Călugării tibetani emit căldură, atunci când alţii pot muri de frig

Distribuie!

„Într-un articol din 2002, publicat în Gazeta Universităţii Harvard, este descris un experiment realizat pe călugării tibetani din nordul Indiei.

Călugării, îmbrăcaţi cu haine subţiri, au fost închişi într-o cameră, la temperatura de 4° Celsius. Ei au intrat în stare de meditaţie profundă iar peste umeri le-au fost puse cearşafuri umede. În aceste condiţii, o persoană obişnuită ar fi început să tremure incontrolabil, iar scăderea temperaturii trupului ar fi putut duce chiar la deces, se explică în articol. Cu toate acestea călugării au rămas calzi, iar căldura trupului lor chiar a uscat cearşafurile. Odată uscate, acestea erau înlocuite cu alte cearşafuri ude. Fiecare călugăr putea usca trei cearşafuri pe parcursul mai multor ore.


Herbert Benson, care a studiat tehnica meditaţiei timp de 20 de ani, a declarat pentru Gazetă: „Budiştii simt că realitatea în care trăim nu este cea finală. Putem pătrunde în altă realitate, care nu este afectată de emoţiile noastre sau de lumea cotidiană. Budiştii cred că această stare de spirit poate fi atinsă prin facerea de fapte bune şi meditaţie.”
Căldura emisă de trupurile lor era doar un efect secundar al meditaţiei, a specificat Benson.

Multe astfel de experimente au fost efectuate pe oameni care practică meditaţia şi s-a descoperit că unii sunt capabili să emane cantităţi mari de diferite tipuri de energie măsurabilă. Ei pot să-şi controleze metabolismul precum şi alte funcţii ale trupului.”[1]


SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8970
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...