Big Brother și Stat Polițienesc în România: SRI va putea să facă acte de cercetare penală în chestiuni de securitate naţională!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a dinamitat circul facut de peste zece de catre SRI-DNA, SRI-DIICOT si SRI-Ministrul Public, dupa o sedinta de urgenta a CSAT, urmasii Securitatii au ales o metoda smechereasca de a ocoli decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, astfel incat nu numai ca nu vor respecta deciziile, dar SRI s-a transformat printr-o Ordonanta de Urgenta in organ de urmarire penala, ceea ce este foarte grav.

Desigur, traim intr-o lume “libera si civilizata” trasata in cele mai mici linii de catre “partenerii strategici” americani, care reusesc sa implementeze in Romania teroarea pe care au reusit s-o impuna in SUA si in alte locuri de pe glob.


In acest caz, sa stiti, istoria ne da dreptate! Faptul ca acesti indivizi sunt pur si simplu bolnavi dupa putere, la fel, stim asta din istorie, caci asa au aparut regimurile totalitare si ideologiile, care sustineau suprimarea libertatii oamenilor si controlul strict pana la fiecare individ in parte.

Securitatea a fost oficial reînființată


Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat vineri seară că, prin OUG privind interceptările adoptată de Guvern, SRI va fi abilitat să facă acte de cercetare penală specială în cazuri de securitate naţională şi terorism.

Și până în prezent, SRI realiza interceptări pe așa zisul motiv al securității naționale. De acum înainte puterile sale cresc pe un domeniu nedefinit explicit având și drept de cercetare penală.

Înainte de 1989, în numele ordinii constituționale, Securitatea realiza acte de cercetare penală tot pe securitate națională, care de fapt acopereau răzbunări politice sau de alte natură.

SRI-DNA-ICCJ

Ministrul Justiţiei a precizat că OUG modifică Legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Roman de Informaţii (SRI) astfel încât pentru relaţia cu furnizorii de comunicaţii electronice destinate publicului, Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor are rolul de a obţine, prelucra şi stoca informatii în privinţa securităţii naţionale.

”Acest lucru este legat de mandatele de siguranţă naţională care privesc exclusiv infracţiunile grave şi foarte grave din Titlul 10 din Codul penal la care se adaugă şi terorismul şi ţinând seama de o agendă europeană care ne face să fim mai vigilenţi decât acum cinci ani să asigurăm continuitate în ceea ce se face în aceste mandate de siguranţă naţională. Şi în acest sens, într-un mod limitat şi limitativ prevăzut de lege este adevărat că SRI poate să facă acte de cercetare penală fiind în acest sens un organ de cercetare penală specială în limitele definite de actualul Cod de procedură penală. Aici nu am inovat, numai am clarificat şi am făcut-o ca să nu punem în pericol mandatele de siguranţă naţională şi până la urmă, siguranţa cetăţeanului. România este o zi mai sigură decât altele”, a explicat Prună.

Invocând atentatele de la Madrid din 11 martie 2004, ea a subliniat că agenda europeană ”ne obligă să fim mai scrupuloşi, mai riguroşi cu privire la modul în care protejăm siguranţa cetăţenilor”.

Avocatul Elenina Nicuț a scris pe facebook că Ordonanța este NECONSTITUȚIONALĂ. 

CITIȚI ȘI:Ordonanța de Urgență privind interceptările ar putea fi neconstituțională

Aceeași opinie o au și alți juriști.

CITIȚI ȘI:APADOR-CH: OUG privind interceptările nu dă garanții privind respectarea vieții private

”Nu ştiu cât va dura la noi în societate”, a spus ministrul Justiţiei, întrebată cand estimează că se va renunţa la soluţia temporară din OUG şi se va adopta o lege care să reglementeze regimul interceptărilor.

Ea a dat exemplul Franţei, unde dezbaterea pe acest subiect a durat 4 ani. ”Nu sub mandatul meu ca ministru va veni o lege”, a subliniat Raluca Prună, adăugând că numai realizarea unui studiu de impact durează 3-4 luni, iar subiectul trebuie discutat ”cu răbdare”.

”Acest proiect de act normativ este destinat să ofere într-o primă etapă o soluţie pentru activitatea organelor judiciare. (…) Sunt opinii potrivit cărora activitatea Parchetelor, în absenţa infrastructurii tehnice necesare pentru realizarea unor astfel de metode speciale de supraveghere ar fi afectată atât din punct de vedere al operativităţii actului de urmărire penală, cât şi sub aspectul administrării unui probatoriu complet. Ordonanţa de urgenţă vine să răspundă exact acestei preocupări”, a arătat şeful statului.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/securitatea-a-fost-oficial-reinfiintata-ministrul-justitiei-sri-va-putea-sa-faca-acte-de-cercetare-penala-in-chestiuni-de-securitate-nationala/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Iată lista ONG-urilor lui George Soros care susțin căsătoriile gay
Horia Georgescu, fostul şef al ANI: Am făcut parte din statul paralel
Fostul șef SPP Dumitru Iliescu: SUA vor control total. Maior și Coldea, în slujba lor. Iohannis conduce statul paralel
APC solicită demisia ministrului sănătății!
Harta Romaniei apare fara Transilvania in presa franceza, fiind o batjocura la adresa Romaniei ! Franta are un trecut plin de insulte la adresa Romaniei si, respectiv, a romanilor !
Conspirația DNA împotriva României! Globaliștii SUA-UE-Soros au creat și susțin Statul Paralel din România! Globaliștii SUA-UE-Soros au încercat să transforme România într-un stat totalitar!
Fondul Proprietatea condus de fostul ambasador american Mark H. Gitenstein, profit imens din România: DNA a refuzat să cerceteze ingineria financiară pusă la cale de peste ocean! DNA nu are cum sa îi cerceteze pe americani, deoarece DNA este creația SUA!
SUA și UE pregătesc distrugerea totală a României
Basescu recunoaste ca SRI a initiat legile neconstitutionale Big Brother si i-a pus pe parlamentari sa le voteze in unanimitate ! Au folosit un "tertip legal" pentru a evita sa se ajunga in CSAT unde ar fi fost respinse !
Cetatea regelui Dromihete a fost distrusa cu buldozerele
România - Big Brother și Stat Polițienesc: SRI ascultă de două ori mai multe telefoane decât FBI
Alegeri europarlamentare 2019. În Polonia, Ungaria, Italia, Franța și Marea Britanie, naționaliștii au câștigat alegerile europarlamentare. În România, globaliștii au câștigat
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro