Blackwater – cea mai mare armată de mercenari din lume

by “Revista independentă „Democracy Now” a publicat un articol incendiar despre armatele de mercenari din Irak şi despre ce se află în spatele firmei private de securitate Blackwater. Această companie este o piesă cheie în Proiectul pentru Noul Secol American (Project for a New American Century). Dezvăluirile ziaristului Jeremy Scahill […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Revista independentă „Democracy Now” a publicat un articol incendiar despre armatele de mercenari din Irak şi despre ce se află în spatele firmei private de securitate Blackwater. Această companie este o piesă cheie în Proiectul pentru Noul Secol American (Project for a New American Century).

Dezvăluirile ziaristului Jeremy Scahill de la Democracy Now demonstrează strânsele conexiuni dintre cea mai mare firmă de mercenari din lume şi administraţia americană, dar au fost total ignorate de mass-media.


O armată de mercenari condusă de un extremist

Blackwater este cea mai puternică firmă de mercenari din lume. Are 20.000 de soldaţi privaţi, dispune de cea mai mare bază militară particulară, de o flotă alcătuită din 20 de avioane şi elicoptere blindate şi chiar şi de o agenţie de spionaj. Condusă de Erik Prince, fost ofiţer în forţele speciale ale Marinei, compania reprezenta în 1996 doar o alternativă privată în realizarea de training-uri pentru armata americană.


În timpul administraţiei Clinton, Erik Prince a pus însă la punct un proiect care anticipa externalizarea serviciilor armatei. Fiind cunoscut pentru vederile sale creştine extremiste, Prince visa la o armată creştină care să pornească războiul împotriva celorlalte religii ale acestei planete. Ceea ce s-a petrecut în timpul cruciadelor, existenţa cavalerilor templieri şi apoi a cavalerilor de Malta demonstrează că această idee nu este una nouă, deşi din punct de vedere al valorilor creştine fundamentale ea este un non-sens.

Drumul i-a fost netezit de Dick Cheney care, înainte de a părăsi funcţia de secretar al apărării, a comandat realizarea unui studiu privind privatizarea armatei. Acest studiu a dat apă la moară celor ce trăiesc de pe urma războiului continuu. Pasul următor a fost ca preşedintele Bush să ceară crearea unui corp civil de armată, pentru a suplini nevoia tot mai mare de soldaţi în războaiele purtate de SUA. În acest scop contractele încheiate între firma lui Prince şi administraţia Bush au fost suplimentate cu exorbitanta sumă de 50 de miliarde de dolari.

Un subterfugiu pentru a menţine invazia asupra Irakului

La zece ani de la constituirea sa, firma Blackwater devenise deja cea mai puternică firmă de mercenari din lume şi principalul exponent a ceea ce Bush considera a fi „revoluţia necesară din armată” – externalizarea forţelor militare americane.

În mesajul anual adresat de preşedintele SUA Congresului, Bush cerea acestuia în 2007 să autorizeze creşterea numărului de soldaţi activi din Armată şi Marină cu 92000 în următorii cinci ani (în condiţiile în care efectivele militare permanente ale Armatei SUA – Regular Army sunt de aproximativ 500 000 de soldaţi). „O sarcină pe care o putem îndeplini împreună, spunea Bush în faţa Congresului, este să proiectăm şi să implementăm un corp de rezervă alcătuit din voluntari civili. Un astfel de corp va funcţiona mai mult ca o rezervă militară. Va scuti forţele armate de supraîncărcare, permiţându-ne să angajăm civili competenţi pentru a servi America în misiunile din afara graniţelor sale, atunci când va fi nevoie de ei.”

„Ori aceasta este exact ceea ce administraţia Bush a făcut deja până acum, arată Jeremy Scahill, dar fără ca poporul american să ştie, în secret. Contractele private reprezintă în prezent cea de-a două forţă armată din Irak. Conform unui raport al Biroului de Responsabilitate Guvernamentală există aproape 100000 de prestatori privaţi în Irak, dintre care 48000 sunt soldaţi. Aceştia acţionează practic fără vreo supraveghere sau constrângere legală. Acest sistem este foarte convenabil din punct de vedere politic, întrucât numărul de morţi din rândul lor nu este contabilizat oficial. Crearea unei „brigăzi private” de către Erik Prince i-a oferit administraţiei Bush o ieşire secundară pentru a continua, la modul neoficial, ocupaţia Irakului”, concluzionează Jeremy Scahill.

