Bitcoin – moneda digitala implementata de iluminatii pentru a crea o singura moneda la nivel mondial! Un motiv pentru care in Romania s-au limitat foarte mult platile in numerar! In acelasi timp moneda digitala Bitcoin devine foarte utilizata!

Distribuie!by Am ajuns la ceva fabulos si anume moneda Bitcoin sau “moneda viitorului”, cum mai este ea denumita de catre Rockefeller-ii si Rothschildz-ii care o promoveaza. Bitcoin este o moneda digitala creata in anul 2009, de catre Satoshi Nakamoto despre care o sa vorbin in acest articol. Numele Bitcoin se […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Am ajuns la ceva fabulos si anume moneda Bitcoin sau “moneda viitorului”, cum mai este ea denumita de catre Rockefeller-ii si Rothschildz-ii care o promoveaza. Bitcoin este o moneda digitala creata in anul 2009, de catre Satoshi Nakamoto despre care o sa vorbin in acest articol.

Bitcoin - moneda virtuala a iluminatilor

Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul cu sursa deschisa pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează. Spre deosebire de majoritatea monedelor, bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitor central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată.


Construcția monedei bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unu fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel a unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administrații centrale fac nefezabil ca o autoritate, guvern , etc. să manipuleze valoarea bitcoin sau să introducă inflație prin producerea lor.

Bitcoin este una din primele implementări a conceputului numit „criptomoneda” (cryptocurrency), prima dată descris în 1998 de Wei Dai pe mailing listul Cyperpunk.


“Nu exista niciun supraveghetor care sa poata controla valorea lor”

Asta se spune in mod obsesiv la aceasta moneda digitala, dar chiar asa e? Ce ne facem oare daca avem de-a face cu hackeri, care pot avea acces la sistemul criptografic, caci traim intr-o lume a hacking-ului, a virusilor informatici s.a.m.d.
Scenarii presupuse de eșec a monedei bitcoin includ o devalorizare a monedei, un număr în scădere de utilizatori sau o represiune a guvernului mondial asupra programului. Succesiunea la un alt sistem de monedă criptologică este de asemenea posibilă, dacă o nouă monedă ar fi creată și va fi considerată mai legitimă (spre exemplu să fie susținută de o mare companie de tehnologie sau instituție). S-ar putea să nu fie posibil ca toate monezile criptologice ca bitcoin să fie interzise.

Un pas catre o moneda unica mondiala! Primul pas este limitarea si apoi interzicerea folosirii platilor in numerar!

La data de 25 ianuarie 2014, scriam un articol in care expuneam o lege a Guvernului Masonic al Romaniei cu privire de a limita platile in numerar. Cand ai limitate platile in numerar ce faci? Plati electronice intrand astfel de pe taramul virtual.

Mai multe despre acel articol cititi aici -> http://www.fara-secrete.ro/guvernul-masonic-al-romaniei-va-amenda-pe-oricine-care-cumpara-case-masini-sau-terenuri-cu-banii-jos-cash.

Aceasta lege seama cu cea din anul 1929, cand in timpul Marii Crize Economice, creata de bancherii evrei, poporul american a fost spoliat de bunurile ce le aveau si aici ma refer la aur pentru a putea “restabilii economia”. Cam acelasi lucru se cam intampla si aici, facandu-ne astfel sa depindem de o moneda VIRTUALA, oamenii muncind pentru niste ILUZII.

Dispariţia banilor lichizi va însemna sclavie totală

Multă lume este îngrijorată de situaţia dificilă în care se află azi omenirea. Se vorbeşte mult de crize economice, de zona euro, de datoriile suverane, despre cipuri RFID şi despre cât de ticălos este actualul sistem financiar, care trebuie neapărat schimbat. Dar puţini sunt cei care realizează că, pe furiş, ne îndreptăm spre ceva mult mai ticălos şi mai nociv pentru umanitate: dispariţia banilor lichizi.

