Casa Albă îl avertizează pe al-Assad să nu comită un nou atac chimic. Ce au descoperit americanii

Distribuie!

„Casa Albă a anunțat că a descoperit că Guvernul sirian efectuează pregătiri în vederea unui atac cu armament chimic similar celui din aprilie, soldat cu cel puțin 86 de morți, și l-a avertizat pe președintele Bashar al-Assad și forțele care-i sunt loiale că vor plăti scump dacă vor comite un asemenea atac, relatează DPA și BBC News.

”Statele Unite au identificat potențiale pregătiri în vederea unui atac cu armament chimic de către regimul al-Assad care ar putea antrena uciderea în masă a unor civili, inclusiv a unor copii nevinovați”, a declarat un purtător de cuvânt al președinției, citat într-un comunicat.


Washingtonul a avertizat că președintele Bashar al-Assad ”va plăti un preț mare” dacă va comite alt atac chimic.

În aprilie, americanii au efectuat un atac aerian asupra unei baze aeriene, în Siria, despre care afirmă că a fost folosită de avioane care au lansat armament chimic la Khan Sheikhoun.


Acest atac cu armament chimic asupra localității aflate sub controlul rebelilor, în provincia Idleb, a provocat un val de proteste în întreaga lume.

”Așa cum am spus anterior, Statele Unite se află în Siria pentru a elimina Statul Islamic din Irak și Siria. Însă dacă domnul al-Assad comite alt atac criminal în masă cu armament chimic, el și armata sa vor plăti un preț mare”, se arată în comunicat, scrie BBC.

Al-Assad a negat că forțele sale se află în spatele acestui atac cu gaz neurotoxic.

Nave americane au tras de la Marea Mediterană 59 de rachete de croazieră de tip Tomahawk asupra aerodromului de la Shayrat, în provincia Homs (vest), unde acuză că a fost depozitat armament chimic.

Casa Albă lansează acest avertisment într-un context tensionat în regiune între americani și Rusia, aliata lui al-Assad.

Kremlinul a avertizat recent coaliția antijihadistă condusă de Statele Unite că va considera aeronavele acesteia drept ținte, după ce aviația americană a doborât un avion militar sirian.”[1]

Acesta este tupeul SUA! SUA au creat si finantat organizatia terorista ISIS in timpul operatiunii „Primavara Araba” (2010-2011) cu scopul de a-l elimina pe Presedintele Siriei, Bashar al-Assad. De multe ori, SUA si Israelul au atacat armata siriana care lupta impotriva teroristilor ISIS.

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/externe-siria/Casa-Alba-il-avertizeaza-pe-al-Assad-sa-nu-comita-un-nou-atac-chimic.-Ce-au-descoperit-americanii-144273
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...