Bomba nucleară a celui de-Al Treilea Reich

Distribuie!

„Pentru americani, planul pentru crearea unei bombe cu uraniu s-a născut în 1939, anul în care Albert Einstein i-a scris președintelui Franklin Roosevelt despre faptul că o reacție nucleară necontrolată în lanț are un potențial imens și ar putea fi baza unei arme de distrugere în masă. În februarie 1940, guvernul federal a asigurat 6.000 de dolari pentru cercetări. La începutul lui 1942, S.U.A. fiind în război cu Axa și având teama că Germania lucrează la propria bombă, a înlăturat limitele resurselor alocate proiectului.

Istoricii amatori și vânătorii de comori au căutat de mult artefacte care au dispărut în timpul celui de-Al Doilea război Mondial, incluzând Amber Room și trenul de aur despre care se spunea că au fost găsite anul trecut în Polonia – „Trenul de aur al naziștilor: în labirintul lui Hitler pe traseul unei legende ascunse[1]. Conform informațiilor oferite de ziarul „Independent”, spre finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, numeroși prizonieri de război au fost folosiți pentru a săpa tuneluri sub munții din acea zonă. Proiectul a fost, însă, abandonat, iar scopul acestora a rămas necunoscut. Americanii au ocupat zona respectivă în anul 1945, eliminând toate trupele germane care păzeau tunelurile și eliberând toți prizonierii care erau ținuți în tabăra Ohrdruf. Ulterior, conform ordinelor, soldații au fost nevoiți să arunce în aer intrările în tuneluri, iar toate documentele cu privire la Ohrdruf au fost clasificate pentru o perioadă de cel puțin o sută de ani.


Un german susține că a găsit dovezi ale bombelor nucleare naziste ascunse subteran

Încă din anul 1939 a existat un program german privind arma nucleară, dar a fost abandonat oficial în 1942 în favoarea altor proiecte. Există totuşi afirmaţii că în etapa finală a războiului, cel de-Al Treilea Reich a fost foarte aproape de a descoperi secretele bombei atomice. După unele opinii, cercetările ar fi continuat în secret, dar majoritatea istoricilor sunt de acord că germanii nu au reușit să construiască bombă nucleară. În urmă cu un an (2016) Peter Lohr, un istoric în vârstă de 70 de ani, a declarat că a găsit urme de obiecte metalice misterioase într-o rețea de tuneluri construită de naziști în apropierea orașului Chemnitz şi abandonat de mult timp. „Cel puțin două obiecte sunt bombe atomice naziste”, a declarat el pentru ziarul „Bild”.


Conform informațiilor istorice, germanii nu au ajuns niciodată să creeze propria bombă atomică, însă Peter Lohr nu este de aceeași părere și susține că descoperirea sa recentă demonstrează contrariul. Germanul este inginer mecanic și, în annul 2012, cu ajutorul unui radar special care pătrunde în sol ar fi găsit cinci obiecte de mari dimensiuni situate în mai multe încăperi subterane din landul german Turingia în Valea Jonas, lângă orașul Chemnitz. Dl. Lohr afirmă că în 2012 a cercetat zona cu un radar special, dar numai acum a reușit să-și analizeze şi să finalizeze cercetările cu software-ul de modelare 3D. El susține că datele obţinute indică existenţa unei camere subterane mult mai mare decât se cunoştea anterior, conținând cinci obiecte metalice mari care seamănă cu bombele nucleare. El susține că a făcut descoperirea în timp ce cerceta o rețea de tuneluri construită de prizonierii internaţi în lagărul de de la Buchenwald în etapa finală a războiului. Scopul reţelei subterane nu a fost niciodată dezvăluit. S-a speculat că acestea ar fi urmat să fie o ascunzătoare secretă pentru Hitler şi elitele celui de-Al Treilea Reich, sau ca loc de testare pentru armele nucleare.

„Metalul stă acolo de 71 de ani. La un moment dat se va degrada și atunci vom avea de-a face cu un al doilea Cernobîl” (Peter Lohr).

Dacă afirmațiile lui Lohr sunt adevărate, prezența materialelor nucleare ar putea contamina solul pentru secole. Dar se pare că autoritățile nu iau în serios preocupările sale. Lohr a spus că a trast semnalul de alarmă, dar autoritățile germane i-ar fi interzis lui Lohr să continue cercetările: „singurul rezultat este că nu am voie să-mi continuu cercetarea”[2].

Istoricul german Matthia Uhl susţine că Bomba atomică germană, cu un diametru de 1,5 metri, avea o putere foarte mare de distrugere. Responsabil de proiect a fost generalul Hans Kammler – unul dintre cei mai de încredere oameni ai lui Hitler – care se ocupa şi de realizarea buncărelor secrete[3]. Daily Mail Online, confirmă că proiectul s-a dezvoltat în regiunea Thuringia, în estul Germaniei.

––––––––––––––––
[1] http://ro.blastingnews.com/international/2015/08/descoperirea-secolului-trenul-plin-cu-aur-al-lui-hitler-00523921.html
[2] Sursa: „The Telegraph” http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/18/german-pensioner-claims-he-has-found-nazi-nuclear-bombs/
[3]http://www.dailymail.co.uk/news/article-3180795/Did-Hitler-atomic-weapon-German-documentary-claims-Nazis-developing-flying-saucer-deliver-bomb-started-tests-Russian-POWs.html„[1]

SURSE

  1. http://www.art-emis.ro/jurnalistica/4478-bomba-nucleara-a-celui-de-al-treilea-reich.html
  2. Foto: art-emis.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...