Cancerul – boala provocată de om

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Majoritatea oamenilor privesc boală ca pe o nedreptate, un ghinion care a apărut în viaţa lor şi din ce în ce mai multe tipuri de cancer se dovedesc a fi boli autoprovocate. Toate bolile sunt autocreate , până şi doctorii îşi dau seama acum, de modul cum oamenii se autoîmbolnăviţi. Oamenii având un orgoliu interior crescut atrag boala şi răul.

Mai precis prin expunerea la anumiţi factori de mediu, provocam apariţia cancerului. Prin ceea ce mâncam şi bem , prin mediul în care alegem să trăim şi să muncim, aerul pe care îl respirăm şi alte lucruri asemănătoare pot să ne ferească de cancer sau chiar dimpotrivă să ne transforme într-o cifra care să se adauge statisticilor cancerului de-a lungul timpului.


Ştiinţa medicală evoluează cu mari paşi în depistarea şi îmbunatăţirea tratamentelor disponibile pentru cancer dar realitatea este tristă deoarece rata globală a cancerului este în continuă creştere . În S.U.A., unu din patru decese este produs de cancer.
Dacă oamenii ar avea voinţă de a-şi schimba mediul de viaţă prin mici modificări , această tendinţă ar putea fi inversă, numărul deceselor de cancer scăzând semnificativ. În schimb omul poate renunţa la orice mai puţin la stilul său de viaţă.

Fumatul este principala cauză a cancerului pulmonar şi a deceselor cauzate de acest tip de cancer fiind responsabil în proporţie de 90% în cazul bărbaţilor şi în proporţie de 78 % în cazul femeilor. Încă din anii 60 , se ştie cu certitudine că între cancerul pulmonar şi fumat exista o legătură directă.


 

Expunerea frecvenţă la fumatul pasiv sau inhalarea particulelor cancerigene din aer pot fi deasemenea cauze alte cancerului pulmonar. Este adevărat că, multe persoana au renunţat la fumat însă, mai bine din jumătatea populaţiei ţării noastre continuă să fumeze. Şansele de supravieţuire în cazul aceste boli, sunt minime, astfel :

  • 60% din cazul persoanele afectate de această boală decedează în mai puţin de 1 an;
  • mai puţin de 15 % din persoanele cu această boală supravieţuiesc 5 ani de la diagnosticare;
  • 90% din cancerele de la nivelul plămânilor ar putea fi prevenit prin simpla renunţare la fumat .
  • Dacă fumaţi mai mult de 25 de ţigări pe zi, prezentaţi riscul de a dezvolta cancer pulmonar de 25 de ori mai mare faţă de un nefumător.

Vindecarea bolilor canceroase începe prin schimbarea alimentaţiei .”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/cancerul-boala-provocata-de-om
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...