Ce este Luna ? Satelit natural, artificial sau o imensa nava extraterestra ?

Distribuie!

In ultimii ani, despre Luna s-au emis tot felul de ipoteze: fie ca ar fi un satelit artificial, fie ca ar fi o imensa nava extraterestra sau, cea mai halucinanta teorie, luna n-ar exista ! A treia teorie este intr-adevar socanta ca si teorie, insa ea este sustinuta de anumite persoane. Discutiile despre Luna sunt foarte aprinse mai ales cu privire la asa-zisa „Aselenizare” pe care ar fi realizat-o membrii Apollo 11, doar ca in prezent NASA nu mai detine inregistrarile originale ! Amuzant, nu-i asa ?

lobo_y_luna_by_enery_93

Potrivit lui Jan Van Helsing, un cercetator al istoriei secrete a celui de-al Treilea Reich, acesta sustine in cartile sale, prezentand si dovezi, cum nazistii ar fi ajuns pe luna inca din 1942, motiv pentru care americanii n-ar mai fi avut dreptul sa ajunga acolo. Ce spune Helsing nu-i departe de adevar, daca ne uitam cu atentie la Societatile Secrete ale celui de-al Treilea Reich, Thule, Vril si Soarele Negru, care au produs celebrele farfurii zburatoare „Haunebu” si „Vril”, bazate pe Principiul Imploziei si a energiei gandului, cu care, asa cum povestesc veteranii din Soarele Negru, se poate inconjura Pamantul in cateva zeci de minute, iar in spatiu viteza era fulgeratoare.


Luna are o foarte mare importanță în viața de pe Terra; influențele gravitaționale ale acesteia produc fluxul și refluxul mărilor și oceanelor și „alungirea” timpului (Luna provoacă un decalaj de 2 ms la fiecare 100 de ani). Distanța orbitală curentă a Lunii, ce reprezintă în jur de treizeci de ori diametrul Pământului, cauzează asemănarea de mărime dintre Lună și Soare pe cer. De aceea, Soarele este acoperit aproape complet în timpul unei eclipse solare totale.

Publicatia Efemeride.ro prezinta pe larg teoriile care sunt sustinute cu privire la Luna:


„Cercetătorii ne informează că în jurul Pământului orbitează cel puțin 10 corpuri cerești. Cinci dintre ele sunt asteroizi de diferite dimensiuni pe care planeta noastră i-a captat, patru sunt rămășițele zborului Apollo 13 și una singură este Luna.

La prima vedere Luna este doar un satelit de origine naturală, după cum susțin cei mai mulți dintre astronomi, dar joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea vieții pe Terra. De exemplu, dacă Luna nu ar fi existat pe Pământ ziua ar fi avut doar 6 ore și clima ar fi fost mai aprigă. Cu siguranță că viața nu ar fi ajuns la un asemenea nivel al dezvoltării dacă satelitul mult controversat al planetei noastre nu ar fi existat.

De-a lungul timpului, Luna i-a fascinat pe oameni, ridicând numeroase semne de întrebare despre originea sa. Speculațiile s-au născut în urma unor descoperiri importante și se pare că cu cât tehnologia avansează, cu atât misterul despre Lună se adâncește.

Varianta acceptată de majoritatea cercetătorilor cu privire la formarea Lunii este că s-ar fi format în urma unei coliziuni dintre două planete. Mai nou, o alte teorie a fost expusă de diverși astronomi, cum că planeta noastră i-ar fi furat un satelit lui Venus. Nu se poate dovedi cu exactitate cum s-a format Luna și dacă este de formațiune naturală, mai ales în condițiile în care anumite caracteristici sunt de-a dreptul șocante și de cele mai multe ori contradictorii.

