






“Daca cercetam textele antice, gasim o serie de referiri la calatoria in timp. In mitologia hindusa apare povestea regelui Raivata Kakudmi, care a calatorit in timp pentru a se intalni cu creatorul Brahma.
Chiar daca aceasta calatorie nu a durat mult, atunci cand s-a intors pe Pamant, trecusera 108 “yugas” pe planeta noastra (fiecare yuga reprezenta 4 milioane de ani). Explicatia lui Brahma, data lui Kakudmi, a fost ca timpul se scurge diferit in diverse planuri ale existentei.
In mod similar, in Coran se ofera exemplul unui grup de tineri crestini, care in anul 250 d.Hr. a incercat sa scape pe persecutii si s-a retras intr-o pestera din Al-Kahf. Acolo, Dumnezeu i-a pus sa doarma, iar ei s-au trezit peste 309 ani.
O alta poveste vine din legenda japoneza a lui Urashima Taro. Acesta a spus ca a vizitat palatul subacvatic al zeului Dragon Ryujin. El a stat acolo doar trei zile, dar cand s-a intors la suprafata trecusera deja 300 de ani.
In textul budist Pali Canon se spune ca in cerul celor treizeci de Devas (locul zeilor), timpul trece intr-un ritm diferit; astfel, o suta de ani pamantesti echivaleaza cu o singura zi pentru zei.”[1]
SURSE
Citiți și...






