• Fără categorie

Cartelul petrolului şi al medicamentelor controlează şi dictează politica economică a UE

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Puterea care determină guvernarea Europei a trecut de la populaţie la interesele corporatiste, mai exact la cartelul petrolului şi al medicamentelor.

El cuprinde interesele de investiţii de multe miliarde de dolari ale industriilor chimice, petrochimice şi farmaceutice. Acest cartel este de departe cel mai mare grup corporatist din lume. În secolul XX, acest cartel a devenit nu numai forţa economică dominantă, dar şi-a pus şi acţionarii în guvernele naţiunilor ca lideri politici.


Liderii reprezentanţi din cercurile financiare ce controlează cartelul sunt:
– Grupul Rockefeller, care reprezintă interesele SUA pentru petrol şi medicamente. Acesta este cel mai mare grup de interese financiare. Construit din monopolul secolului XIX asupra corporaţiei standard de petrol, acum el controlează duzini de companii multinaţionale chimice, farmaceutice şi petroliere din întreaga lume. Unul din cei mai proeminenţi ambasadori ai săi în ultimele decenii a fost Henry Kissinger.

– Germania şi Franţa, naţiunile lider în exportul de produse chimice şi farmaceutice în Europa. Acest grup îşi are rădăcinile în sfârşitul secolului XIX şi a cuprins companiile Bayer, Hoechst, BASF şi mai târziu cartelul IG Farben. Companiile succesoare ale acestuia în zilele noastre sunt liderii afacerilor de investiţii în Europa de astăzi şi au instrumentat construcţia „Bruxelles – UE”.


Aşa cum a fost pe larg prezentat în presă la momentul respectiv, cu câteva zile înainte de numirea sa, preşedintele Consiliului European Hermann von Rompuy a fost invitat pentru „interviul de serviciu” prezidenţial, de către grupul Bilderberg – cercul de elită al intereselor corporatiste SUA/EU, sub controlul lui David Rockefeller şi prezidat (la vremea aceea) de fostul comisar UE şi apărător al medicamentelor, Etienne Davignon.

Procesul de alegere al primului preşedinte al Consiliului European s-a derulat în afara oricăror norme democratice la 12 noiembrie 2009:
– Populaţia Europei a fost exclusă de la procesul de luare a deciziei;
– Noii „regi” ai Europei au fost selectaţi dintr-un cerc al elitei intereselor corporatiste;
– Ceremonia de alegere a avut loc într-un cadru aristocratic generos la Palace of The Valley of The Duchesse, la periferia oraşului Bruxelles;
– Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, descendentul unui aristocrat mărunt, a fost „maestrul de ceremonii”;
– Coroana de „regină” a fost acordată baronesei Catherine Ashton;
– Coroana „regelui” a fost acordată lui Herman von Rompuy. Acesta va acţiona ca un monarh interimar până când – eveniment declanşat de criza internaţională – micul aristocrat îşi va asuma el însuşi tronul.

Pentru cartelul petrolului şi al medicamentelor, UE este o simplă bază operativă de la care intenţionează să cucerească lumea, folosind forţa politică, economică şi – la nevoie – militară. În vederea atingerii acestui scop, cartelul încearcă să exporte structura nedemocratică a UE şi în alte zone ale lumii. Acţionarii politici ai cartelului prezintă în mod înşelător „Bruxelles – UE” ca fiind un model al democraţiei sec. al XXI-lea şi al păcii. Din simpla dimensiune a acestei companii globale, popoarele lumii vor avea impresia că UE a fost aprobată prin alegeri democratice de către popoarele Europei şi că acest organism politic reflectă voinţa acestora. Nimic mai fals!

Dacă vă gândiţi puţin în urmă, nimeni nu ne-a întrebat vreodată dacă vrem să facem parte din UE sau NATO. Asta trebuia să se supună unui referendum naţional cu timp de dezbatere înainte şi analiză pentru ce-i mai bun pentru poporul român.

Peste 99% din populaţia Europei nu a avut dreptul de a vota democratic într-un referendum privind Tratatul de la Lisabona.

Această violare a tuturor principiilor democraţiei de către cartel nu este o coincidenţă. Sondajele care au avut loc în toată Europa au demonstrat o respingere a structurii UE de către marea majoritate a votanţilor. Natura înşelătoare a UE este cel mai bine caracterizată de faptul că, în timp ce este aclamată de acţionarii cartelului ca marcă a democraţiei, cele mai elementare drepturi democratice sunt negate – de teama populaţiei.

Grupurile financiare din spatele cartelului petrolului şi al medicamentelor sunt interesate să controleze pieţe globale gigantice care afectează literalmente fiecare fiinţă umană. Exemple proeminente ale acestora sunt zonele de alimentaţie, sănătate şi energie. În ultimul secol, cartelul petrolului şi al medicamentelor şi-a extins pieţele în aceste trei domenii la afaceri de investiţii de multe miliarde de dolari. Construcţia acestor pieţe globale gigantice se bazează pe două unelte strategice: în primul rând, utilizarea patentelor ca unelte pentru monopolizarea pieţelor. În al doilea rând, dezinformarea publică cu scopul de a menţine oamenii în ignoranţă în ceea ce priveşte alternativele (gândiţi-vă la dezinformarea vis-a-vis de tratarea cancerului sau la dispozitivele „free-energy” pentru a nu mai fi dependenţi de cărbune, petrol, gaz etc.). Ca rezultat, fiecare persoană din zonele industrializate plăteşte o treime (poate şi mai mult) din venitul net ca „tribut” acestui cartel.