Treptat, se doreşte o trecere totală şi definitivă de la banii actuali de hârtie, plastic sau metal, la banii electronici, folosiţi şi în prezent în tranzacţiile financiare cu carduri, online, prin SMS etc.

Unul din pretexte este acela al eliminării evaziunii fiscale şi al tranzacţiilor ilicite, folosite de crima organizată sau terorişti. În Statele Unite, deja, de la o anumită sumă, orice plată cash este automat luată în vizor de FBI ca fiind suspectă. Chiar şi în Bulgaria, plăţile în numerar mai mari de 1.500 de euro au fost interzise. Pe de altă parte, oamenii sunt încurajaţi în mod constant să facă plăţi cu cardul, printr-o publcitate tot mai agresivă, iar unele firme oferă angajaţilor plata salariilor doar pe card.

Recent am citit un un articol care spunea că Suedia ar putea fi primul stat din lume care a renunţat complet la plăţile în numerar, aici majoritatea serviciilor publice fiind plătite prin mijloace electronice.

Cred că nu trebuie să fii un expert în economie şi un geniu ca să îţi dai seama ce ar însemna să avem o societate fără bani lichizi. În primul rând, banii nemaiavând suport fizic, singurele locuri unde îţi vei putea păstra economiile şi banii pentru cheltuielile curente vor fi băncile. Şi aici începe toată nebunia!

Asta pentru că orice tranzacţie care se face prin bancă este taxată cu un comision. Atunci când faci o plată, sau scoţi bani de la ATM, banca îşi ia automat partea ei. Pe lângă taxele aferente tranzacţiilor, mai există o serie de comisioane lunare pentru administrarea contului curent, pentru administrarea cardului, pentru Internet banking etc.

Deoarece nu există legi care să limiteze cumva stabilirea acestor comisione de către bănci, ele au crescut tot mai mult în ultimul timp, fără să existe vreo posibilitate de control din partea clienţilor. Cei care au avut de-a face cu băncile pot să confirme faptul că numai de la începutul lui 2011 şi până azi, comisionele de administrare a conturilor curente au crescut cam de trei ori şi continuă să crească.

Să ne imaginăm ce se întâmplă cu salariile! Dacă primeşti banii cash, adică aşa cum se face acum, nu ţi se opreşte niciun comision şi poţi dispune de banii tăi aşa cum doreşti. Dacă primeşti banii pe card în schimb, de fiecare dată când vrei să retragi o sumă din cont, ea este taxată de bancă. Pe lângă asta eşti taxat lunar cu câţiva lei doar pentru administrarea contului şi alte servicii bancare. Asta înseamnă că, pe măsură ce banca va mări tot mai mult comisioanele, vei avea o datorie tot mai mare către bancă, chiar şi în cazul în care nu ai contractat un credit! Prin urmare, în cazul dispariţiei banilor lichizi, absolut toţi oamenii de pe planetă vor deveni automat datori la bănci! Şi în caz că îţi pierzi locul de muncă sau te îmbolnăveşti şi nu mai poţi face faţă plăţilor, ai putea fi declarat chiar şi infractor.

Un alt aspect al trecerii exclusiv la plăţi electronice este acela că tot ceea ce deţii în materie de bani şi orice tranzacţii financiare faci, este făcut la vedere şi se află la dispoziţia statului (a se citi, Noul Guven Mondial). Nu mai poţi să pui bani la saltea, orice cadou vei face cuiva, sau vei primi, orice obiect personal vei vinde sau vei achiziţiona, totul va fi monitorizat de către stat, care îşi va putea lua partea după bunul plac, chiar şi fără aprobarea ta. Dacă plăţile electronice vor fi combinate cu tehnologia RFID şi cipurile implantabile în piele, în care pe lângă banii pe care îi deţii vor fi incluse şi toate datele tale personale, îţi poţi imagina gradul de sclavie şi controlul infernal la care va fi supus individul!”[2]

Vicepreşedintele Bitcoin Foundation este acuzat de spălare de bani prin intermediul monedei virtuale!