În 1970, Mihail Vasin şi Alexander Shcherbakov, doi cercetători ruşi de la Academia Sovietică de Știinte au propus teoria Lunii precum o navă extraterestră. Cei doi au presupus că Luna este o navă extraterestră gigant, care a fost acoperită cu rocă ca să pară un satelit natural. Extratereştrii, având o tehnologie superioară nouă, au fost capabili să-şi deghizeze nava într-un corp ceresc şi au lansat-o pe orbită. Ei au postulat că luna cuprinde un strat stâncos exterior gros de câțiva kilometri care acoperă o cocă tare, probabil, cu o grosime de 45 km și sub care există un vid, care conține, eventual, o atmosferă.În 1975, Donald Wilson a publicat “Our Mysterious Spaceship Moon” în care a adus dovezi in sprijinul acestei teorii. În 1976, George H. Leonard publicat “Altcineva este pe Lună” , în care a retipărit mai multe fotografii NASA ale suprafeței lunare susținând teoria de mai sus.

Iată care sunt principalele cauze pentru care Luna este considerată ca fiind de natură extraterestră:

Luna este prea mare. Christopher Knight și Alan Butler, doi oameni de știință, au explicat că satelitul Terrei este mult prea mare decât ar fi fost normal să fie și mult prea bătrân. Mai mult de atât, Luna nu are nici atmosferă și nici câmp magnetic, ceea ce o transformă într-o ciudățenie a Universului.

Luna este goală. Această teorie s-a născut cu ani buni în urmă și pentru a o dovedi, Apollo 12 a instalat seismografe pe suprafaţa Lunii, după care a fost prăbușit modulul. Impactul a fost unul puternic și timp de 8 minute Luna a răsunat precum un clopot. Dr. Gordon McDonald, cercetător principal la NASA, arată într-un articol apărut în revista „Astronautics” din numărul pe iulie 1962, că prin analiza datelor referitoare la diferenţa observată între mişcările reale ale Lunii pe orbită, şi mişcările calculate, se poate trage concluzia că satelitul natural al Pământului este mai degrabă gol în interior. Și dacă este goal atunci putem să fim îndreptățiți să credem că Luna nu este de origine naturală?

Câmpul magnetic este inexistent. Ciudățenia cea mai mare este că Luna nu are câmp magnetic, dar cele mai multe dintre rocile care au fost prelevate sunt magnetizate. Oare cum este posibil acest lucru?

Activitate misterioasă pe Lună. Se cunoaște faptul că nu există cutremure provocate de ciocnirea faliilor de Lună și nici activitate vulcanică. Totuși, evenimentele înregistrate de-a lungul timpului sunt de-a dreptul ciudate. In 1963 astronomii de la observatorul din Lowell au observat în noaptea de 29 octombrie, două pete de lumină de un roşu aprins, la nord de craterul Herodot; în noaptea de 27 noiembrie, cele două pete roşii au reapărut pe marginea sudică a craterului Aristarh. În iunie 1965 a fost observată o rază de lumină de un alb scânteietor, ţâşnind din craterul Aristarh, aflat atunci în zona obscură. Știindu-se că Luna nu are activitate vulcanica aceste fenomene nu sunt naturale.

Acestea sunt doar câteva dintre elementele suspecte care îi fac pe cei mai mulți să creadă că Luna nu este de creație naturală și că cineva, cumva, a pus acest satelit pentru a păzi Pământul. Probabil că viitorul va scoate la iveală adevărul și atunci vom afla mai multe despre originea omului, dar și despre anumite aspecte ale vieții care sunt ascunse atât de bine de noi.”[1]

Teorie socanta: „Luna nu exista, fiind o holograma sau o halucinatie colectiva a oamenilor !

