Cancelarul Austriei ameninta, din nou, Romania, iar Bucurestiul tace

by Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat pentru solidaritatea ţărilor central şi est-europene membre UE în primirea refugiaţilor, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire. Faymann s-a referit și la România, dar de la București nu există nici o poziție oficială pe acest subiect. […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat pentru solidaritatea ţărilor central şi est-europene membre UE în primirea refugiaţilor, avertizând cu reducerea fondurilor statele care nu acceptă extracomunitari conform sistemului de distribuire.


Faymann s-a referit și la România, dar de la București nu există nici o poziție oficială pe acest subiect. Premierul maghiar Viktor Orban a avut însă o reacție.


Faymann

Viktor Orban a denunţat declaraţiile cancelarului Austriei, Werner Faymann, privind reducerea fondurilor statelor care nu acceptă refugiaţi, argumentând că acest “şantaj” nu reflectă spiritul european. “Nu este prima dată când Werner Faymann şantajează Ungaria şi alte ţări care susţin libertatea de opinie şi exprimare”, a precizat liderul conservator de la Budapesta.

Întrebat, în cursul unui interviu acordat publicaţiei Die Welt, ce se poate face pentru ca ţările central şi est-europene să accepte mai mulţi refugiaţi extracomunitari, Werner Faymann a afirmat: “Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens. Cine primeşte fonduri din bugetul Uniunii Europene nu poate pur şi simplu să refuze distribuirea proporţională a refugiaţilor. Cine refuză riscă să pună sub semnul întrebării întreaga schemă bugetară europeană, (…) fiind dificil de crezut că va putea beneficia în continuare de aceste fonduri”.


Nu este prima dată când Werner Faymann evocă această idee. În septembrie, cancelarul Austriei critica vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

“Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie”. Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, “spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE”, avertiza Faymann.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului.

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/cancelarul-austriei-ameninta-din-nou-romania-bucurestiul-tace/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Utopia capitalistă
România trebuie să iasă din UE și NATO, să încheie acordul cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, și să încheie "Parteneriatul Strategic" cu SUA! Numai așa, România își va recâștiga Independența și Suveranitatea!
Alimentele prelucrate industrial cu aditivi alimentari sunt de două ori mai cancerigene decât tutunul
Comisia Europeană lansează infringement împotriva României pe legea 51% produse românești în supermarket! Globaliștii vor ca România să fie doar o piață de desfacere pentru produsele din străinătate!
O judecătoare acuză 7 ambasadori: "Propagandă, manipulare, dezinformare"
Părintele Iustin Pârvu: "Numai niște suflete curate mai pot schimba ceva în țara asta. Trebuie să devii tu intâi lumină, ca să-i poți lumina și pe ceilalți"
Aleksandr Dughin, filosof și "ideolog al lui Putin", a venit în România pentru a-și lansa o carte și a vorbit despre propaganda sorosistă, globalizare, daci, prietenia cu Rusia și Noua Ordine Mondială
Globaliștii SUA-UE susțin "lupta anticorupție" din România, dar nu și lupta anticorupție împotriva corupției lor
SUA și UE greșesc fatal stăpânind românii cu arma cătușelor
Loviturile de stat soft. Mai nou, loviturile de stat, oprirea legislației și eliminarea adversarilor politici se fac prin utilizarea în mod ostentativ a mijloacelor "judiciare" întărite cu un linșaj mediatic de proporții şi cu mitinguri uriaşe de stradă
Economistul Dr. Constantin Cojocaru despre jefuirea României prin Legea offshore: cedarea resurselor uriașe din Marea Neagră către "investitorii străini". Legea offshore, prin care românilor li se fură peste 130 miliarde de euro
Corneliu Vadim Tudor - "Masoneria"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro