Cazul Topcliffe, farfuria zburătoare care a speriat armata britanică

Distribuie!

În 19 august 1952, în Marea Britanie avea să se intâmple un eveniment care va fi numit cazul Topcliffe. Căpitanul de aviație Dolphin a trimis către Cartierul General un raport in care prezenta informații despre un eveniment la care fusese martor.

În timpul unui zbor de antrenament, căpitanul împreună cu alți trei camarazi au observat un obiect de culoare argintie și cu formă circulară. În timp ce cobora, obiectul efectua o mișcare de pendulare. La un moment dat, obiectul și-a oprit mișcarea și a început să se rotească în jurul axei sale. După câteva secunde, a dispărut cu o viteză mai mare decât a unei stele căzătoare.


La o zi după acest eveniment, în Atlantic și Marea Nordului a avut loc un exercițiu militar. SUA a fost reprezentată de portavionul USS Franklin D. Roosevelt. Militarii care se aflau la bord au fost martori la apariția unui obiect argintiu circular, care se deplasa în fața flotei.

În anul 1990, Mihail Gorbaciov declara, fenomenul OZN e real și ar trebui să-l privim cu seriozitate și să-l studiem. Aceasta declarație a fost făcută după ce URSS-ul a fost scena unor mai multe evenimente extraterestre. Unul dintre cele mai interesante s-a petrecut lângă o cazarmă militară din Kohtla Iarve.


Mai mulți militari au observat în seara de 23 martie 1990, un obiect misterios care staționa lângă stația electrică. Obiectul avea un diametru de 15 metri și o înălţime de șapte metri. Câțiva militari au încercat să se apropie de obiect, dar acesta a zburat în direcția Leningrad.

În 27 martie, un obiect asemănător a putut fi observat lângă stația electrică. Mai mulți militari au reușit să facă mai multe fotografii. Misteriosul obiect a apărut exact în același loc și în noaptea următoare.

La eveniment au fost martori sute de persoane printre care și ziariști. Unul dintre cele mai importante evenimente avea să se producă în 18 mai 1990, lângă Frunze, Kirghizia. Dima, un copil de zece ani, a ieșit în curtea casei, moment în care a început să țipe.

Mama sa a ieșit din casă. În curte erau mai multe creaturi cu înălțimea de un metru. Pe cap purtau căști, la mâini aveau trei degete care erau un fel de gheare. Creaturile pășeau ușor ca și cum alunecau.

 

Mama a declarat că aerul parcă vibra. Timp de 10 minute, cei doi au fost martori la acest eveniment. Creaturile au dispărut în momentul în care pe șoseaua din apropierea casei s-au văzut luminile unei mașini. A doua zi, toată iarba din curte era arsă.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/cazul-topcliffe-farfuria-zburatoare-care-a-speriat-armata-britanica
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...