Căpșunile îmbunătățesc calitatea sângelui

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Capsunile imbunatatesc calitatea sangelui

Un grup de voluntari a mancat un kilogram de capsuni pe zi timp de doua saptamani pentru a demonstra beneficiile consumului de fructe si capacitatea capsunilor de a regenera sangele. 


Potrivit ScienceDaily, studiul a fost condus de catre niste cercetatori spanioli, potrivit carora capsunile reduc raspunsul oxidant la stres, diminuand astfel riscul aparitiei diverselor boli. Specialistii au mai incercat sa demostreze acest lucru si in trecut, prin experimente in vitro facute in laborator.

In cadrul experimentului realizat la Universitatea Granada, odata la cateva zile, voluntarilor le-au fost luate mostre de sange. Reazultatele au aratat ca sangele a fost imbunatatit, fiind mai rezistent la hemoliza. „Unele varietati de capsuni fac eritrocitele sa nu oxideze atunci cand esti stresat, fiind un pas foarte important in prevenirea unor boli grave”, afirma Maurizio Battino, conducatorul studiului.


7 motive pentru care sa mananci capsuni

Echipa analizeaza in prezent si variatiile in urma cantitatilor mai mici de capsuni, o persoana putand consuma in mod normal 150 – 200 grame pe zi. „Important este ca oamenii sa realizeze ca trebuie sa introduca acest fruct in alimentatia zilnica”, intareste Battino.

 

Capsunile au numerosi flavonoizi, care ajuta corpul uman sa neutralizeze radicalii liberi si sa previna imbatranirea prematura. Astfel, vor fi evitate bolile de inima, cancerul sau diabetul.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/capsunile-imbunatatesc-calitatea-sangelui-4557
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...