Atentatele de la Londra (7 iulie 2005) – o operatiune „Steag Fals” orchestrata de catre Serviciile Secrete pentru a lua libertatile cetatenilor

Distribuie!

Operatiune „Steag Fals”: atentatele de la Londra (7 iulie 2005) – orchestrate de catre Serviciile Secrete britanice pentru a lua libertatile cetatenilor!

Terorismul a trecut pragul Marii Britanii pe 7 iulie 2005, la ora locala 08:49, când patru bombe au explodat în sistemul de transport public al Londrei, ucigând 56 de oameni şi rănind mulţi alţii. Atacurile au fost atribuite de îndată organizaţiei al-Qaeda, dar şi azi există dubii privind adevăratul autor al acestor atrocităţi.


atentate londra

Trei bombe au fost detonate la interval de mai puţin de un minut între ele, în trei garnituri de metrou din Londra, la o oră de vârf a dimineţii, provocând un număr considerabil de morţi şi răniţi, iar o a patra bombă a explodat, aproape o oră mai târziu, într-un autobuz etajat din piaţa Tavistock.

După atacuri, au circulat peste tot rapoarte conform cărora autori ar fi fost patru atentatori musulmani sinucigaşi, toţi cu descendentă britanică, care urmăreau să îi pedepsească pe britanici pentru implicarea ţării în războiul din Irak. Opinia publică era consternată şi nu a durat mult până când presa a ajuns la concluzia că exista o legătură între atentate şi al-Qaeda.


Cu toate acestea, pe măsură ce trecea timpul şi ieşeau la iveală noi detalii, versiunea oficială a evenimentelor a devenit din ce în ce mai contestată. Unii adepţi ai teoriilor conspiraţiei cred că atentatele au fost orchestrate de serviciile britanice de spionaj cu scopul de a genera mai multă susţinere pentru războiul din Irak.

Aceşti oameni fac referire la faptul că există presupuse dovezi care demonstrează că bombele fuseseră plasate sub garniturile de metrou şi nu detonate din interior. Se crede că unul dintre martorii oculari a fost avertizat să fie atent la o gaură formată în locul unde se aflase bomba – podeaua garniturii fusese împinsă în sus şi sfâşiată, sugerând o forţă masivă de dedesubt.

Pentru a amplasa explozivii ar fi fost nevoie de acces special la sistemul de metrouri şi este foarte puţin probabil ca acuzaţii să fi avut un astfel de acces. Să fi fost atentatorii sinucigaşi doar ţapi-ispăşitori acoperindu-i pe adevăraţii făptaşi?

Există şi teorii conform cărora guvernul britanic s-a folosit de un exerciţiu antiterorist pentru a masca executarea atentatului. Se presupune că o companie britanică de management a situaţiilor de criză executa un exerciţiu de antrenament în Londra în acea dimineaţă, pentru a testa instructajele privind potenţiale atacuri teroriste asupra oraşului şi că serviciile britanice de spionaj s-au folosit de acest lucru pentru a-şi pune în aplicare operaţiunea mai sinistră.

„Intamplator”, in acea dimineata, avea un loc „exercitiu antiterorism”. Acesta consta in:

  • Exact acelasi scenariu al atacurilor;
  • La exact aceleasi statii de metrou;
  • La exact aceeasi ora.

Peter Power, Visor Consultants Emergency Management, afirma urmatoarele:

„Pentru ca la ora 09:30, in dimineata asta, noi chiar efectuam un exercitiu cu o companie cu peste 1.000 de angajati, ce consta in bombe care explodau simultan, exact la aceleasi statii de metrou unde au avut loc atacurile in aceasta dimineata. Deci inca ma trec fiori.”

Reporter:

„Stati sa vad daca am inteles bine: efectuati un exercitiu sa vedeti cum ati raspunde in aceasta situatie si s-a intamplat in timp ce se desfasura exercitiul ?”

Peter Power:

„Exact!”

Da, asa este! Exact acelasi scenariu al atacurilor, la exact aceleasi statii de metrou, la exact aceeasi ora.

David Shayler, fost agent MI5, demis dupa ce a facut publice diverse informatii clasificate, de acest fel, riscand sa faca puscarie, face urmatoarele afirmatii cu privire la acest eveniment:

„Ar trebui sa credem ca este un fel de coincidenta. Un exercitiu antiterorism se desfasura pe 7 iulie 2005, de asemeni. Si din nou, ca si pe 11 septembrie 2001, era vorba de atacul acelorasi tinte, aceleasi statii de metrou, la exact aceeasi ora la care s-a petrecut atacul propriu-zis. Aceasta asigurand un fel de acoperire pentru ce trebuie sa fie operatiuni orchestrate, intr-un fel, de catre stat.”

Şi ce ar trebui să înţelegem din faptul că în mijlocul rămăşiţelor exploziei s-au găsit documente de identificare ale atentatorilor sinucigaşi, complet neatinse? Cum este posibil să fi rezistat exploziilor? Au fost oare amplasate acolo de agenţi MI5 după eveniment?

Adepţii conspiraţiilor se arată suspicioşi şi faţă de faptul că guvernul britanic a anunţat că aceşti terorişti veniseră la Londra de la Luton cu un tren care fusese, de fapt, anulat. Le scăpase ceva conspiratorilor? De ce nu funcţionau camerele de supraveghere de pe autobuz?

De ce ministrul israelian de finanţe de la acea vreme, Benjamin Netanyahu, a decis să-şi anuleze o vizită în una din zonele care aveau să fie aruncate în aer în acea dimineaţă? E posibil ca MI5 să fi avertizat serviciul secret israelian Mossad în legătură cu atentatele?

Alţii cred că CIA a executat atentatele, pentru un câştig financiar. În urma atacurilor s-au câştigat sume considerabile la bursă de către cei care au profitat de căderea lirei sterline. Valoarea monedei, care era deja în pantă, a scăzut şi mai dramatic după aceste atentate.

Se crede că evenimente similare s-au petrecut şi după atacurile de la 11 septembrie. Mai există şi unii care susţin că tranzacţiile pot fi urmărite până în biroul serviciilor americane de spionaj.

SURSE

  1. Jamie King, 111 teorii ale conspiraţiei, Litera Internaţional, Bucureşti, 2010, pag. 22-23

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...