Intr-un articol publicat pe Secretele lui Lovendal, din februarie 2010, autorul prezinta o teorie incredibila conform careia Luna nu ar exista. Haideti sa vedem ce spune:

„În anul 1995, Asociaţia Americană de Istorie aniversa 50 de ani de înfrângere a nazismului, cu o rezoluţie prin care îndemna să se studieze semnificaţia Holocaustului. Preşedintele Asociaţiei a fost întrebat de ce nu s-a mers mai departe, recunoscându-se că Holocaustul a existat ca fapt istoric. El a răspuns că, pentru un grup de istorici, a spune că a existat Holocaustul este ca şi cum “un grup de astronomi ar spune că există Luna pe cer”. Acest răspuns ar trebui să pună pe gânduri. De ce a fost nominalizată Luna, ca şi cum aceasta n-ar exista? Este totuşi preşedintele Asociaţiei Americane de Istorie! Ce a vrut el să ascundă prin aceste cuvinte? Dar dacă Luna n-ar exista? Cred că aţi rămâne cu toţii şocaţi de această afirmaţie. Dacă n-aţi fi fost învăţaţi la şcoală, de unde ştiţi cu adevărat că Luna există?

Mulţi ar spune următoarele argumente (cu adevărat logice):

1) Luna o putem vedea! Ea există!

Obiecţii la acest argument: Ar putea fi o hologramă, proiectată de diverse instalaţii guvernamentale din lume. Ar putea fi un balon uriaş, ţinut sus cu ajutorul heliului (de aceea se mişcă pe cer atât de încet). Sau ar putea fi diferite lucruri, la diferite momente şi diferite locuri, aceasta depinzând de tehnologia disponibilă pentru conspiratori, sau de cultura şi de credinţele populaţiei înşelate.

Farsa Lunii ar fi putut fi impusă asupra unei lumi naive, în diferite momente din istoria umană. Poate că a început ca o halucinaţie colectivă sau ca un mit religios, sau poate că era, la un moment dat, doar o stea mai strălucitoare, de care s-a exagerat. Odată ce povestea Lunii a început, cei care au organizat această farsă au văzut că ar putea ieşi în câştig folosindu-se de ea. Aşa că ei au început să răspândescă zvonuri, observaţii ştiinţifice falsificate şi să inventeze multe alte lucruri privind acest corp celestial fals. Pentru a face această farsă mai plauzibilă, ei au asociat ciclurile lunii care să coincidă cu lunile anului.

2) Toţi astronomii din lume spun că Luna există!

Obiecţii la acest argument: Tocmai, această unanimitate e puţin suspicioasă, odată ce universităţile ar trebui să fie forumuri de dezbateri libere pe chestiuni controversate. Oamenii de ştiinţă n-ar trebui să abordeze aspectele cu idei preconcepute. Însă tocmai acest principiu este lăsat deoparte, atunci când vine vorba de Lună. N-o să vedeţi niciodată o dezbatere privind această chestiune; din contra, ca să faci parte din “curentul academic” trebuie să accepţi dogma ştiinţifică prestabilită. În caz contrar, eşti văzut ca un simplu nebun.

3) Dacă Luna nu există, cum s-a putut perpetua această farsă din antichitate până în ziua de astăzi?

Obiecţii la acest argument: Deşi e imposibil de a vă da seama de dimensiunea înşelăciunii fără o cercetare mai amănunţită, totuşi s-ar putea identifica uşor sursele de unde a provenit farsa Lunii. Primele ar fi diferitele societăţi secrete şi ordine religioase, la care au aparţinut oamenii de ştiinţă responsabili cu perpetuarea farsei. Am putea numi aici, Cavalerii Templieri, rozicrucienii, masonii sau Illuminati – societăţi secrete din care au făcut parte diverşi astronomi de renume, de la Ptolemeu, Copernic, până la Newton. În zilele noastre, Universităţile de prestigiu şi agenţiile spaţiale guvenamentale, precum NASA, sunt pline de “oameni de ştiinţă” de acest gen.

Totuşi, responsabili nu sunt doar oamenii de ştiinţă care au iniţiat această farsă, şi organizaţiile din care ei au făcut parte. De-a lungul timpului, multe instituţii au fost cooptate până în clipa de azi, când credinţa în existenţa Lunii este universală şi nepusă la îndoială.

4) Dar în 1969 a avut loc aterizarea omului pe Lună!

