Biserica Norvegiei spune “Da” căsătoriilor religioase între persoane de același sex

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sinodul Bisericii Norvegiei a decis la începutul lunii aprilie, cu o mare majoritate, să autorizeze căsătoriile religioase în cazul cuplurilor homosexuale, relatează AFP și Reuters.

Cu un total de 88 de voturi din 115, delegații reuniți la Trondheim (vestul Norvegiei) au hotărât crearea unei noi liturghii pentru oficierea căsătoriilor între persoane de același sex, care ar urma să fie adoptată într-un viitor sinod, în ianuarie 2017.
Măsura este valabilă la nivelul Bisericii evanghelice luterane din Norvegia, dar fiecare pastor va avea dreptul de a refuza oficierea unor astfel de uniuni.


Până în prezent, căsătoria religioasă între două persoane de același sex era permisă doar în Suedia, Danemarca și în unele congregații din lumea anglo-saxonă.

Propunerea de autorizare a căsătoriilor religioase pentru cuplurile homosexuale fusese respinsă de un sinod din Norvegia în 2014, însă alegerile ecleziastice din luna septembrie 2015, soldate cu victoria facțiunii liberale, au schimbat situația. O lună mai târziu, în pofida unor divergențe de ordin personal, cei 12 episcopi au susținut în unanimitate propunerea adoptată, în cele din urmă, în aprilie 2016.
Anul trecut, Biserica Protestantă Franceză a autorizat binecuvântarea căsătoriilor dintre persoane de același sex, iar Biserica Presbiteriană din SUA a aprobat o modificare de statutului său în așa fel încât să menționeze și acest gen de căsătorii.


Norvegia – cu o populație de 5,2 milioane de persoane, din care 74% se declară luterani – a fost a doua țară din lume, după Danemarca, în care s-a legalizat înregistrarea oficială a parteneriatelor între persoane de același sex, în 1993. Începând din 2009, cuplurile homosexuale au dreptul să se căsătorească civil și să adopte copii. Biserica Norvegiei permite hirotonirea homosexualilor.

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9707
  2. Foto: Romania Libera

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Un poiect de lege prevede amenzi şi închisoare pentru difuzarea de ştiri false în mediul online, în Italia
Parlamentul ungar a adoptat legea privind ONG-urile cu finanțare externă
Foreign Policy: "În Ucraina guvernul și oligarhii fură banii trimiși de FMI și occidentali"
Traian Băsescu susține Noua Ordine Mondială! "Vă declar, de la bun început, că eu sunt un susţinător al integrării complete a statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv integrare politică, având ca obiectiv final crearea Statelor Unite ale Europei, ca opţiune fundamentală pentru garantarea păcii şi prosperităţii pe continentul nostru"
Președintele Parlamentului European, globalistul Martin Schulz, susține că naționaliștii antisistem sunt "rasiști" și împotriva "democratiei"
Ciocniri între migranţi şi poliţia antirevoltă la Roma, într-o operaţiune de evacuare a unei pieţe
Americanii au creat un robot-politist care sa patruleze si sa monitorizeze strazile din America! Statul politienesc in America a ajuns deja la apogeu, lumea fiind supravegheata si controlata prin tehnologie, incalcandu-li-se dreptul la intimitate! Zbigniew Brzeziński, seful Comisiei Trilaterale vorbea inca din 1970 despre "Epoca Tehnotronica", cand toti oamenii vor fi controlati si supravegheati!
Un australian si-a implantat un microcip in mana pentru a controla noul Iphone 6 ! Oamenii vor ajunge sclavii tehnologiei moderne !
Julian Assange, fondator Wikileaks, despre CIA: "Este un act de incompetenţă devastatoare să creezi un asemenea arsenal şi să îl păstrezi în acelaşi loc"
Experimentul Grecia. Cum să arunci o ţară, bucată cu bucată, în mâinile corporaţiilor
Populația SUA nu are încredere în mediile de informare americane
Donald Trump a oprit programul CIA de antrenare a teroriștilor ISIS în Siria. “Rebelii moderați” sunt, de fapt, teroriștii ISIS
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro