„Călcâiul de la Aiud”, un obiect din aluminiu, vechi de mii de ani, în atenția străinilor

Distribuie!

„O descoperire a cercetătorilor români face furori în întreaga lume. Un obiect din aluminiu, care pare a fi lucrat manual, a fost descoperit pe teritoriul ţării noastre, istoricii spunând că datează de acum 250.000 de ani şi că este dovada că extratereştrii au vizitat, mai demult, Pământul. Obiectele din aluminiu nu au fost produse de om până acum aproximativ 200 de ani.

Detaliile acestei descoperiri nu au fost făcute publice la momentul respectiv, obiectul fiind găsit în România comunistă, în anul 1973, împreună cu alte două obiecte. Muncitorii care lucrau pe malurile Mureşului, nu foarte departe de Aiud, au găsit cele trei lucruri la 10 metri sub pământ, scre Mirror.co.uk.


Acestea păreau că au o formă neobişnuită şi că sunt antice, lucru ce a fost confirmat şi de arheologii care au apărut imediat la faţa locului. Două obiecte au fost identificate de aceştia drept fosile, în timp ce al treilea părea a fi o parte dintr-un obiect de metal făurit de om. Se crede că obiectul, foarte uşor de altfel, ar fi capătul unui topor.

Obiectul are 20 de centimetri lungime, 12,5 lăţime şi 7 centimetri grosime. De asemenea, se crede că aceasta ar fi o parte componentă a unui obiect zburător neidentificat şi dovada că am fost vizitaţi, în trecut, de o civilizaţie extraterestră.”[1]


Calcaiul de la Aiud

„„Repetatele analize metalografice aveau să ridice semne de întrebare şi mai mari. Astfel, din buletinul emis de centrul de cercetări ICPMMN (Măgurele) rezulta că metalul din care fusese realizată piesa era de fapt un aliaj complex, format din 12 elemente diverse, între care elementul principal, era aluminiul, în proporţie de circa 80%.

Deci, piesa respectivă este un aliaj din aluminiu! Un aspect cu totul neobişnuit era existenţa unui strat anormal de oxid de aluminiu pe întrega suprafaţă a obiectului. Este ştiut faptul că acest metal se oxidează foarte greu în profunzime, în mod uzual acoperindu-se cu un strat superficial de oxid protector care limitează pătrunderea fenomenului de oxidare în masa metalului.

Explicaţia cea mai plauzibilă pare a fi şi din acest punct de vedere, vechimea foarte mare a obiectului… Dar aluminiul a fost descoperit în laborator în anul 1825 de catre Oersted, şi producerea sa pe cale industrială a început abia în 1883… Într-un secol era practic imposibil sa se produca un strat de oxid atât de gros”, afirmă autorul Florin Gheorghiţa. Nimeni nu a putut să identifice obiectul sau să-i găsească vreo asemănare cu un produs al omului.

Excepţie a făcut un specialist în tehnica aviatică ce a sugerat că obiectul ar putea fi talpa unuia dintre suporţii de aterizare, de la un aparat de zbor nu prea mare, care în coborâre, se aşeaza lent pe sol. O mostră din obiect a fost analizată în Elveţia, unde s-au confirmat rezultatele buletinului de la Măgurele. U

nii specialiştii au spus că ar avea o vechime de 250.000 de ani. Rezultatele analizelor efectuate indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani. „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca.”[2]

Este bine ca acest artefact, „Calcaiul de la Aiud”, asa cum a fost el denumit si asa cum a ramas cunoscut, a ajuns in atentia strainilor si ca o publicatie britanica precum Mirror, dar si Russia Today, l-au promovat.

SURSE

  1. http://a1.ro/news/inedit/descoperire-uimitoare-pe-teritoriul-romaniei-cercetatorii-au-gasit-un-ozn-vechi-de-sute-de-mii-de-ani-comunistii-au-ascuns-asta-id605447.html
  2. http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/obiectul-extraterestru-aiud-enigma-piesei-aluminiu-nu-identificata-40-ani-1_5211bf90c7b855ff56ef87d6/index.html
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...