Care sunt cei mai influenţi 50 de evrei din întreaga lume

Distribuie!

„O listă realizată de cotidianul „Jerusalem Post” numeşte cei mai influenţi 50 de evrei din întreaga lume, mulţi dintre ei trecând fulgerător de la anonimitate completă la culmile succesului. Comitetul de selecţie din cadrul „Jerusalem Post” a ales atât personalităţi controversate, cât şi modele de profesionalism, femei şi bărbaţi al căror cuvânt are o mare greutate sau cu o perspectivă de viitor importantă.

Editorii cotidianului israelian au decis că primul loc este atribuit fără îndoială lui Yair Lapid (49 de ani), actualul ministru de Finanţe din ţară, care a avut un parcurs profesional impresionant, iniţial fiind necunoscut în afara graniţelor Israelului. Astăzi însă, Lapid este salutat de mass-media internaţională şi este respectat drept cel mai influent evreu din lume.


Au existat multe suspiciuni potrivit cărora Yair Lapid, liderul şi fondatorul partidului Yesh Atid, l-a detronat pe Benjamin Netanyahu, însă acum un lucru este sigur: ascensiunea sa fulgerătoare a semnalat întregii lumi o schimbare importantă a priorităţilor naţionale. La orizont se ivea un nou model de conducere, mai moderat şi concentrat pe problemele interne. Lapid este o persoană care ar avea puterea de a modela viitorul Israelului.

Programul de conducere al ministrului Lapid, bazat în special pe reforme economice, egalizarea drepturilor şi responsabilităţilor în societate şi extinderea libertăţii religioase pentru toţi evreii, a stârnite reacţii puternice printre israelieni. Aceste schimbări ar putea fi primii paşi către realizarea unui stat israelian diferit faţă de modelul din ultimii trei ani al lui Netanyahu.


Pe cea de-a doua poziţie se află Jack Lew, secretarul trezorierie americane, care are puterea de a ajuta Statele Unite ale Americii să abordeze cu profesionalism problema apăsătoare a datoriilor. Provocările cărora trebuie să le facă faţă Lew, fostul şef al personalului preşedintelui Barack Obama, pot fi descurajatoare: reforma Fondului Monetar Internaţional, evoluţia slabă a monedei euro, redresarea anemică şi o criză fără precedent a bugetului, agravată de un congres necooperant.

În afară de Statele Unite, Lew îşi foloseşte influenţa pentru a pune presiune pe liderii europeni, astfel încât aceştia să relaxeze măsurile de austeritate. Vorbele şi acţiunile sale lasă în urmă un efect ce este resimţit la nivel global.

Pe locul trei se află premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cârstă de 63 de ani. Acesta a cerut noi alegeri la începutul acestui an, aşteptându-se la recâştigarea puterii şi consolidarea influenţei sale. Rezultatele aveau să năruie aceste speranţe.

Deşi a obţinut cel de-al treilea mandat de premier, oamenii care l-au ales i-au transmis şi un mesaj foarte clar: vrem să ne conduci ţara în continuare, dar cerem o schimbare. Aceasta se referă la contractul social intern, care se vrea modificat radical.

Cu toate acestea, este un fapt recunoscut că Netanyahu a reuşit până în prezent să impună una dintre cele mai stabile perioade din istoria Israelului. Chiar dacă regiune în care se afla ţara era frământată de turbulenţe, Netanyahu a extins securitatea, dovadă statisiticile care au indicat o scădere a activităţii teroriste în perioada mandatului său.

Lista completă a celor 50 de evrei cei mai influenţi din lume:

1. Yair Lapid

2. Jack Lew

3. Binyamin Netanyahu

4. Shimon Peres

5. Anat Hoffman

6. Sergey Brin

7. Jon Stewart

8. Sheryl Sandberg

9. Moshe Ya’alon

10. Debbie Wasserman Schultz

11. Eric Cantor

12. Elena Kagan

13. Steven Spielberg

14. Jill Abramson

15. Naftali Bennett

16. Mark Zuckerberg

17. Michael Bloomberg

18. Lena Dunham

19. Moshe Kantor

20. Ed Miliband

21. Sumner Redstone

22. Scooter Braun

23. Elie Wiesel

24. Howard Kohr

25. Natan Sharansky

26. David Saperstein

27. Aharon Lichtenstein

28. Ben Smith

29. Michael Chabon

30. Sara Netanyahu

31. Diane von Fürstenberg

32. Matthew Bronfman

33. Ester Levanon

34. Shari Arison

35. Rakefet Russak-Aminoach

36. David Grossman

37. Ronald S. Lauder

38. Bar Refaeli

39. Yityish Aynaw

40. Dror Moreh

41. Ruth Westheimer

42. Michael D. Siegal

43. Nir Barkat

44. Yosef Abramowitz

45. Yotam Ottolenghi

46. Eve Ensler

47. Idan Raichel

48. Ephrat Levy-Lahad

49. Efi Stenzler

50. Membrii of the NHL, NBA and MLB”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/care-cei-mai-influenti-50-evrei-intreaga-lume-1_5196071a053c7dd83fa730f0/index.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...