La începutul sec. al XXI-lea, cartelul se confruntă cu o nouă provocare. Toate pieţele sale cheie – petrol, medicamente, produse chimice, agricole şi OMG (organisme modificate genetic) – sunt ameninţate de noi tehnologii care vor înlocui în cele din urmă pieţele globale monopoliste şi patentate existente.

În această situaţie, interesele financiare din spatele cartelului ştiu că afacerile lor de multe miliarde de dolari nu pot supravieţui într-o democraţie. Astfel, structura nedemocratică a UE este un pas strategic către stabilirea unei dictaturi globale în numele acestor interese corporatiste.

Trebuie să decidem dacă dorim să permitem intereselor cartelului petrolului şi al medicamentelor să continue dominaţia asupra vieţilor noastre – sau dacă suntem gata să ne eliberăm din acest jug profitând de tehnologii noi, durabile şi independente cum ar fi energia regenerabilă, sănătatea naturală (fară medicamente) şi agricultură organică.

Scopurile strategice ale cartelului sunt:
– să transforme vieţile şi trupurile miliardelor de locuitori ai planetei într-o piaţă de desfacere pentru produsele lor patentate;
– să continue să obţină profituri de miliarde din tehnologiile secolelor trecute – inclusiv produsele petrochimice care deteriorează mediul şi produsele farmaceutice toxice.

Astăzi, instrumentele cheie pentru a obţine controlul global sunt instrumentele economice şi legale care sunt utilizate ca mijloc de cucerire nu numai a guvernelor şi economiilor, dar şi a oamenilor.

Uneltele economice cheie ale UE sunt patentele; patentele de produse chimice, medicale farmaceutice, seminţe modificate genetic şi alte produse de înaltă tehnologie. Dintre acestea, cele mai uzuale sunt patentele asupra medicamentelor. În anul 2008 de exemplu, vânzările farmaceutice globale s-au ridicat la 770 miliarde dolari – o sumă care a depăşit PIB-ul celor mai sărace 100 de ţări din lume.

Catherine Ashton, numită în Comisia Comercială a UE în 2008, avea ca una din atribuţiile sale principale să acţioneze ca poliţie a comerţului internaţional şi să impună medicamentele patentate ca mijloace ale controlului global economic şi politic – asigurând astfel dependenţa de medicamentele exportatorilor europeni.

Marile companii multinaţionale nu au nevoie să se unească în mod formal pentru a controla piaţa unui anumit produs, pe teritoriul unui continent sau al întregii lumi – ei au nevoie doar să-şi definească pretenţiile teritoriale de patent.

Efectul patentelor asupra sănătăţii umane a fost eminamente devastator, prin aceea că multinaţionalele farmaceutice au căutat să monopolizeze ceea ce este posibil să fie cel mai critic sector în orice societate. Ca rezultat, timp de decenii omenirea a fost împiedicată să aibă acces la medicină nepatentată (inclusiv naturistă) care este mai eficientă, mai sigură şi mai accesibilă împotriva celor mai comune boli ale zilelor noastre.

Din numărul patentelor înregistrate de UE, 70% sunt doar din Germania, Franţa, Italia şi Olanda, primele ţări fondatoare a UE.

Cartelul IG Farben s-a format în anul 1925 din Bayer, BASF şi Hoechst şi câteva alte mici firme germane producătoare de produse chimice. Era cea mai mare companie a lumii în domeniul de dezvoltare al vopselelor, produselor chimice, farmaceutice, produselor din plastic şi altor produse sintetice patentate. Cu zeci de mii de patente, IG Farben a fost cel mai mare deţinător de patente al lumii la acel moment. Singurul pas care mai lipsea până la controlul mondial era extinderea patentelor sale pe pieţele mondiale.

În timpul ultimei jumătăţi de secol, cartelul petrolului şi al medicamentelor a făcut tot posibilul să mascheze adevărul în ceea ce priveşte trecutul său criminal şi lipsit de scrupule, ca instigator al celor două războaie mondiale.

Timp de peste 6 decenii, acţionarii cartelului au:
– plătit sute de miliarde de dolari pentru muşamalizare;
– construit imperii media pentru manipularea opiniei publice;
– rescris cărţile de istorie şi au cenzurat ştirile globale;
– finanţat şi instruit generaţii de politicieni în zeci de ţări;
– plasat „portari” la toate disciplinele academice inclusiv ştiinţă, medicină, istorie, ştiinţe sociale şi politice ca şi în alte zone cheie ale societăţii cum ar fi biserici, uniuni comerciale etc.;
– au vânat fară milă pe toţi cei care au îndrăznit să rupă tăcerea.

Trebuie să fim conştienţi şi responsabili din acest moment, fiecare cetăţean al Europei, în faţa propriilor copii, generaţiilor viitoare şi istoriei, că dacă ne complacem în acest sistem fascist înseamnă că suntem de acord în mod tacit la procesul de „sclavizare” din ce în ce mai evident. Aşa cum Ghandi prin „Revoluţia nonviolentă” a reuşit să înfrângă un imperiu care asuprea India de sute de ani, și noi putem fi învingători. În situaţia actuală de globalizare, o nesupunere tăcută la normele sitemului poate declanşa o reacţie în lanţ de tip domino… şi totul se prăbuşeşte. Gândiţi-vă doar ca o masă de oameni să-şi lichideze conturile (dacă au depozite) de la o bancă şi-n acelaşi timp să refuze să mai plătească creditele. În scurt timp banca va intra în faliment. Sau să refuzăm să cumpărăm de la un supermarket timp de o săptămână… s-ar petrece la fel, ar intra în panică şi atunci puterea lor ne-ar reveni nouă. Pentru asta trebuie să fim uniţi, să credem unii în ceilalţi, SĂ ACŢIONĂM TACIT…

SURSE

  1. Revista Lohanul

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...