Ce au găsit hackerii în debaraua Fundației pentru o Societate Deschisă a lui George Soros? Cum se influența dezbaterea electorală prin selecția proiectelor finanțate

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În iunie, Fundația pentru o Societate Deschisă raporta FBI un furt de date din partea unui grup de hackeri, arată thefreethoughtproject.com. La peste o lună distanță, site-ul DC Leaks făcea publice mai mult de 2.500 de documente interne ale fundației lui Soros.

Unul dintre aceste documente arată de pildă cum Fundația pentru o Societate Deschisă alocase un buget de 500.000 euro pentru un program destinat să contracareze influența Rusiei în rândul democrațiilor europene. Iar pe măsură ce aceste fișiere sunt parcuse, noi revelații apar.
Cum ar fi o lista a proiectelor depuse spre finanțare cu ocazia alegerilor europene din 2014 (vezi aici). Pentru România, să reținem proiectul în valoare de 91.500 euro care își propune să contracareze discursurile „încărcate de ura” din rândul partidelor extremiste sau a altor forțe politice care afectează comunitatea LGBT, rromii și femeile, printr-o strategie de expunere publică și ironizare, conform ipotezei că o condamnare publică a discursurilor xenofobe va face ca aceste atitudini să fie mai puțin tolerate pe viitor (persoana de contact desemnată pentru acest proiect era Ovidiu Voicu de la Fundația pentru o Societate Deschisă ).
Un alt proiect câștigat de APADOR-CH își propunea să creeze un mecanism de sancționare a mesajelor politice extremiste și a dezbaterilor organizate în jurul acestora. Valoarea proiectului era de 17.000 euro și s-a derulat între aprilie și decembrie 2014.
DC Leaks pretinde a fi munca unor „hacktivisti” americani care apreciază și apară liberatea de expresie, drepturile omului și guvenarea în interesul poporului. Mai mulți experți în securitatea informatică din Statele Unite încearcă să identifice amprenta specialiștilor din serviciile speciale rusești, așa cum s-a încercat și în cazul interceptărilor mesajelor unor membri marcanți ai Partidului Democrat.
Cu atât mai mult cu cât există scurgeri de informații (în special emailuri) care arată încercările unui influent general american de a provoca un conflict cu Rusia ( e vorba de Philip Breedlove, fostul șef al comandamentului european al NATO din partea SUA).
soros hackeri
Fundația pentru o Societate Deschisă a lui Soros a finanțat printre altele organizația jurnaliștilor de investigații care a dezvăluit afacerea Panama Papers (evaziune fiscală a mai multor magnați și persoane influente, printre care și apropiați ai lui Putin), investigație criticată ulterior de WikiLeaks care a arătat că finanțatorii proiectului ținteau în regimul lui Putin.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ce-au-gasit-hackerii-in-debaraua-Fundatiei-pentru-o-Societate-Deschisa-a-lui-George-Soros.-Cum-se-influenta-dezbaterea-electorala-prin-selectia-proiectelor-finantate-135838
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Parlamentar islandez: "SUA vor ataca ţări ca să-şi menţină economia"
O școală din California a reclamat un elev la poliție pentru că avea la el versete din Biblie
Noile vaccinuri IGT vor putea modifica genetic specia umană
Guvernul Ungariei dorește să interzică ONG-urile lui George Soros deoarece vor să influențeze deciziile naționale
11 septembrie și Covid-19: Cenzura disidenței
Noua Ordine Mondială: 1961 – Departamentul de Stat al SUA emite documentul 7277, intitulat „Libertate de război: Programul SUA pentru dezarmare generală şi completă, într-o lume paşnică”
George Friedman scrie că sfârșitul proiectului UE este aproape: UE nu vrea să accepte faptul că Europa este un continent format din multe națiuni unice și nimic mai mult. Analistul scrie că „ideea” UE nu funcționează și n-ar fi funcționat niciodată
Preşedintele polonez sfidează UE la câteva ore de la procedura declanşată de Bruxelles
Mass-Media oficială din SUA se află în declin: încrederea oamenilor scade pe zi ce trece
Al Treilea Reich s-a retras în interiorul Pământului
Era geoingineriei stratosferice – Chemtrails şi viitorul planetei noastre
Thierry de Montbrial, lider al Bilderberg, la București: „Rusia este o putere militară, dar nu mai este o super-putere. Dacă situația actuală privind refugiații va continua, întreaga Europă de Vest va fi condusă de guverne populiste”. Iluminatii urăsc Rusia și naționalismul deoarece se opun Noii Ordini Mondiale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...