“Shrem, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat luni, la sosirea pe aeroportul J.F. Kennedy din New York, după ce a susţinut un discurs la Amsterdam, relatează Bloomberg.

Bitcoin Foundation reprezintă operatorii şi deţinătorii de monede bitcoin în faţa unei comisii înfiinţate de autorităţile financiare americane pentru supravegherea tranzacţiilor cu moneda virtuală.

Shrem a fost şi director general al BitInstant, o platformă de tranzacţionare a bitcoin, nefuncţională de la începutul acestui an.

Prin inculparea lui Shrem, un susţinător proeminent al monedei virtuale, numit de procurori “un milionar bitcoin”, autorităţile americane au ajuns în cercul de persoane responsabile cu promovarea şi standardizarea monedei.

Shrem a negat toate acuzaţiile.

“Bitcoin este pe cale să fie instituţionalizată. Într-o primă fază a fost exploatată de infractori, pentru că era încă nouă şi accesibilă. Pe măsură ce mai mulţi investitori şi oameni de afaceri s-au implicat, va fi tot mai greu să fie utilizată în scopuri ilicite”, a spus Gil Luria, analist la compania Wedbush Securities în Los Angeles.

Shrem a fost eliberat pentru o cauţiune de 1 milion de dolari, dar trebuie să rămână în arest la domiciliu. Procurorii au explicat că există riscul ca acesta să plece din ţară, având în vedere că obişnuieşte să călătorească mult, are o avere de 6 milioane de dolari, conform declaraţiilor proprii, şi deţine un avion personal.

Bitcoin a fost lansată în 2008 de un grup de programatori, cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto. Moneda virtuală poate fi generată, într-un număr limitat, de utilizatorii unui program special creat, prin efectuarea unor calcule matematice complexe, şi nu este reglementată de vreo autoritate centrală.

Moneda virtuală a devenit tot mai populară în rândul comercianţilor din întreaga lume, care vând de la bilete la meciuri de baschet şi până la mixere de bucătărie.

Shrem a descoperit bitcoin în 2011, în timp ce era student la Brooklyn College, şi a înfiinţat BitInstant, care permitea clienţilor să cumpere moneda virtuală. În prezent, activităţile BitInstant sunt suspendate, iar clienţii nemulţumiţi au intentat un proces colectiv împotriva acesteia, sub acuzaţia de înşelătorie.

Procuratura federală a lansat un prim proces legat de bitcoin în octombrie anul trecut, împotriva lui Ross William Ulbricht, operatorul platformei de tranzacţionare Silk Road, acuzat de spălare de bani. Ulterior, alte trei persoane au fost puse sub acuzate, pentru că au ajutat la operarea acestei plaforme. Toţi acuzaţii pledează nevinovat, la un tribunal din Manhattan. O altă acuzaţie este cea de efectuarea fără licenţă a operaţiunilor de transfer de bani.”[3]

Povestea barbatului care a cumparat Bitcoins de 27 de dolari si a uitat. Azi a aflat ca are 1 milion de dolari in conturi!

“Uneori, norocul si inspiratia merg mana in mana. Un simplu student a reusit in acest fel sa devina milionar.

In urma cu 4 ani, Christopher Kock din Oslo avea sa ia o decizie care ii va schimba viata.

In 2009, acesta cumpara 5000 de Bitcoins in valoare de 27 de dolari pentru a putea scrie o lucrare despre moneda care atunci era un simplu experiment.

