Australia desecretizează 170 dosare despre OZN

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Australia desecretizeaza 170 dosare despre OZN

Asa cum anunta ziarul Northern Territory News din 22 iulie 2005, Guvernul Teritoriului de Nord din Australia a permis accesul la numeroase dosare, pana acum secrete, privind observatii OZN, multe dintre acestea inexplicabile. Documentele, declasificate dupa ce au stat sub lacat timp de 30 de ani în Arhivele Nationale din orasul Darwin, privesc observatii facute, în „Teritoriu”, de o mare varietate de martori, incluzand piloti militari si meteorologi.


Un interes special l-a starnit observatia din 1968, a unui obiect care a fost observat si vizual si pe radar, fara sa se fi putut identifica. Un alt document secret, obtinut acum de Asociatia pentru Studiul OZN-urilor din Australia, descrie observatia facuta la statia meteorologica din Daly Waters în noiembrie 1966. Meteorologul de serviciu urmarea un balon cu ajutorul teodolitului, cand a vazut în aceeasi directie un obiect care zbura la mare înaltime. El l-a descris ca fiind alungit si de culoare gri-metalizata. O verificare facuta la biroul de control al zborurilor din Darwin, a scos la iveala faptul ca la momentul acela nu se gasea în zona nici un aparat de zbor.

Un alt dosar relateaza observarea, în 1967, în mijlocul cerului, de catre un grup de femei din orasul Alice Springs, a unui OZN în forma de disc, de culoare argintie.
Arhivistul OZN Dominic McNamara a comentat ca au existat multe observatii, dar majoritatea lor nu contineau suficiente elemente convingatoare. A fost o munca substantiala alegerea a 170 de dosare cu cazuri cat de cat interesante. Ele demonstreaza faptul ca si într-o zona relativ izolata exista persoane care vad si raporteaza obiecte neidentificate.


Obiect luminos in La Pampa, Argentina

 În seara unei zile de iulie 2005, la ora 19.30, langa oraselul Peru din provincia argentiniana La Pampa, cam la 500 de kilometri spre sud-vest de Buenos Aires, Alberto S., care era de serviciu la o ferma, a vazut un obiect luminos straniu zburand la mica înaltime. Culorile sale se schimbau continuu din rosu în verde. Dintr-o data, s-a declansat un arc luminos deasupra liniei de înalta tensiune de 132-kilovolti care leaga orasele General Acha si Guatrache si care trece chiar pe deasupra fermei. Înfricosat, martorul si-a informat imediat colegii asupra incidentului.

A doua zi lucratorii de la Administracion Provincial de Energia erau deja la fata locului. Ei au constatat ca mai multi conectori metalici dintre linii, în mod normal lungi de un metru si grosi de 2,5 centimetri, erau topiti, ramanand doar niste cioturi de 7 centimetri. Oficialii nu au putut da nici o explicatie plauzibila a incidentului. Ei au admis ca putea fi vorba de o interactiune între campul electromagnetic al liniei de înalta tensiune si un obiect exterior. În apropiere s-a mai gasit, imprimat în iarba, un cerc cu diametrul de circa 5 metri, solul fiind în acel loc neobisnuit de uscat si compactat.

Disc nocturn argintiu înregistrat de un amator în Turcia

 Duminica 24 iulie 2005, la ora 21.00, turistul Tommy Lynch se plimba pe strazile din Kusadasi, în Turcia, cand a auzit agitatie în spatele sau. Întorcandu-se, a vazut pe cer „un obiect care se misca cu rapiditate” si a pus imediat pe înregistrare camera video pe care o tinea în mana. Obiectul era alungit, semana cu un bec aprins si zbura de la nord spre sud, chiar deasupra centrului localitatii. Imaginile sunt încadrate de alte 15 minute înregistrate pe caseta, în aceeasi localitate, în doua nopti consecutive.

„Licariri” diurne în Virginia de Vest

 În 22 iulie 2005, la ora 14.00, Warren Peters coborase din automobil în oraselul Buckhannon (Virginia de Vest) cand a zarit niste licariri pe cer, apropiindu-se dinspre nord-est.

„Erau rotunde ca niste CD-uri. Nu mai era nimeni în jur sa le observe. Se miscau extrem de repede, poate cu 2000 de mile (3200 de kilometri) pe ora. Erau argintii cu o tenta cenusie”. Martorul apreciase ca zburau la o altitudine de circa 1000 de metri si au disparut spre vest, la un unghi de 45 grade deasupra orizontului.

Autor: DAN D. FARCAS”[1]

SURSE

  1. http://www.revistamagazin.ro/content/view/151/4/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...