Barionii – noi particule subatomice au fost descoperite la CERN ! Acestea sunt de 6 ori mai masive decat protonii !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Acceleratorul de particule al CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) este un dispozitiv complex, mai exact un ciclotron, al carui scop oficial este acela de de a accelera particule si de a le ciocnii in vederea noilor descoperiri stiintifice din cadrul fizicii cuantice (fizica particulelor cuantice). Alte voci, neoficiale, sustin ca scopul acestui accelerator de particule este acela de a genera gauri negreu pentru a blocata terra intr-o astfel de bula atemporala. Prima parte, cea cu “generarea de gauri negre”, a fost recunoscuta, mai cu jumatate de gura, de catre cercetatori, insa acestia, ca intotdeauna, ne-au asigurat ca “ele se vor evapora”.

acceleratorul de particule

Oare ? Ei bine, asa a intrat in atentia conspirationistilor acest proiect sofisticat, complex, dar mai ales si secretos, care s-a ascuns, ce-i drept, sub ideea de “cautare a bosonului Higgs”, considerat si “Particula lui Dumnezeu”. Nu stiu daca Dumnezeul din Biblie, Iehova, are vreo particula sau alte zeitati antice, insa ceea ce stiu este ca intregul proiect ascunde alte aspecte, care par sa fie, tocmai cele la care am putea sa ne gandim cel mai putin.


Pagina CBC News Canada[1], dedicata stiintei si tehnologiei, a publicat un articol la data de 19 noiembrie 2014, prin care ne informeaza ca s-au descoperit noi particule subcuantice, ce au fost prezise de canadieni. Descoperirea particulelor, cunoscute sub numele de Xi_b’- si Xi_b”-, au fost anuntate de catre CERN, iar aceste informatii au fost imediat preluate de catre revistele stiintifice.

“In fizica particulelor, tu nu descoperi ceva nou in fiecare zi, asa ca este cu siguranta foarte interesant”, a declarat Steven Blusk, un fizician de particule de la Universitatea Syracuse din New York, intr-un interviu pentru CBC News. Noile particule sunt barioni – un tip de particule, fiecare format din trei particule subatomice elementare numite quarti. Protonii si neutronii, care alcatuiesc atomii sunt, de asemenea, barioni, dar noile particule sunt de aproximativ sase ori mai masive decat un proton.


Existenta celor doua particule de barioni a fost prezisa inca din 2009, de catre fizicienii particulelor si anume canadienii Randy Lewis de la Universitatea York si Richard Woloshyn de Triumf, de la laboratul de fizica a particulelor din Canada in Vancouver.

Lewis si Woloshyn, a prezis compozitia si masa noilor barioni, folosind un calcul bazat pe calculator, pe o teorie numita cromodinamica cuantica, care descrie regulile matematice pentru modul in carte quartii se comporta.

Previziunile acestea, ofera oamenilor de stiinta de la acceleratoarele de particule, cum ar fi cel de la Geneva, o idee unde sa caute particule nedescoperite inca. Noile particule sunt la al treilea si al patrulea ca si numar, descoperite. Prima particula descoperita a fost, Xi_b* o, care contine, de asemenea, qart ab si un quart ciudat. A doua particula a fost, dupa cum s-a spus, Bosonul Higgs.

In prezent acceleratorul de particule este inchis, pentru a putea fi echipat cu grinzi mai puternice, care vor functiona la energii mai mari atunci cand se reporneste in primavara anului 2015.

SURSE

1. http://www.cbc.ca/news/technology/new-subatomic-particles-predicted-by-canadians-found-at-cern-1.2840199

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...