Cazuri neelucidate de dispariții misterioase

Distribuie!

„În 19 februarie 1979, cinci bărbați de pe insula haitiană Maui au plecat într-o ambarcațiune la o partidă de pescuit. Din nefericire, o furtună puternică s-a produs și cele cinci persoane, împreună cu ambarcațiunea lor, au dispărut fără urmă.

S-a presupus că cei cinci s-au înecat iar ambarcațiunea a fost distrusă. În anul 1998, bucăți din epavă au fost descoperite pe o insulă pustie situată la o distanță de 2000 de mile de insula Maui. Cercetările pe insulă s-au extins și a fost descoperit mormântul unuia dintre bărbații dispăruți.


Mister total. Cu toate că s-au făcut căutări pe insulă nu s-au descoperit urme că o altă persoană ar fi locuit pe insulă.
S-a pus întrebarea cine l-a înmormântat pe bărbatul care fusese dat dispărut?

Ca lucrurile să fie și mai complicate, autoritățile hawaiiene controlaseră cu mult înainte de anul 1998 insula și nu descoperiseră resturi din epavă sau mormântul dispărutului.


Cazurile de dispariții misterioase au fost multe în istoria omenirii. În anul 1707, în cadrul unui război de succesiune în Spania, 4000 de oameni au pornit război împotriva lui Filip al V-lea. Dispariția lor s-a produs în momentul în care traversau un versant din munții Pirinei.

Cu toate că s-au făcut cercetări amănunțite, nu au fost descoperite cadavrele sau armele acestora. Un alt caz s-a produs în anul 1858, într-o pădure din Saigon, când un batalion format din 650 de soldați a dispărut fără urmă, cu toate că la o distanță de un kilometru era urmat de un alt batalion.

Cea mai celebră dispariție este cea a batalionului Norfolk. În anul 1915, 267 de soldați se aflau în apropiere de Dardanele, Marea Neagră, și urmau să lupte împotriva germanilor.

În timp ce batalionul Norfolk se afla într-o vale, pe culmea unui deal se afla un alt batalion al armatei engleze, care a fost martor la această ciudată dispariție.

O ceață extrem de deasă a cuprins toată valea preț de câteva minute, cu toate că era luna august. După ce ceața s-a ridicat, batalionul dispăruse.

Un alt caz la fel de misterios s-a petrecut în anul 1937, când japonezii au ocupat o parte din teritoriul Chinei. Colonelul chinez, Li Fu Sien, a transferat în zona de luptă peste 3000 de soldați chinezi, pentru a apăra zona.

Dimineața, s-a constatat că cei 3000 de soldați erau dispăruți, cu toate că nu se dăduse nicio luptă. O altă întâmplare la fel de misterioasă s-a produs în anul 1989, când patru persoane se aflau într-o pădure din Rusia. O ceață deasă a acoperit zona unde se aflau și cu toate că soțul își ținea de mână soția, acesta a dispărut în norul de ceață.
Corpul său nu a mai fost niciodată găsit.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/cazuri-neelucidate-de-disparitii-misterioase

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...