Calea Zeilor din Cetateni – un loc misterios al uriasilor atlanti plin de megaliti si scrieri necunoscute !

Distribuie!

Cu cat studiem istoria secreta a Romaniei, cu atat vedem cat de complexa este acesta, dar odata ce prindem firul ei si intelegem aspectele principale, lucrurile nu mai sunt complexe si noile informatii pot fi asimilate destul de usor.

1-manastirea-negru-voda

Manastirea Negru-Voda, construita pe situl milenar de la Cetateni !

3-dealul-chipuriei

Dealul Chipuriei !

6-prof-tamarjan

Profesorul Gheorghe Tamarjan arata spre Dealul Chipuriei, spre zeii antediluvieni !

2-altar-ciclopic

Pe vremea uriasilor au fost construite altare ciclopice !

4-scaunul-negru-voda

Lui Negru Voda (cumanului Thocomerius) i s-au dedicat scaune imense de piatra dupa cum se observa la Cetateni şi la Bozioru-Alunis !

5-scaun-negru-voda-de-la-alunis

Scaun Negru Voda de la Alunis !

7-capul-balaurului

Spre Capul Balaurului se urca pe trepte sapate in stanca nespecifica locului !

8-detaliu-scriere

Pe blocurile monolitice exista scriere codificata !

In acest articol, avem in vedere, din nou, uriasii de pe teritoriul Romaniei, dar mai ales un loc al acestora: Calea Zeilor din Cetateni, la 25 km de Campulung, pe valea superioara a Dambovitei, la iesirea vijelioasa din ultimul defileu. Mai multe aflam de pe site-ul eNational.ro:


„La 25 de kilometri de Campulung, pe valea superioara a Dambovitei, la iesirea vijelioasa din ultimul defileu, se afla Calea Zeilor antediluvieni, loc sacru de pe vremea legendarilor uriasi.

Zona si-a pastrat sacralitatea de mii de ani, fiind locul de inchinaciune al uriasilor, care au lasat megaliti sculptati si altare ciclopice, loc sacru pentru legendarul Negru Voda, cel stravechi, de statura impresionanta ca si capitanii sai.

Zeii sumerieni pe Dealul Chipuriei !

Cetateni Negru-Voda a fost loc sacru si pentru sacerdotii daci, unde au oficiat ritualurile solare si in care s-au schimnicit credinciosii geto-daci, iar apoi pustnici crestini, in grote greu accesibile. Punctul de importanta spirituala extraordinara de la Negru Voda este preintampinat de Dealul Chipuriei din Cetateni.

Adica, „dealul cu chipuri” daltuite in piatra, dupa cum ne explica Gheorghe Tamarjan, profesorul de istorie din localitate. „Cel mai interesant este Chilopul sau Enki”, spune Tamarjan. Enki? Acel zeu primordial despre care legendele sumerienilor spun ca stapanea apele si ca a iubit Omul, la creatia caruia a contribuit fundamental si care, in ciuda celorlalti zei, l-a salvat de la Potop? De ce nu? Dovezile sunt din ce in ce mai numeroase ca sumerienii s-au bajenit de pe meleagurile noastre in Mesopotamia, impreuna cu zeii lor. In locurile unde au locuit inainte de Potop, spun legendele sumeriene, a ramas doar Zeita Mama, care nu s-a putut desprinde de E.DIN, in traducere „gradina divina”. Sau Gradina Maicii Domnului, cum numea papa Ioan Paul al II-lea Romania.

Necropole de uriasi !

Dar aceasta este istoria „lumii vechi”, cum spune cercetatorul Gheorghe Serbana, care ne-a folosit drept ghid in acest loc ignorat de cartile de istorie. Si istoria mai „noua” e veche, conform stiintei initiatilor domnitori romani, de peste 7.500 de ani.

Profesorul Gheorghe Tamarjan ne povesteste de necropola de uriasi descoperita in zona sacra: „Au sapat arheologi renumiti, dar nu dadeau voie nimanui sa vada ce faceau. La Valnei a fost descoperita o necropola de uriasi, cu statui de peste 2,50 metri. Dinu Rosetti a sapat.” De ce nu s-a comunicat nimic despre asta? „Probabil ca n-a vrut”. ”Am discutat o data cu arhitecta Silvia Paun, care a cercetat ani de zile aceste locuri”, spune Gheorghe Serbana. „Am intrebat-o de ce nu a comunicat nimic despre uriasi. Mi-a raspuns fara alte comentarii ca nu i se permite!” De la siturile din Cetateni gasim cu greu doar „o donatie Dinu Rosetti” catre Muzeul National, patru fragmente ale unei armuri de zale a unui nobil dac. Donatie? In mormantul de incineratie de la Cetateni au fost gasite si podoabe de aur si argint, din care tot „ramasite” gasim prin muzee. Intelegem ca bucatile intregi n-au fost „donate”. Istoricul Virgil Draghiceanu arata in 1912 importanta preistorica a sitului, prin prezenta megalitilor, a scrierii sacre pe stanci, a imprimarii de palme si talpi de uriasi. Sunt marturii vesnice care demonstreaza, atunci cand „istoricii” neaga, existenta acestei civilizatii uimitoare.

Tronul lui Negru Voda !

In varf, la 880 de metri, se afla Schitul Negru Voda, socotit a fi Meteora Romaniei. Impresionante sunt urmele de talpi care indicau drumul spre uriasul tron al lui Negru Voda, un promontoriu la sud-est de biserica rupestra.

Locul unde se afla (acum e pravalit in vale), pe o inaltime dominanta, a fost identificat de ing. D. Todiriciu, in 1958, ca loc astronomic perfect! Se urca pe o poteca serpuitoare, printre stanci, cu figuri milenare sapate in roca. Pe o stanca pravalita in marginea drumului, cu roti solare sapate in piatra, se afla „Razboinicul cu sabia”, care adapostea o adevarata comoara, descoperita de arheologi.

Mai departe, doua stanci ca doua turnuri marcau intrarea intr-o alta etapa a urcarii sacre, spre Capul Balaurului! Pe aceasta portiune se urca pe niste trepte sapate intr-un tip de roca nespecifica zonei, gri deschis, parca ar fi un ciment, in care sunt imprimate urme de talpi de „oameni mari”. Monolitii ce strajuiesc drumul par sa protejeze pelerinii si sa le indice directia spre culmea sacra.

Fotografii: Marinica Bedregeanu”[1]

SURSE

1. http://www.enational.ro/dezvaluiri/romania-mea/calea-zeilor-din-cetateni-cel-mai-misterios-loc-din-romania-i-154199.html/


Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...