Becul ecologic, „ucigașul tăcut” care se găsește în casa oricărui român. Cu ce trebuie să le înlocuim ca să nu ne îmbolnăvim

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Lumina provenită de la becuri ne poate face mult rău, anunță specialistii care au descoperit că unele dintre acestea ne pot afecta retina și creierul, din cauza substanțelor chimice pe care le conțin. Cei mai predispuși sunt copiii, dar și adulții dacă petrec mult timp în lumina artificială.

Oamenii de știință au reușit să descopere formule mult mai eficiente pentru ca noi să avem lumină, fiind inventate becul cu filament, cel cu incandescență, becul economic și ledul. Chiar dacă pe piață găsim o multitudine de modele, specialiștii ne avertizează că unele corpuri de iluminat conțin substanțe atât de toxice, că ne-ar putea îmbolnăvi grav.
„Vorbim despre becurile cu gaz care, conform cercetarilor ar avea particule fine, vapori de mercur si care sunt periculoase pentru corpul uman”, a declarat Onuț Atanasiu, profesor de fizică, pentru știrilekanald.
„Un bec poate conține între trei și cinci grame de mercur. Medicii spun că metalul greu ar putea fi cauza migrenelor și a stărilor de anxietate pe care deseori le resimțim”, a explicat și dr. Valentin Boldea.
„Pot fi periculoși pentru organism, afectând ficatul, rinichii, sistemul nervos și fiind responsabile de apariția unor forme de cancer”, explică specialistul.
„Există la momentul actual pe piață becuri cu incandescență, dar care nu ar mai trebui să fie, din cauza eficienței scăzute a acestora. Există pentru iluminatul exterior lămpi cu vapori de mercur, cu vapori de sodiu. Mai nou există iluminatul cu led care este un iluminat foarte eficient, din punctul de vedere al consumului energetic”, a declarat conf. Dr. ing. Gelu Gurguiatu – decanul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Eletronică.
„Un bec conține practic filament și acel gaz, gaz din interiorul becului. Nu vorbim despre becurile vechi, ci despre becurile fluorescente care au o perioadă între 3000 și 15.000 de aprinderi, cum se pune. De ce este o variație așa de mare? Pentru că ele sunt ușor de stricat în momentul în care variază tensiunea și ar putea să se ardă”, spune Onuț Atanasiu, profesor de fizică.
Ca sa evităm vizitele la medic, specialiștii recomandă să petrecem cât mai mult timp la lumina naturală.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/stiri-utile/Becul-ecologic-%E2%80%9Eucigasul-tacut-care-se-gaseste-in-casa-oricarui-roman.-Cu-ce-trebuie-sa-le-inlocuim-ca-sa-nu-ne-imbolnavim-147051
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Complexul subteran din Munții Șureanu descoperit în 1994 – tunelul, aurul, cele șapte tronuri de aur, scrierea misterioasă de pe lespezi și portalul spațio-temporal

La data de 9 martie 1933, America a intrat in faliment. Falimentul a survenit în urma marii crize din 1929, numită și Marea Depresiune. La data de 5 iunie 1933 a fost adoptată Rezoluția comună de suspendare a standardului de aur, ceea ce a implicat și dizolvarea autorității suverane a Statelor Unite

Într-un episod din serialul CSI, cine vorbește despre geoinginerie, despre florul din apă sau despre chemtrails este un posibil… “terorist”

Mișcarea Hippie, CIA, LSD și MK-Ultra

Coronavirusul, o armă biologică a SUA?

Închide