Big Brother: Departamentul Securitatii Interne al SUA poate bloca complet serviciile de comunicatii in cazul unei crize nationale

Distribuie!
Un grup care luptă pentru protejarea drepturilor în spaţiul cibernetic a scos la lumină faptul că Departamentul american al Securităţii Interne dispune de un program prin care poate bloca complet toate serviciile de comunicaţii în cazul unei crize naţionale pe teritoriul american.

Curtea Supremă din SUA a refuzat în această săptămână să dea curs unei petiţii depuse de Electronic Privacy Information Center (EPIC) prin care viza forţarea Departamentului american al Securităţii Interne să publice detalii privind un protocol secret (killswitch) privind închiderea totală a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet în timpul unor situaţii de urgenţă.

Big Brother

EPIC a luptat din 2011 pentru publicarea detaliilor programului, care este cunoscut sub numele de Standard Operating Procedure 303. EPIC scrie: “În 9 martie 2006, National Communications System (NCS) a aprobat SOP 303, dar [programul] nu a fost dezvăluit niciodată publicului. Acest document secret se referă la o ‘blocare totală sau la un proces de restructurare ce vor fi aplicate de reţelele wireless, comerciale şi private, în timpul unei crize naţionale.’”


EPIC continuă: “Într-un raport din 2006-2007, preşedintele NSTAC (National Security Telecommunications Advisory Committee) a indicat faptul că SOP 303 va fi implementat prin coordonarea cu NCC (National Coordinating Center) din cadrul NSTAC, în timp ce decizia de a închide complet serviciile va fi luată de consilieri ai Departamentului pentru Securitate Internă (Homeland Security sau DHS) sau de persoane din cadrul DHS. Raportul mai indică faptul că NCC va determina, pe baza unei serii de probleme, dacă este necesară blocarea totală [a serviciilor de telefonie mobilă şi de Internet].”

În ciuda înfrângerii înregistrate de EPIC prin decizia Curţii Supreme, lupta legală de patru ani a dus la obţinerea unei copii a Standard Operating Procedure 303.


Lupta pentru transparenţa programului SOP 303 a început la scurt timp după ce un ofiţer al BART (Bay Area Rapid Transit) din San Francisco a împuşcat mortal o persoană fără adăpost, pe nume Charles Hill, în 3 iulie 2011. Incidentul a declanşat proteste masive împotriva BART în iulie şi august 2011. În timpul unuia dintre aceste proteste, oficialii BART au blocat serviciul de telefonie mobilă în interiorul a patru staţii de călătorie timp de 3 ore. Acest lucru a împiedicat persoanele aflate pe platforma staţiilor respective să trimită sau să primească apeluri telefonice, mesaje sau alte date.

În iulie 2012, EPIC a depus o cerere de tip FOIA (Freedom of Information Act) către DHS prin care se cerea publicarea textului complet al SOP 303; a “seriilor de probleme stabilite dinainte” care determină necesitatea unei blocări totale [a serviciilor]; publicarea tuturor protocoalelor de executare privind implementarea SOP 303 distribuite la DHS sau alte agenţii federale sau companii private.

După ce DHS s-a opus cu tărie publicării informaţiilor cerute, un tribunal districtual din Washington, D.C. a decis în favoarea EPIC, însă decizia a fost ulterior anulată de Curtea de Apel. Aceasta din urmă a declarat reprezentanţilor EPIC că guvernul american este liber să nu facă cunoscute detaliile planului, pe baza legii Freedom of Information Act, deoarece informaţia respectivă ar putea reprezenta un pericol pentru public. În 2015, grupul pentru drepturile digitale a cerut Curţii Supreme să revizuiască decizia curţii federale pentru apeluri, arată website-ul Mintpress News.

În condiţiile refuzului Curţii Supreme de a da undă verde petiţiei celor de la EPIC, se pare că acest demers a ajuns într-un punct mort. Poporul american este lăsat din nou în întuneric în ceea ce priveşte maşinaţiunile interne ale unui alt program guvernamental periculos şi intrusiv.

Cel puţin, prin munca grea a unor activişti şi unor grupuri precum EPIC, cetăţenii americani şi nu numai, pot fi la curent cu existenţa unui astfel de program. Totuşi, ca astfel de măsuri să poată fi combătute, este nevoie de accesarea documentelor guvernamentale, iar opozanţii protocolului speră să aibă loc o divulgare de informaţii secrete, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor programe secrete ale NSA de spionare în masă.

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/cu-ce-se-mai-ocupa-big-brother-azi-despre-planul-de-inchidere-totala-a-retelelor-de-comunicatii–242928

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Ministrul de externe macedonean susține că activitățile lui Soros în țara sa au devenit „inacceptabile”
Banii creați din nimic de bănci, sistemul fracționar de rezerve, îndatorarea, dobânda și sclavia umană perpetuă
George Washington, primul preşedinte mason al SUA
Marilyn Manson și Johnny Deep în videoclipul satanist "Say10"
Monsanto pierde un proces în faţa unui client pe care l-a îmbolnăvit de cancer. Despăgubiri uriaşe de 289 milioane de dolari
24 martie 1999 - bombardarea Serbiei de către NATO! Premierul Vucici: "Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!"
Controlul minții: CIA, Operațiunea Artichoke și LSD-ul
Uniunea Europeană dorește să interzică naționalismul! Naționalismul se află într-o ascensiune uriașă în toată Europa împotriva globaliștilor! Liderul ALDE (Alianța liberalilor și democraților) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, doreste înființarea unui FBI european care să-i vâneze pe naționaliști pe motiv că subminează ordinea europeană!
Credibilitatea versiunii oficiale în legătură cu evenimentele de la 11 septembrie 2001: tragi-comedie
Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști. Franța în pragul unei revoluții populare antiglobalizare. Ecologismul militant promovat de politicieni pe deasupra cetățenilor se dovedește o nouă armă de destabilizare a suveranității națiunilor. Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE
Cele zece etape ale instaurării Statului Poliţienesc de către Iluminați
Putin: SUA se ocupă de lucruri murdare, acuzându-i pe alții

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...