Big Brother: o companie vrea ca angajatii sa poarte la mana bratari de monitorizare, atat ziua, cat si noaptea !

Distribuie!

Cum sunt prostiti oamenii, mai ales cei care lucreaza prin fel si fel de corporatii masonice, al caror creier este otravit cu informatii false, ducand o viata mecanica, de robot. Ideea de a cere sau chiar a obliga un angajat, sa poarte o bratara prin care sa fie monitorizat non-stop, este una periculoasa, ce atenteaza la drepturile si libertatile fundamentale ale tertei persoane, respectiv viata intima.

rfid_tyvek1

Citez de pe site-ul Business Magazin:


„Compania Jawbone, care produce dispozitive pentru monitorizarea activităţilor de fitness, a dezvoltat un sistem care permite unei companii să monitorizeze activitatea angajaţilor 24 de ore din 24.

Sistemul se numeşte UP for Groups şi foloseşte o brăţară inteligentă pentru a colecta date privind mişcarea, timpul acordat meselor sau cel acordat somnului, relatează BBC. Datele preluate sunt apoi trimise reprezentanţilor companiei fără a include numele persoanei monitorizate, pentru a menţine anonimitatea.

Jawbone, producătorul dispozitivului, speră că aceste informaţii vor ajuta companiile să lupte împotriva obezităţii prin promovarea unui regim sănătos la locul de muncă.

„Dacă eu sunt cel care decide meniul de la cantină, spre exemplu, pot observa că în ziua în care servesc hamburgeri productivitatea scade. Drept urmare voi putea modifica meniul acelei zile”, a declarat Alexander Asseily, fondator al Jawbone.

„Există o întreagă dezbatere referitoare la confidenţialitatea datelor personale”, a mai spus Asseily. „Din punctul meu de vedere, problema este ca cel care colectează datele să anunţe din timp ce vrea să facă cu informaţiile primite. Jawbone are o politică foarte strictă, nu oferim nimănui datele colectate de noi. Dar atunci când companiile vor începe să folosească aceste produse, atunci politica lor privind confidenţialitatea va intra în vigoare.”

Câteva mii de accesorii wearable (dispozitive purtate pe corp) care monitorizează activitatea, caloriile arse şi somnul utilizatorilor sau care sunt utilizate ca o extensie a telefonului mobil au fost vândute în România la aproape un an de la lansarea lor, iar retailerii anticipează creşteri de peste 100%.

Dispozitivele wearable includ brăţări de monitorizare a activităţilor sportive, a bătăilor inimii, precum şi a somnului, dar şi ceasuri inteligente care sunt practic o extensie a telefonului mobil – poţi vedea notificările, face poze sau vorbi la telefon.

Pe piaţă sunt disponibile diferite gadget-uri pentru fitness care sunt compatibile cu diferite smartphone-uri şi tablete şi care se pot conecta chiar şi la calculator. Printre acestea se numără accesoriile produse de compania americană Fitbit – Fitbit Flex, Fitbit One, Fitbit Zip, sau modelele Jawbone UP24 şi Nike Fuel Band.”[1]

In primul rand, asa cum spuneam inseamna o imixtiune grava in viata privata (intima) a unei persoane, iar in al doilea rand, datele, despre care se spune ca „ar ramane confidentiale”, asta-i o prosteala, caci nu degeaba Edward Snowden, a aratat cum NSA se ocupa de spionarea tuturor oamenilor din lume, strangand astfel o uriasa baza de date. Mai mult decat atat, o baza de date personale, n-o poti securiza 100%, iar cine spune asta minte, caci hacker-ii au spart, in semn de demonstratie, buletinele cu microcip, chiar inainte de lansarea oficiala din Germania si Anglia.

SURSE


1. http://www.businessmagazin.ro/analize/resurse-umane/o-companie-vrea-sa-puna-angajatii-sa-poarte-bratari-care-sa-le-monitorizeze-viata-zi-si-noapte-13755311

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...