Cascada Cailor din Munții Rodnei, un loc plin de mistere și legende

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Undeva, in adancul muntilor Rodnei, exista un loc plin de mistere si de enigme! Se spune ca ar fi o poarta intre doua lumi si ca sunete ciudate razbat din zona.

Legendele nu pun pe fuga oamenii, ba chiar ii atrag sa vada minunatia: Cascada Cailor, cea mai mare cadere de apa din Romania! Ce secrete ascunde acest loc? In inima muntilor, ferita de priviri curioase si aparata de rocile calcaroase, cascada Cailor isi „varsa” legendele oricui are urechi s-o asculte.


In jurul ei s-au tesut atatea istorii, inca nu poti sa ramai indiferent cand auzi de existenta ei. Impinsi de curiozitate, am pornit la drum in adancul muntilor, sa descoperim ce mistere invaluie locul. Din primul moment, privirile ne sunt furate de peisajele de basm ce se intind in fata ochilor. Crestele impadurite, brazii semeti si poienitele inverzite aproape ca ne taie rasuflarea.

Dupa cateva minute de urcare, telescaunul ne lasa pe platoul muntelui, locul de unde incepe adevarata aventura. Traseul ne indreapta pasii pe un drum de munte, marginit de paduri dese. Aroma brazilor si a pinilor este imbatatoare. Urcusul si aerul curat care ne oxigeneaza plamanii ne reamintesc ca locul spre care ne indreptam este cu totul special. Prin perdeaua deasa a padurii, se zareste in departare cascada.


Aruncam o privire mai atenta la minunea ascunsa intre stanci. Din locul in care se varsa, pare ca apa se imprastie intr-o forma bine definita Pare ca suvoiul de apa formeaza un val care pica de-o parte si de alta a ceea ce pare a fi un chip. Se poate distinge chiar si marginea valului care pica pe fruntea Fecioarei.

Putin mai jos, in dreapta, se formeaza o curbura care poate fi asemanata cu pruncul pe care Maica Domnului il poarta in brate. Imaginea pare desprinsa dint-o alta lume. Nu degeaba localnicii spun ca in aceasta zona se simt energii inexplicabile, greu de descris in cuvinte.

Mai facem cativa pasi pana sa ajungem chiar langa una dintre cele mai specatculoase caderi de apa pe care le-am vazut in tara noastra. Toti turistii vorbesc neincetat de misterele care se leaga de acest loc. Legendele despre cum a luat nastere sunt de-a dreptul naucitoare, potrivit kanald.ro.

Daca vi se pare incredibil, aflati ca nu este singura legenda! O alta spune ca „in anul 1.700, tatarii au luat prizonieri multi borseni, atunci, caii nu au vrut sa se supuna si au ales de buna voie sa se arunce in Cascada Cailor”.

Fiecare alege ceea ce vrea sa creada! Insa, un lucru este cert: Cascada Cailor este un loc in care natura, imaginatia si istoria au lucrat impreuna pentru a da nastere la ceva cu totul spectaculos.”

Sursa: https://www.kanald.ro/cascada-cailor-din-muntii-rodnei-un-loc-plin-de-mistere-si-legende-16762544

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...