Acesta nu si-a dat seama, insa cu timpul, investitia sa a crescut la un nivel urias, pentru ca astazi, scrie Gizmodo, sa valoreze 1 milion de dolari.”[4]

Deci dupa cum ni se da sa vedem o ILUZIE. Oameni care “se vor imbogatii rapid”, doar jucandu-se cu niste cifre electronice. Dupa cum o sa vedeti, faptul ca Guvernul Masonic al Romaniei limiteaza platile in numerar in Romania este un efect al faptului ca inca din iunie 2013, in Romania a intrat incet-incet aceasta moneda digitala. Acum cred ca intelegeti motivul pentru care s-a decis limitarea masiva a platilor in numerar. Ce vor face oamenii in acest caz? PLATI ELECTRONICE!

In Romania incepe sa-si faca simtita prezenta moneda Bitcoin! Guvernul Masonic al Romaniei limiteaza drastic platile in numerar!

“Restaurantul La Conu’ Iancu, deschis in acest weekend in Bucuresti, a devenit prima afacere din Romania care accepta plati in moneda digitala Bitcoin, o metoda de plata care devine tot mai populara in toata lumea.

Restaurantul este detinut in proportie de 50% de chef Marius Tatian Aldea (43 de ani) si compania Studioul de Calatorii Romantice (50%), conform datelor de Registrul Comertului. Pe de alta parte, compania Studioul de Calatorii Romantice este controlata de Mircea Poenaru (44 de ani, fondatorul agentiei de turism Romantic Travel) cu 90% dintre actiuni si Liliana Poenaru.

Fondatorii restaurantului La Conu’ Iancu spun ca au decis sa permita plata si prin intermediul Bitcoin dupa ce au observat ca tot mai multi oameni folosesc Bitcoin pentru a cumpara produsele sau serviciile de care au nevoie.

Restaurantul La Conu’ Iancu va organiza in fiecare duminica, de la ora 16.00, intalniri care vor avea ca tema platile prin Bitcoin.

“Aceste adunari au fost anuntate cu scpoul de educare a publicului roman care ar dori sa foloseasca Bitcoin, si unde pasionatii se pot intalni pentru a-si impartasi ideile sau a porni noi proiecte”, scrie in anuntul restaurantului.”[5]

Deci asta inseamna moneda Bitcoin. Unele persoane vor zice “este buna pentru ca nu intra sub incidenta legilor bancare, a bancilor centrale”. Fals, vorbim aici de sistem informatic si niciun sistem monetar indiferent cum ar fi el cladit nu permite ca toti oamenii sa fie egali si sa traiasca bine, ci sa exista unii FOARTE SARACI si unii (iluminatii) FOARTE BOGATI. Numai o lume care va functiona fara sistem monetar, asa cum este si celebrul Proiect Venus, atunci putem vorbi de corectitudine, dar nu in acest caz.
Proiectul Venus descrie o societate libera, unde oamenii sint egali unii fata de altii, neexistand diferentele de om bogat si om sarac, iar totul functioneaza in baza unei energii verde, care nu are la baza petrolul sau alti combustibili asemanatori ce automat creaza niste “baieti destepti” putred de bogati, dar si niste oameni saraci.
O persoana cu largi cunostinte monetare, critica si mai bine aceasta moneda care nu este nimic deosebit ci functioneaza tot dupa aceleasi LEGI ale banului:

“Atunci când bunurile şi serviciile erau schimbate la vedere prin mijlocirea aurului sau argintului operatorii nu aveau nevoie de stat sau de vreo instanţă care să intervină în acest schimb. Problema a apărut atunci când schimburile de bunuri nu se mai produceau la vedere şi când se punea problema rezolvării litigiilor de către o instanţă în baza unui sistem de legi devenite foarte rapid apanajul statului. Banul a fost astfel privit mai degrabă ca fiind mijloc de stingere a unei datorii (deşi această funcţie era inclusă în cea de mijloc de schimb) sau de mijloc de plată şi mai puţin drept mijloc de schimb. Legea a venit imediat şi a oferit o definiţie legală a banilor care a indus limitări şi imperfecţiuni faţă de ceea ce a selectat piaţa ca fiind banul cel mai potrivit pentru a mijloci schimburile dintre noi. Prin forţa legii putem defini legal orice ca fiind ban şi care e suficient să servească drept mijloc de plată sau drept mijloc de stingere a unei datorii (cu precădere faţă de stat). Problema este că ceea ce definim legal ca bani în momentul de faţă (o bucată de hârtie fără valoare) se îndepărtează tot mai mult de la funcţia economică esenţială – cea de mijlocire a schimburilor private de bunuri şi servicii. Banii fără valoare actuali au nevoie de lege şi de stat pentru a avea o valoare formală. În absenţa legii şi a forţei statale din spatele ei comercianţii ar renunţa în prima secundă la aceşti bani.

