Big Brother: ANAF subjugă ICI – Protocol cu privire la furnizarea de informații despre proprietarii domeniilor de internet .ro

by “ANAF a anuntat marți că va semna un protocol de colaborare cu ICI (Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică) în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI ale deținătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro), relatează Hotnews. ICI va pune la […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“ANAF a anuntat marți că va semna un protocol de colaborare cu ICI (Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică) în vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI ale deținătorilor domeniilor cu extensia .ro, înregistrate în serviciul RoTLD (www.rotld.ro), relatează Hotnews.

ICI va pune la dispoziția ANAF datele necesare pentru indeplinirea atributiilor care ii revin privind colectarea veniturilor și prevenirea și combaterea evaziunii și fraudei fiscale, susține Fiscul, care mai precizează că furnizarea datelor se va realiza cu respectarea legislației în vigoare.


Direcția Generală Tehnologia Informației din cadrul A.N.A.F. va asigura aplicația informatică de interogare domeniu/vizualizare răspuns, în scopul obținerii de informații despre proprietarulo unui domeniu de internet din România. Compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI București, va dezvolta un serviciu web prin care se vor transmite informațiile, conform procedurii comune de lucru.

Amintim că Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, a mandatat luna trecută membrii Consiliului de Administrație ai Institutului Național de Cercetare în Informatică (ICI) să anuleze decizia anterioară a acestui institut privind introducerea de la 1 iulie 2017 a unui tarif de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro.

Un proiect de lege privind administrarea domeniilor .ro ar urma să fie lansat însă în dezbatere publică în vara acestui an. Anunțul a venit după ce mai multe companii de web hosting au cerut dezbatere publică, acuzând că ICI ar fi propus plata unui tarif de mentenanță pe 5 ani la înregistrarea noilor domenii .ro.

Numărul total de domenii de internet ‘.ro’ înregistrate este de aproximativ 901130, din care 44% sunt neutilizate, a precizat ministerul.”[1]

“Fiscul, amendat cu 16.000 de lei pentru ca a incalcat legea prin publicarea “listei rusinii” cu datornicii

Fiscul a primit doua amenzi in valoare totala de 16.000 de lei de la o alta autoritate a statului pentru ca a incalcat legea atunci cand a publicat pe internet listele rusinii cu datornicii persoane – fizice. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sanctionat doua incalcarii ale legii de catre Fisc: publicarea datelor si pe alt site decat cel al ANAF si neinformarea completa a persoanelor vizate.

Reamintim ca ANAF a publicat pe 16 mai lista cu datornicii persoane fizice cu restante de peste 1.500 lei la 31 martie. Lista a fost contestata pentru ca a continut date inexacte despre mai multi contribuabili care isi platisera restantele la Fisc.

Iata comunicatul oficial al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) – sursa:

Începând cu data de 17 mai 2016, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a dispus efectuarea unei investigaţii din oficiu la Agenția Națională de Administrare Fiscală – A.N.A.F., ca urmare a publicării în 16 mai 2016, pe Internet, a listei cu 187.230 contribuabili – persoane fizice cu restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016.

În urma finalizării controlului, la data de 23 mai 2016, Autoritatea națională de supraveghere a constatat săvârşirea următoarelor fapte:

1. ”Prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal”, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, prin încălcarea art. 4 alin. (1) li. a) și d) din această lege, întrucât Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu sediul de mai sus, a prelucrat și publicat pe alt site de Internet, decât pe propria pagină de Internet, contrar prevederilor Codului de procedură fiscală și Ordinului A.N.A.F. nr. 558/2016, cu modificările ulterioare, o listă a persoanelor fizice care nu și-au achitat obligațiile fiscale restante, organizată în funcție de cuantumul cel mai mare al datoriilor, datele nefiind exacte și actualizate la data publicării (16 mai 2016), în conformitate cu situația reală a achitării debitelor de către anumite persoane fizice din respectiva listă;

2. ”Prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal”, prevăzută de art. 32 din Legea nr. 677/2001, prin încălcarea art. 12 alin. (1) din această lege, întrucât Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu sediul de mai sus, nu a asigurat informare completă a persoanelor ale căror date personale au fost publicate la data de 16 mai 2016, nici prin notificările prealabile trimise prin poștă, nici în cadrul informațiilor publicate pe site-ul ANAF, conform constatărilor.