Partenerul din umbră al administraţiei americane

În afara graniţelor SUA, Blackwater are în prezent 2300 de persoane active în nouă ţări şi îşi multiplică agresiv prezenţa. În Irak, asigură securitatea diplomaţilor. Antrenează trupele din Afganistan. Construieşte baze ale forţelor speciale la Marea Caspică, aproape de graniţa cu Iranul. Negociază cu guvernul regional din Sudanul de sud pentru a crea o armată proprie în această zonă.

Toate acestea au fost posibile datorită relaţiilor sus-puse pe care firma le are în administraţia americană. Joseph Schmitz, fostul Inspector general al Pentagonului, care avea ca sarcină să verifice şi să supravegheze aceasta firmă, a devenit între timp vice-preşedinte la Grupul Prince şi consilier general la Blackwater.

Bush l-a angajat recent pe Fred Fielding, fostul avocat al Blackwater în locul lui Harriet Miers, principalul său avocat. Ken Starr, procurorul care a împiedicat acuzarea fostului preşedinte Bill Clinton în scandalul Whitewater (etimologic apă albă) este astăzi consilier la Blackwater (etimologic apă neagră).

Acesta a avut numeroase întâlniri cu Curtea Supremă pentru a contracara procesele intentate de rudele angajaţilor Blackwater, morţi în misiuni sau în condiţii suspecte. Toate aceste conexiuni l-au făcut pe John Warner, fostul preşedinte al Comitetului de Servicii Militare al Senatului, să numească compania Blackwater „partenerul nostru tăcut în războiul global.””[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5135
  2. Foto: badragencynews.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Zece conspiratii care s-au dovedit adevarate si sunt incontestabile ! Acestea sunt doar o farama din Conspiratia Iluminatilor !
#Rezistenți, Soros e penal – Iată sentința de condamnare! Așa-zisa societate civilă moralistă din România, formată din ONG-urile finanțate de afaceristul George Soros, împreună cu grupările #rezist, ascund că mentorul lor a fost condamnat penal definitiv în Franța, pentru fraudarea băncii Societe Generale. Soros s-a jelit la CEDO, dar judecătorii europeni au statuat că Franța l-a condamnat corect pe infractor (Decizia CEDO)
ONG-urile lui George Soros provoacă Revoluție în SUA după victoria lui Donald Trump
Cazul celor doi soldați britanici din forțele speciale SAS prinși de poliția irakiană în timp ce comiteau un atac terorist
Cum este repartizată populaţia Terrei: 50% dintre oameni trăiesc înghesuiţi pe 1% din suprafaţa planetei
Jose Manuel Barroso, membru Bilderberg și fost Președinte al Comisiei Europene, a fost numit preşedinte al Diviziei Internaționale a Goldman Sachs
Iran: Manifestații pro - regim în provincie, calm la Teheran și în marile orașe
Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! „În jurul anului 2020, o boală similară cu pneumonia se va răspândi peste tot în lume”
Membrii Anonymous au provocat proteste impotriva Noii Ordini Mondiale in aproape 500 de orase din lume ! A fost cea de-a doua editie a "Marsului celor un milion de masti" !
Un grup de hackeri susține că NSA a spionat comunicarea bancară internațională infiltrându-se în SWIFT; compania neagă
Operaţiunea "Rapid şi furios": În anul 2011, Biroului pentru Alcool, Tutun, Arme de Foc şi Explozibili din SUA (ATF) a lansat operaţiunea „Rapid şi furios” prin care furnizau arme de contrabandă celor mai periculoşi traficanţi de droguri din Mexic, cu pretextul că astfel vor putea urmări traseul armelor şi vor reuşi să anihileze reţelele de trafic de droguri
Lady Babushka, misterioasa femeie de la asasinatul lui Kennedy
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro