Bomba nucleară a URSS, ascunsă în SUA, pe care FBI a căutat-o mult și bine

Distribuie!

„Documente secrete recent declasificate dezvaluie povestea teribila a unei misiuni de amploare desfasurate la New York in timpul Razboiului Rece. FBI a cautat cu frenezie o presupusa bomba nucleara pe care ar fi ascuns-o agenti din Uniunea Sovietica.

Pe fondul tensiunilor din vremea Razboiului Rece, asociate cu supraaglomerarea din metropola americana, echipele de agenti FBI au avut o misiune extrem de dificila pentru a depista, in zona Manhattan-ului, o prezumata arma nucleara secreta a URSS, potrivit Daily Mail.


Intreaga operatiune a inceput in vara anului 1951, cand Statele Unite erau cuprinse de febra epurarilor anti-comuniste si toti americanii vedeau simpatizanti sovietici peste tot.

J. Edgar Hoover, seful FBI din acea vreme, a cautat un an de zile cu disperare presupusa bomba atomica.


Neobisnuitul si teribilul scenariu a ajuns pentru prima data in atentia americanilor in anul 1950, cand un informator FBI aflat in Brazilia a aflat ca sovieticii ar fi plasat o bomba atomica la New York, pentru a fi detonata la un moment dat, cand acestia considerau ca este oportun.

Acest mesaj primit de agentia americana a fost suficient pentru ca FBI sa intre in panica.

Uniunea Sovietica a detonat prima bomba atomica in anul 1949, iar armele din acea vreme erau foarte mari si grele, astfel ca orice astfel de transport pe strazile din Manhattan ar fi fost vizibil.

Chiar si asa, FBI a stabilit o operatiune de spionaj de mare amploare care a vizat consulatul sovietic de la New York si cele ale aliatilor din Pactul de la Varsovia.

FBI a trebuit sa accepte, in cele din urma, in 1952, ca totul a fost doar un truc al sovieticilor.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/fbi/bomba-nucleara-a-urss-ascunsa-in-sua-pe-care-fbi-a-cautat-o-mult-si-bine-1313036
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...