Pentru faptele constatate, au fost aplicate următoarele sancţiuni:
1. Amendă în cuantum de 11.000 lei, în baza art. 32, raportat la art. 4 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 și art. 8 din O.G. nr. 2/2001;
2. Amendă în cuantum de 5.000 lei, în baza art. 32, raportat la art. 12 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 și art. 8 din O.G. nr. 2/2001;

În consecinţă, Autoritatea naţională de supraveghere a sancţionat Agenția Națională de Administrare Fiscală cu amendă contravenţională în cuantum total de 16.000 RON, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 677/2001.”[2]

ANAF a fost amendată anul trecut după ce și-au permis să publice datele personale ale datornicilor, încălcând astfel legea care protejează datele cu caracter personal. Faptul că ANAF lucrează cu SRI nu mai este un secret. În realitate, SRI de află în spatele acestui protocol.
Dacă tot se iese în stradă pentru a protesta, iată un exemplu de protest: protest împotriva acestei legi Big Brother ANAF-ICI-SRI!

P.S. Asadar, iata de ce nu putem avea incredere in “bunele intentii” ale ANAF!

SURSE

  1. http://www.b1.ro/stiri/high-tech/anaf-subjuga-ici-protocol-cu-privire-la-furnizarea-de-informatii-despre-proprietarii-domeniilor-de-internet-ro-176906.html
  2. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21016488-fiscul-amendat-16-000-lei-pentru-incalcat-legea-prin-publicarea-listei-rusinii-datornicii.htm
  3. Foto: mondonews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Primarul din Sfântu Gheorghe acuzat că batjocorește drapelul național și îi umilește pe români: „Nu putem întâmpina Centenarul Marii Uniri umiliți în propria țară. Ne obligă memoria înaintașilor!”! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România!
Comisarul European pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, îi insultă pe cei care se opun vaccinării: "Rușine anti-vaccinistilor! Decesul fiecarui copil care a murit în Europa de rujeolă cade în responsabilitatea celor care răspândesc astfel de minciuni în media"
O întrebare retorică: „Vrem spitale, nu rachete”?
Aleksandr Dughin, filosof și "ideolog al lui Putin", a venit în România pentru a-și lansa o carte și a vorbit despre propaganda sorosistă, globalizare, daci, prietenia cu Rusia și Noua Ordine Mondială
Giganții bancari globaliști susțin protestele împotriva Guvernului
Unul dintre cei mai mari avocați spune că îndobitocirea românilor „A început cu sloganul ăla tâmpit de la PRO TV: Te uiți și câștigi! Stratul gros al populației îl reprezintă masa amorfă și inertă a obidiților, adică Las Fierbinți”
Pentagonul aduce armament greu in Romania, iar seful MI6 a venit in colonia Romania "sa ne apere de agresivitatea Rusiei" ! Au intrebat si pe romanii daca vor asta ?
Un apropiat al lui George Maior și Ion Iliescu, numit ambasador al SUA la București? Legătura cu afacerea Castelul Bran
APC solicită demisia ministrului sănătății!
Radu Cinamar – cel mai așteptat scriitor român – revine cu un nou volum, a cincea carte din serie!
Aflati cum va aparati legal de sacalii recuperatori de creante, Kruk, Coface, Eos Ksi care incearca sa va intimideze ! Acesti camatari legali ar trebui interzisi de urgenta in Romania !
Publicația globalistă, HotNews.ro, deranjată de apelul la identitate, suveranitate și unitate națională făcut de Academia Română
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro