Brățara incredibilă, din Paleolitic, descoperită în Siberia

Distribuie!

Cea mai veche brățară din lume, descoperită în peștera Denisova,din Siberia, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la cât de avansați au fost strămoșii noștri.

În urmă cu câțiva ani, o brățară misterioasă a fost descoperită în celebra peșteră Denisova, din Siberia. Peștera este recunoscută la nivel mondial pentru artefactele extrem de interesate care au fost descoperite de-a lungul anilor.


Arheologii au analizat acest artefact și au ajuns la concluzia că are cel puțin 70.000 de ani. Experții sunt convinși că este cea mai veche bijuterie de pe Terra și schimbă întreaga perspectivă asupra nivelului de cultură al strămoșilor noștri.

Brățara a fost confecționată cu ajutorul unor unelte despre care arheologii credeau că au fost inventate mult mai târziu. Acest prim punct sugerează că omul antic a inventat mult mai repede uneltele de care avea nevoie pentru a crea obiecte decorative de acest gen.


Mai mult de atât, se poate trage concluzia că omul primitiv avea nevoie de obiect de acest gen, care îi ofereau un anumit grad de cultură.

Maksim Kozlikin, un om de știință care lucrează la Institutul de Arheologie și Etnografie din Novosibirsk, susțne că brățara este un obiect unic și nu se poate spune cu exactitate cum a fost creat. Kozlikin mai spune că acest obiect trebuie considerat un artefact prețios, pentru că ridică civilizațiile primite la un alt nivel al inteligenței și tehnologiei.

Brățara are o gaură cu un diametru de 7 centimetri și nimeni nu poate explica cum a fost realizată această incizie. Testele au arătată că s-a folosit un fel de burghiu. Bineînțeles că în acele vremuri nu putea să existe o asemenea tehnologie, motiv pentru care brățara este atât de interesantă pentru arheologi. Creatorul este considerat un adevărat geniu, pentru că a reușit să confecționeze un astfel de artefact.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/bratara-incredibila-din-paleolitic-descoperita-in-siberia
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...