Plecând de la aceste considerente introductive să revenind acum la tema acestui articol – Bitcoinul: el a fost creat în 2009 de către Satoshi Nakamoto ca fiind o monedă fiat electronică (fără a avea valoare intrinsecă). Conform celor care au creat această monedă, ea se află în afara controlului oricărui guvern care să îl producă într-o cantitate mare şi care să conducă, deci, la inflaţie.

Criticile pe care le putem aduce acestei monede sunt următoarele:

Lipsa de valoare intrinsecă pune mari probleme în a stabili preţurile bunurilor şi serviciile faţă de această monetă fiat electronică. Valoarea de schimb a aurului în celelalte bunuri este esenţială pentru a explica dinamica preţurilor relative. Fără această valoare intrinsecă pe care Bitcoin nu o are (după cum nu o au nici banii clasici produşi din nimic) schimburile generalizate de bunuri şi servicii sunt complicate de folosirea sa ca mijloc de schimb;

– Cel care a creat această monedă ne garantează că ea este în afara controlului guvernamental. Greşit… cum nimic nu e mai presus de lege, atunci când statul o va dori şi când va vedea că Bitcoin îl încurcă în afacerile sale va interveni prin lege şi va declara ilegal Bitcoin sau va impune prin lege un control guvernamental asupra sa (incluzând aici şi producţia de Bitcoin). Din păcate acum operăm cu bani legali sau pe care legea îi defineşte şi îi apără ca fiind bani. Bitcoin este un mecanism mult mai simplu de a fi acaparat de către stat şi de a-l impune ca o alternativă la banii de hârtie sau la monede. Şi aşa în momentul de faţă sesizăm o accentuare tot mai puternică a plăţilor electronice şi a banilor electronici produşi de sistemul bancar actual (cardurile). Ori tocmai acest lucru ajută inflaţia din spatele producţiei monetare. De aici şi încercarea tot mai vizibilă de inhibare a populaţiei şi a celor implicaţi în schimburi să ceară pentru conturile lor electronice decontarea în cash şi să folosească banul electronic. Numerarul trebuie tipărit şi dacă s-ar tipări numerar cât ban scriptural se crează electronic de către bănci am avea mult mai rapid semnele de hiperinflaţie. Pentru că banul electronic (scriptural) nu circulă în economia subterană în timp ce numerarul da. Deja au apărut îngrijorări cu privire la faptul că Bitcoin va permite spălări de bani şi că ar trebui REGLEMENTAT de către stat (vezi aici).

Lipsa controlului guvernamental asupra producţiei de Bitcoin crează aparenţa că el este o monedă puţin inflaţionistă. Din nou e greşit. Creatorii acestei monede au prevăzut o creştere într-o progresie geometrică a cantităţii de Bitcoin care se va face însă cu rate de creştere tot mai reduse. În final se va ajunge la o stagnare sau la o masă monetară relativ constantă. Dar până atunci volumul de Bitcoin creşte semnificativ de mult. Chiar şi aşa, orice Bitcoin produs din nimic în plus scade puterea de cumpărare în bunuri a celor existenţi în piaţă fiind incorectă pentru cei care îl deţin. În plus, cine garantează că un control privat asupra monedei nu poate exclude producţia frauduloasă de Bitcoin. Doar tentaţia e mare. Dintr-o simplă programare se poate produce Bitcoin fără costuri prea mari şi fără control semnificativ din partea cuiva (e foarte greu să îţi dai seama cine şi cum a creat Bitcoin). Până la urmă această monedă poate deveni una inflaţionistă tocmai pentru că nu are costuri de producţie (sau cel puţin ele sunt neglijabile). În cazul aurului aceste costuri există şi ele sunt semnificative. Tocmai de aceea profitabilitatea producţiei de aur şi valoarea de piaţă a aurului joacă un rol important în mecanismul de formare a preţurilor pe piaţă şi de derulare a schimburilor.

