe internet au fost postate imagini cu spectatori fugind de la concert.

Forţele de ordine au izolat zona şi au întrerupt traficul feroviar spre gara Victoria din Manchester, aflată în apropiere.

Manchester Arena, cu 21.000 de locuri, este cea mai mare sală de concerte din Europa. BBC transmite că printre spectatori se aflau mulţi copii. Un purtător de cuvânt al Arianei Grande a declarat că aceasta nu a păţit nimic.”[1]

ULTIMA ORĂ – ISIS revendică atentatul terorist din Manchester

Gruparea Stat Islamic a revendicat în urmă cu puțin timp atentatul terorist din Manchester, spunând că acesta reprezintă „doar începutul” atacurilor ISIS, anunță presa internațională.

Într-un clip video postat pe internet, membrii grupării spun că acesta este doar unul dintre atacurile teroriste care vor continua.

„În numele tuturor, în numele celui Atotputernic. Acesta este doar începutul. Leii Statului Islamic ai Irakului şi al-Sham vor continua să atace cruciaţii. Trăiască Allah! Trăiască Allah!”, se arată în mesajul grupării.

Cel puțin 19 morţi şi 59 de răniţi s-au înregistrat în explozia de luni seară de la arena de concerte din Manchester. Un atentator sinucigaş a detonat o încărcătură explozivă atunci când lumea ieşea de la concertul artistei Ariana Grande.

Suporterii ISIS au celebrat online pe tot parcursul nopții atentatul de la Manchester Arena.”[2]

Ce este o operatiune “Steag Fals”?

“Operațiunile cu steaguri false sunt operațiuni sub acoperire, care sunt concepute pentru a induce în eroare publicul, în așa fel încât operațiunile par ca și cum acestea sunt efectuate de către alte entități.

Numele este derivat din conceptul militar de zbor cu culori false, și anume, nava arborează pavilionul unei alte țări, altul decât propria țară. Operațiunile cu steag fals nu sunt limitate la operațiuni de război și contra-insurgență și au fost utilizate și pe timp de pace; de exemplu operațiunea Strategia tensiunii din Italia, care a avut loc în anii 1970-1980.

Al Doilea Război Mondial a fost precedat de o asemenea operațiune sub steag fals: Incidentul Gleiwitz din 1939.

Listă de operațiuni

Operațiunile cu steaguri false sunt operațiunile secrete conduse de guverne, corporații sau alte organizații, care sunt concepute pentru a apărea că sunt efectuate de către alte entități. Numeroase teorii conspirative s-au dezvoltat sugerând că operațiunile cu drapel fals au fost efectuate pe parcursul secolului al XX-lea, precum și secretul despre natura reală a evenimentelor a fost menținut cu succes de operațiuni de mușamalizare. Iată o listă de astfel de operațiuni:

Scufundarea vasului RMS Lusitania (1915) – se presupune că a fost torpilată în zona coastei Irlandei de un submarin german în timp ce se întorcea de la New York. Dar o altă ipoteză susține că a fost o înscenare.
Incendierea Reichstag-ului (1933) – comisă de naziști pentru a da vina pe comuniști. Incendierea Reichstag-ului a dus la proclamarea luptei Germaniei împotriva terorismului comunist prin proclamarea Verordnung des Reichspräsidenten zum Schutz von Volk und Staat, decret care a anulat unele drepturi civile cheie ale cetățenilor germani
Incidentul Gleiwitz (Operațiunea Tannenberg) (1939) – forțe naziste care s-au dat drept polonezi au atacat pe 31 august 1939 stația radio germană Sender Gleiwitz. În baza acestui pretext, după o lună Germania atacă Polonia
Operațiunea Ajax (1953) – prim-ministrul iranian Mohammad Mosaddegh este demis printr-o lovitură de stat sub steag fals organizată de Occident
Operațiunea Gladio din Italia, prin organizarea de forțe paramilitare. Dar NATO rămâne în spatele acestor organizații care nu au fost niciodată chemate să reziste unei invazii sovietice, dar structurile lor au continuat să existe după prăbușirea Uniunii Sovietice. Ele au fost cele care au contribuit la Strategia tensiunii din Italia.
Incidentul cu nava USS Liberty (1967)
Zborul 103 Pan Am (1988)
Bombele din apartamentele rusești
Bombele din Oklahoma City (1995)
Masacrul din Port Arthur (Australia) (1996)
Zborul 800 TWA (1996)
Teoriile conspirației atentatelor din 11 septembrie 2001 (2001). Atentatele din 11 septembrie 2001 au dus la proclamarea luptei Statelor Unite împotriva terorismului (musulman) și anularea unor drepturi civile cheie ale cetățenilor (înregistrarea convorbirilor telefonice de exemplu)
Controverse asupra atentatului cu bombă de la Madrid (2004)
Controverse asupra atentatului cu bombă de la Londra (2005)”[3]

Organizatia terorista Al Qaeda a fost creata si finantata de catre CIA cu scopul de a lupta impotriva sovieticilor din Afganistan in timpul Razboiului din Afganistan (1979-1989). Aceasta a fost operatiunea “Cyclone”.

Organizatia terorista ISIS a fost creata si finantata tot de catre CIA cu scopul de a-l inlatura de la putere pe Presedintele Siriei, Bashar al-Assad. Organizatia terorista ISIS a fost creata in timpul Operatiunii “Primavara Araba” (2010-2011). Operatiunea “Primavara Araba” a avut scopul de a inlatura diversi conducatori din Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Intotdeauna, dupa ce are loc un atentat terorist, apar legi Big Brother, acele legi prin care oamenilor li se cer sa renunte la drepturi si libertati in numele “sigurantei”. Globalistii SUA-UE sunt cei care au creat si finantat terorismul mondial pentru a putea sa ia toate drepturile oamenilor de pe Pamant cu scopul de a putea instaura Noua Ordine Mondiala.

SURSE

  1. https://www.antena3.ro/actualitate/atentat-terorist-pe-manchester-arena-22-morti-si-peste-50-de-raniti-video-414553.html
  2. http://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-isis-revendica-atentatul-terorist-din-manchester_1197816.html
  3. https://ro.wikipedia.org/wiki/Steag_fals
  4. Foto: agerpres.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...