Barsa Kelmes, insula unde se deschide un portal spre altă lume?

Distribuie!

„Barsa KELMĖS, insula unde se deschide un portal spre altă lume?

Dintre cele peste 1500 de insule din Marea Aral, în Asia Centrală, niciuna nu este mai enigmatică și misterioasă precum bucata de pământ, care poartă numele de Barsa KELMĖS. 


Barsa KELMĖS este o insulă ca toate celelalte, dar datorită evenimentelor inexplicabile, petrecute de-a lungul timpului, a căpătat un renume de loc misterios. În limba kazahă numele insulei înseamnă „teren fără întoarcere“ și poveștile sau legendele locale depășesc până și imaginația celui mai talentat romancier science-fiction.

Insula nu este locuită, dar în timpuri străvechi lucrurile au stat altfel. Locuitorii unei insule vecine sunt de părere că la o perioadă de timp, fenomene inexplicabile se petrec pe această insulă. Se spune că cine ajunge pe Barsa KELMĖS nu se va mai întoarce niciodată, pentru că în anumite perioade ale anului, se văd lumini misterioase, care pur și simplu absorb materia. 


Mai mult de atât, cei care s-au apropiat considerabil de mult de insulă au declarat că au văzut șerpi uriași, pești gigantici necunoscuți, care înoată în jurul insulei de parcă ar păzi-o de ceva și numeroase alte creaturi, care nu pot fi văzute nicăieri altundeva.

Un alt aspect inexplicabil este că la o distanță anume de insulă, ceasurile încetează să mai funcționeze. Din acest motiv, se spune că pe această insulă timpul nu există și că face parte dintr-o lume. O lume în care este absorbit oricine și orice, printr-un portal uriaș. La fel se întâmplă și cu busolele sau cu orice alt tip de aparatură modernă.

Cărțile de istorie ne spun că Barsa KELMĖS a fost folosită, în secolul al XIII-lea, drept refugiu de mai mulți oameni, care încercau să scape de invazia mongolă. Aceștia au locuit pe insulă pentru câteva luni, dar atunci când s-au întors la pământurilor lor, aceștia nu le-au mai recunoscut pentru că trecuseră zeci sau chiar sute de ani.

 

Ufologul rus, Vadim Chernobrov a studiat ani la rândul ceea ce se petrece pe acestă insulă. El a ajuns la concluzia că toate aceste fenomene inexplicabile sunt de fapt mecanisme de apărare. Dar cine dorește să apere această insulă și pentru ce? În condițiile în care nimeni nu a mai locuit acolo de mai bine de câteva sute de ani.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/barsa-kelmes-insula-unde-se-deschide-un-portal-spre-alta-lume
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...