– Bitcoin poate servi foarte bine intereselor statului. Prin folosirea sa, tranzacţiile trec printr-un server şi ies la iveală. Statului îi va fi mult mai uşor să le urmărească, să le fiscalizeze şi să le controleze. Economia subterană ar fi puternic inhibată de folosirea Bitcoin. E puţin probabil ca cei care nu vor să dea socoteală statului să se înregistreze pe un server şi să înceapă să tranzacţioneze fără ca plata lor să mai fie anonimă 100%.

– O altă problemă e că acum putem cumpăra Bitcoin cu bani fiat produşi din nimic de către guvernele actuale. Menţinând relativ fixă cantitatea de Bitcoin ea va deveni rară şi foarte scumpă prin comparaţie cu dolarii sau cu euro (în 2009 Gavin Andersen a cumpărat 10000 bitcoins cu doar 50 USD). Acest lucru va face foarte interesantă producţia de Bitcoin. La un preţ de 10000 USD pentru 1 bitcoin probabil că va deveni interesant să îl produci dintr-o apăsare de taste.

Din punctul meu de vedere Bitcoin nu este decât o încercare de a bulversa şi mai mult ideea de mijloc de schimb. Este un mijloc de plată fără valoare şi cu imperfecţiunile oricărei monede create din nimic şi care încalcă grav legile economice (a se vedea Legea lui Say, Legea utilităţii marginale descrescânde, Legea lui Greasham, Efectul Cantillon). Nu este cu nimic mai presus decât o mână de carduri de credite creat de către o bancă din depozitele la vedere şi oferite la discreţie utilizatorilor de pe piaţă cu costuri de operare şi dobânzi cât mai reduse sau de banul produs de o bancă centrală controlată de un grup de politicieni privaţi. Are acelaşi hazard moral inclus în el şi aceleaşi probleme. Dacă cineva doreşte poate să acapareze producţia sa şi poate să îl deturneze în folosul său fără a întâmpina costuri prea mari. Această pseudo-monedă va intra mai devreme sau mai târziu în criză la fel de repede ca şi celelalte monede.”[6]

SURSE

1. http://ro.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

2. http://dantanasescu.ro/2012/04/22/disparitia-banilor-lichizi-va-insemna-sclavie-totala.html

3. http://www.mediafax.ro/economic/vicepresedintele-bitcoin-foundation-este-acuzat-de-spalare-de-bani-prin-intermediul-monedei-virtuale-11982394

4. http://www.yoda.ro/online/povestea-barbatului-care-a-cumparat-bitcoins-de-27-de-dolari-si-a-uitat-azi-a-aflat-ca-are-1-milion-de.html

5. http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/149466/prima-afacere-din-romania-care-accepta-plati-in-moneda-digitala-bitcoin.html

6. http://cristianpaun.finantare.ro/2012/09/04/iluzia_din_spatele_bitcoin/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Cum îți poți controla visele

Varujan Vosganian, liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor: “De ce în România nu se poate legifera vaccinarea obligatorie”

Semnele principale care arată că ai al treilea ochi deschis

Ray Brown și sfera de cristal din Atlantida

Casa in forma de piramida – beneficiile energetice in urma construirii unei astfel de case! Efectul de piramida este cunoscut din vechime! Noua casa a viitorului!

Închide