Big Brother în medicină pentru tratamentele impuse cu forța. Îți dau să înghiți o pastilă electronică prin care te urmăresc 24h din 24 dacă ai luat medicamentele pe care vor să ți le dea. SUA: A fost aprobată comercializarea primei pastile electronice

Distribuie!

„BIG BROTHER ÎN MEDICINĂ PENTRU TRATAMENTELE IMPUSE CU FORȚA. Îți dau să înghiți o pastilă electronică prin care te urmăresc 24h din 24 dacă ai luat medicamentele pe care vor să ți le dea. SUA: A fost aprobată comercializarea primei pastile electronice

Autoritatile americane de reglementare au aprobat prima pilula digitala cu un senzor incorporat, care are scopul de a urmari daca pacientii isi iau medicamentele in mod corespunzator, relateaza Reuters.  


Acest medicament este o versiune a celui stabilit de catre Otsuka Pharmaceutical Co Ltd, Abilify, pentru schizofrenie, tulburare bipolara si depresie, care contine un dispozitiv de urmarire dezvoltat de Proteus Digital Health.

Sistemul ofera medicilor o modalitate obiectiva de a stabili daca pacientii iau medicamentele indicate la timp.


Agentia americana a produselor alimentare si a medicamentelor (FDA) este de parere ca posibilitatea de a urmari ingestia medicamentelor prescrise pentru boli mintale poate fi utila pentru unii pacienti, pentru a-i urmări pe pacienții care nu vor să-și ia pastilele prescrise de medici.

FDA sprijina dezvoltarea si utilizarea de noi tehnologii si se angajeaza sa lucreze cu companii pentru a intelege modul in care tehnologia ar putea fi benefica atat pentru pacienti, cat si pentru medici.

Pacienții pot, de asemenea, să fie accesați și controlați de medici prin intermediul internetului, pastila transmițând unei aplicații toate datele despre medicamentele pe care le-au luat sau nu.

”Posibilitatea monitorizării administrării medicamentelor prescrise este utilă (…)”, explică Mitchell Mathis, directorul diviziei de tratamente psihiatrice din centrul de cercetare și evaluare a medicamentelor din cadrul FDA.

Abilify MyCite este comercializat de către compania farmaceutică japoneză Otsuka Pharmaceutical Co., iar senzorul și plasturele sunt fabricate de compania americană Proteus Digital Health.

Cum te monitorizează ca să știe 24h din 24 dacă ți-ai luat medicamentele pe care ți le-au dat cu forța

(că dacă nu ți le-ar fi dat cu forța, și ai fi vrut să le iei, atunci nu ar mai avea de ce să te monitorizeze, nu-i așa?)

După ce este înghițit, senzorul electronic din pastilă, un circuit electronic cu senzori, fabricat din cupru, magneziu și siliciu, produce diferite semnale electrice atunci când vine în contact cu diferite lichide din stomac. După câteva minute, semnalul este captat de receptorul care se găsește într-un plasture lipit pe cutia toracică.

Plasturele, care trebuie schimbat în fiecare săptămână, transmite informația către o aplicație de pe telefonul mobil, care le permite medicilor și supervizorilor să monitorizeze dacă pacientul a luat toate medicamentele care i s-au impus să le ia.”[1]

SURSE

  1. http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1176681&title=big-brother-in-medicina-pentru-tratamentele-impuse-cu-forta-iti-dau-sa-inghiti-o-pastila-electronica-prin-care-te-urmaresc-24h-din-24-daca-ai-luat-medicamentele-pe-care-vor-sa-ti-le-dea-sua-a-fost-aprobata-comercializarea-primei-pastile-electronice
  2. Foto: Flickr/Chris Potter

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...