Beneficiile caiselor pentru sănătate

Distribuie!

„Beneficiile caiselor pentru sanatate

Betacarotenul din caise „pune umărul” la prevenirea bolilor de inimă, deoarece împiedică oxidarea colesterolului LDL.


Consumul regulat de caise şi de alte fructe bogate în vitamina A scade riscul de cataractă. Degenerescenţa maculară este cea mai întâlnită cauză a pierderii vederii la adulţi, iar consumul de caise reduce cu 36% acest risc, a arătat un studiu condus de o echipă de oftalmologi din Statele Unite.

Un alt studiu arată că alimentele care conţin carotide şi licopen (cum sunt caisele) şi ceaiul verde previn apariţia cancerului la prostată. În cazul ceaiului verde, s-a observat o reducere cu 86% a riscului de cancer la prostată. O scădere cu 82% a acestui risc a fost observată în cazul persoanelor care consumau regulat alimente bogate în licopen. Caisele, grepfrutul, roşiile şi pepenele verde sunt fructe şi legume cu un conţinut ridicat de licopen.


 

Prin conţinutul bogat de fibre, caisele previn constipaţia şi problemele digestive. Cele mai bune caise sunt cele care au o culoare portocalie spre roşcat şi care sunt puţin moi. Recomandarea medicilor este să ţineţi aceste fructe în frigider.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/beneficiile-caiselor-pentru-sanatate-29330
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...