Câteva exemple de corectitudine politică

by “În ultimul timp, mai ales în mediul online, s-a pornit o campanie de minimizare a conceptului de corectitudine politică. Promotorii acesteia susțin că nu avem nici un motiv de a ne teme, în concepția lor corectitudinea politică reprezintă doar următorul pas în progresul civilizației. Și apoi, pentru a dovedi […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“În ultimul timp, mai ales în mediul online, s-a pornit o campanie de minimizare a conceptului de corectitudine politică. Promotorii acesteia susțin că nu avem nici un motiv de a ne teme, în concepția lor corectitudinea politică reprezintă doar următorul pas în progresul civilizației. Și apoi, pentru a dovedi că au dreptate, îți cer exemple de corectitudine politică. Destul de mulți, mai ales cei ce au călătorit mai puțin prin Occident, nu știu să dea exemple care să dovedească caracterul malign al corectitudinii politice. De aceea am decis să daau aici câteva:

1. Cel mai recent este cazul fostei mare campioane de tenis de câmp, Margaret Court, câștigătoare a 24 de competiții de Mare Șlem care a declarat că va boicota compania aeriană Quantas datorită suportului președintelui acestei companii pentru „căsătoriile” homosexuale. Imediat s-a activat propaganda homosexuală și a început să curgă cu acuze de homofobie și rasism și cu cereri ca numele terenului „Margaret Court” de la Australian Open să fie schimbat.


2. La noi, Ilie Năstase s-a întrebat dacă viitorul copil al Serenei Williams va avea culoarea pielii ciocolatie având în vedere că tatăl este alb iar mama este neagră. Imediat s-a sesizat poliția corectitudinii politice și l-au acuzat pe Ilie Năstase de rasism, Federația Internațională de Tenis demarând chiar și o anchetă pe această temă.

3. În 2010, în Anglia, anunțul de mică publicitate al unei firme care căuta să angajeze o persoană „serioasă și harnică” a fost respins de la publicare pe motiv că ar fi discriminatoriu la adresa persoanelor neserioase.


4. În SUA, la buletinele de știri, nu se specifică rasa răufăcătorilor căutați de poliție pentru că ar fi un act de discriminare față de minoritatea de culoare. Tot în SUA membrii minorității negre sunt cunoscuți ca „african-americani” pentru că până și referirea la culoarea pielii a devenit un subiect delicat.

5. Tot în SUA, la un liceu din California, în 2010, cu ocazia zilei de 5 mai, Cinco de Mayo, sărbătoare importantă în Mexic, câțiva elevi americani s-au dus la școală cu tricouri imprimate cu steagul american. Imediat au fost acuzați de rasism de câțiva elevi de origine mexicană și reclamați conducerii liceului. Directorul adjunct s-a poziționat de partea reclamanților oferindu-le studenților americani două opțiuni, fie își întorc pe dos tricourile fie părăsesc incinta liceului. Elevii americani au ales să părăsească liceul. Merită amintit că pe vremea războiului din Vietnam nu era nici o problemă ca elevii să protesteze purtând tricouri cu mesaje anti război, erau chiar felicitati pentru spiritul civic.

6. În țările occidentale, cu ocazia Crăciunului ești privit cu suspiciune dacă îndrăznești să folosești urarea „Crăciun Fericit!” fiind încurajată expresia „Sărbători Fericite!” pe același motiv, ca nu cumva să ofensezi pe cei de o altă religie. La fel, referințele la Bradul de Crăciun sunt înlocuite cu pomul de sărbători.

7. În Ontario, cel mai populat stat canadian, parlamentul local a promulgat o lege prin care termenii de mamă și tată au fost înlocuiți cu cel de părinte pentru ca nu cumvă să discrimineze cuplurile homosexuale.

8. La ultimul festival al filmului de la Cannes, Clint Eastwood a declarat că un film cum este Dirty Harry, unul din cele mai bune filme din toate timpurile, nu ar mai putea fi realizat în prezent din cauza corectitudinii politice.

9. La noi, dacă ești susținător al inițiativei Coaliției pentru Familie de modificare al Constituției, ești automat etichetat ca fiind homofob, dacă ești împotriva acceptării de refugiați musulmani ești rasist iar dacă ești împotriva construirii mega moscheii din București ești fanatic religios.

Și lista poate continua, dar mă opresc aici, invitându-vă pe dumneavoastră să o completați.”[1]

SURSE

  1. http://www.rostonline.ro/2017/06/cateva-exemple-de-corectitudine-politica/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru apărarea libertăţii de exprimare pe reţelele de socializare şi schimbarea cadrului de reglementare a companiilor de socializare care cenzurează selectiv utilizatorii
Ordinul Iezuiților din Biserica Catolică
Manipularea prin Mass Media - Psihologia Persuasiunii
Conspirația suedeză. Cea mai liberală dintre națiunile Europei a pus botniță propriilor cetățeni. Nimeni nu are voie să sufle o vorbă despre nenorocirile comise de migranți în Suedia! Cine îndrăznește să vorbească împotriva imigranților, fie ajunge la închisoare, fie este amendat!
Comitetul celor 300 - o societate secretă înființată în anul 1729 de către aristocrația britanică cu scopul de a instaura un Guvern Mondial. Un consiliu internațional ce influențează politicile, comerțul, sistemul bancar, armatele națiunilor și mass-media, în vederea centralizării la nivel global a acestora
Spațiul Schengen înseamnă Noua Ordine Mondială! Spațiul Schengen înseamnă distrugerea suveranității statelor naționale și crearea Statelor Unite ale Europei!
Noua Ordine Mondială și Guvernul Francmasonic Mondial
George W. Bush, 20 septembrie 2001: "Fie sunteți cu noi, fie sunteți cu teroriștii"
Membrii Anonymous au provocat proteste impotriva Noii Ordini Mondiale in aproape 500 de orase din lume ! A fost cea de-a doua editie a "Marsului celor un milion de masti" !
George Soros a finanțat cu milioane de dolari organizații anti-israeliene
Invazia Irakului nu este o crimă! Fostul premier Tony Blair nu poate fi inculpat
100 de ani de la "gripa spaniolă"! "Gripa spaniolă" a fost cauzată de vaccinuri! "Gripa spaniolă" – o istorie interzisă!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro