Călătoria în timp, în antichitate

Distribuie!

„Daca cercetam textele antice, gasim o serie de referiri la calatoria in timp. In mitologia hindusa apare povestea regelui Raivata Kakudmi, care a calatorit in timp pentru a se intalni cu creatorul Brahma.

Chiar daca aceasta calatorie nu a durat mult, atunci cand s-a intors pe Pamant, trecusera 108 „yugas” pe planeta noastra (fiecare yuga reprezenta 4 milioane de ani). Explicatia lui Brahma, data lui Kakudmi, a fost ca timpul se scurge diferit in diverse planuri ale existentei.


In mod similar, in Coran se ofera exemplul unui grup de tineri crestini, care in anul 250 d.Hr. a incercat sa scape pe persecutii si s-a retras intr-o pestera din Al-Kahf. Acolo, Dumnezeu i-a pus sa doarma, iar ei s-au trezit peste 309 ani.

O alta poveste vine din legenda japoneza a lui Urashima Taro. Acesta a spus ca a vizitat palatul subacvatic al zeului Dragon Ryujin. El a stat acolo doar trei zile, dar cand s-a intors la suprafata trecusera deja 300 de ani.


In textul budist Pali Canon se spune ca in cerul celor treizeci de Devas (locul zeilor), timpul trece intr-un ritm diferit; astfel, o suta de ani pamantesti echivaleaza cu o singura zi pentru zei.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/stiri-magazin/principala-joi-dimineata-misterul-calatoriei-in-timp-dovezi-din-antichitate-si-din-stiinta-moderna-video-1278496
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...