„Aurul aparține poporului, nu bancherilor” – legea propusă de Guvernul italian

by “Guvernul italian promovează noi legi care contestă controlul din partea băncii centrale asupra rezervelor de aur ale țării. Roma cere ca aurul ţării să fie în proprietate publică. BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik, Doina Crainic. Coaliția de guvernământ din Italia, formată din Mișcarea 5 Stele și Liga Nordului, a propus […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Guvernul italian promovează noi legi care contestă controlul din partea băncii centrale asupra rezervelor de aur ale țării. Roma cere ca aurul ţării să fie în proprietate publică.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik, Doina Crainic. Coaliția de guvernământ din Italia, formată din Mișcarea 5 Stele și Liga Nordului, a propus două proiecte de lege care au provocat controverse la nivel național, privitoare la sistemul financiar și monetar al țării.


Un proiect de lege poate obliga proprietarii Băncii centrale să-și vândă acțiunile Trezoreriei italiene la prețuri din anii 1930, în timp ce al doilea proiect de lege propune declararea cetăţenilor italieni drept proprietari ai rezervelor Băncii Italiei, potrivit RT.

„Aurul aparține italienilor, nu bancherilor. Suntem gata să luptăm peste tot în Italia și să aducem italieni pe străzi, dacă va fi necesar”, a declarat Giorgia Meloni, liderul partidului de opoziție Fraţii Italiei, citat de Wall Street Journal.


Anterior, Mișcarea 5 Stele și Liga au pus pe seama sistemului actual de guvernare a sistemului monetar al țării pierderile micilor investitori individuali cauzate de recentul declin al mai multor instituții financiare italiene.

Potrivit oficialilor guvernamentali, banca centrală nu a reușit să mențină o supraveghere adecvată a sistemului bancar al țării în timpul ultimei crize care a pus în pericol întregul sistem monetar al Zonei euro.

„Dacă aţi ajuns aici, cu contul curent în deficit, este pentru că poporul care trebuia să controleze lucrurile nu a făcut acest lucru”, a declarat ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, în februarie.

Banca Italiei, care deține 2.534 de tone metrice de aur în valoare de aproximativ 102 miliarde de dolari, se bucură în prezent de independență deplină, procesul de luare a deciziilor fiind total autonom față de guvern.

„Avem nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte Banca Italiei dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a declarat vicepremierul italian Luigi Di Maio la începutul acestui an, solicitând înlocuirea actualei administrații a autorității de reglementare.

Guvernul de coaliție sprijină deplin ideea ca rezervele de aur să se afle în proprietatea publică și, cu sprijinul părților care reprezintă 60% din parlamentari, proiectul de lege are aparent toate șansele de a fi aprobat. În ceea ce priveşte naționalizarea băncii centrale, Mişcarea 5 Stele susține măsura, în timp ce Liga ezită, ceea ce lasă proiectul de lege fără majoritate, cu 40% sprijin.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190408/25431994/Aurul-aparine-poporului-nu-bancherilor—legea-propusa-de-Guvernul-italian.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Nebunia bancherilor şi a sistemului financiar a crescut după criză
Societatea fără bani - dispariția banilor și microciparea oamenilor - Noua Ordine Mondială
Miliardarul american Jim Rogers: "Vine cea mai mare criză economică. Vor fi țări în faliment, bănci, spitale și universități închise"
Americanii, șocați să afle că Banca lor centrală este privată. "Sunt niște criminali"
Președintele SUA, Donald Trump, ar dori să-l demită pe șeful Băncii Federale de Rezerve a SUA, fiind enervat de decizia instituției de a crește rata dobânzii. Banca Federală de Rezerve a SUA este o bancă privată, creată în 1913, care împrumută cu bani Guvernul SUA
23 decembrie 1913 – Este creată Rezerva Federală (FED), care, de fapt, nu este nici federală, nici rezervă, ci este doar o bancă privată. Înființarea ei s-a decis în cadrul unei întâlniri secrete din 1910, în Jekyl Island, Georgia, de către un grup de bancheri şi oameni politici, printre care se afla şi Edward Mandell House
O bancă are voie legal să împrumute sume între 10 şi 30 de ori mai mari decât cele pe care le are fizic în seif
Maşinaţiunile Băncii centrale americane muşamalizate în contextul crizei financiare (2008)
Franța: “Vestele galbene” vor să-și retragă banii din bănci
Islanda, singura țară din lume care a condamnat bancheri pentru colapsul financiar din 2008
Matteo Salvini nu vrea ca Banca Italiei să mai dețină controlul asupra rezervelor de aur ale țării: Aurul este al italienilor!
Vrăjitorii banilor şi prăbuşirea economiei mondiale. Ignoranţa maselor înseamnă puterea conducătorilor
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro