Avrocar – prima farfurie zburătoare construită de Pentagon în anii ’50

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“In anii ’50, Departamentul Apararii al SUA a finantat o companie canadiana care urma sa construiasca o farfurie zburatoare “adevarata”, cu tehnologia pamanteana de atunci. Rezultatul a fost VZ-9AV, cunoscut si drept Avrocar, un vehicul-hibrid, cu turboreactoare si cu o elice centrala (asemanatoare celei a unui elicopter), care putea atinge, in teorie, 480 km/h.

Cand a fost testat, in decembrie 1959, s-a dovedit ca forma de farfurie este foarte instabila, facand aparatul sa se fataie haotic la cativa metri deasupra pamantului. Canadienii au propus noi design-uri si tehnologii pentru Avrocar, dar americanii nu au fost impresionati de acestea si au abandonat proiectul.


avrocar

Ideea a fost revigorata 30 de ani mai tarziu, de catre inventatorul Jack M. Jones, care a creat prototipul Geobat, un vehicul zburator relativ sigur si stabil. Totusi, nimeni nu a reusit pana astazi sa realizeze o farfurie zburatoare capabila de viteza si de miscarile unui OZN.”[1]

SURSE


  1. http://www.descopera.ro/stiinta/4988995-extraterestrii-sunt-printre-noi
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Operațiunea Gladio: Asasinarea premierului italian Aldo Moro

SRI va ține toate datele românilor la un click distanță. Mai multe organizații cer anularea proiectului care ar fi unul „de supraveghere în masă”

Statul se pregătește să le ia copiii părinților români care refuză vaccinarea

Orașul Petra (Iordania)

Inconştienţă, prostie sau corupţie: avem grofi despăgubiţi a treia oară

Închide