Obiecţii la acest argument: Se ştie că aterizarea omului pe Lună n-a avut loc, de fapt, niciodată, totul fiind filmat într-un studio secret din Nevada. Mai multe despre această farsă puteţi citi AICI: http://www.lovendal.ro/wp52/40-de-ani-de-la-marea-farsa-a-aselenizarii-omul-n-a-fost-niciodata-pe-luna/

5) N-a fost menţionată Luna de atâtea ori în istoria literaturii? Cum de s-a întâmplat asta, dacă ea n-a existat niciodată?

Obiecţii la acest argument: În limba engleză, nu s-a făcut niciodată referire la Lună înainte de 1066. Totuşi, întâlnim la William Shakespeare, în opera Romeo şi Julieta următorul text: “ROMEO: Domniţă, jur pe luna care ninge / Polei de-argint pe pomii toţi din preajmă… JULIETA: O, nu jura pe lună; luna-şi schimbă / Rotundul chip în fiecare lună / Şi nu te vreau ca ea de nestatornic”. Julieta consideră Luna ca ceva efemer, căci, dacă ar considera existenţa Lunii ca fiind ceva sigur, atunci n-ar mai considera jurământul ca fiind ceva de neîncredere.

Sau examinaţi piesa “Othello” de acelaşi Shakespeare: “E o greşeală că Luna / Ar veni mai aproape de Pământ cum n-a fost niciodată / Şi în înnebuneşte pe oameni”. În acest pasaj, Othello se referă la unul din miturile greşite privind Luna, şi anume că aceasta ar afecta minţile oamenilor.

Pentru cei care cred că Luna a fost prezentată de-a lungul istoriei în multe locuri, atunci trebuie să vină cu dovezi, şi anume:
– să fie un document original, fără să fie interpretat greşit;
– în document să se refere clar la un obiect cu diametru de 2.160 de mile, care se află la o distanţă medie de Pământ de 240.000 de mile.

Alte referinţe în istorie, fără să fie îndeplinite aceste 2 condiţii, sunt considerate a fi eronate.

6) E ceva patetic! Care ar fi motivul pentru care ar trebui ca existenţa Lunii să fie falsificată?

Care e cel mai vechi motiv din lume? Banii. Încă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, s-au cheltuit miliarde de dolari în aşa zisa explorare a spaţiului. Publicul a fost naiv şi a crezut tot ce i s-a oferit pe tavă, crezând că omul a aterizat pe Lună, pe când ei au filmat totul într-un studio, folosind echipamente dintre care mai ieftine. Şi farsa nu se sfârşeşte aici. Ea continuă şi astăzi, miliarde de dolari cheltuindu-se inutil. Iar povestea Lunii serveşte ca justificare perfectă.

Legea gravitaţiei demonstrează că Luna n-ar trebui să existe

Fizica a avut întotdeauna o “jenă” în a explica de ce un obiect atât de greu ca Luna, odată prinsă de gravitatea Pământului, n-ar reuşi să se prăbuşească inevitabil pe Terra. Fizica vine cu argumentul teoriei lui Newton, binecunoscut pentru legea atracţiei universale. Dar, ceea ce nu se ştie este faptul că Newton făcea parte din diferite societăţi secrete ale căror scop era dominarea lumii.

Şi totuşi, faptul e evident. Un obiect de dimensiunile Lunii n-ar putea exista, întrucât el n-ar putea rămâne fixat pe cer prea mult timp.

Să ne aducem aminte de legea atracţiei universală, care spune că forţa de atracţie dintre două corpuri este cu atât mai mare, cu cât masele corpurilor sunt mai mari şi cu cât distanţa între ele este mai mică. Ea este dată de formula:

unde k = acceleraţia gravitaţională
m1, m2 = masele celor două corpuri
r = distanţa dintre cele două corpuri

Această ecuaţie stabilită de Newton, se bazează pe presupunerea că Luna traversează planeta noastră în cercuri concentrice. F (adică forţa gravitaţională care ţine Luna pe calea sa “dreaptă”) necesită ca distanţa (r) dintre cele două corpuri cereşti să rămână constantă. Dacă distanţa s-ar micşora, atunci forţa gravitaţională ar creşte în putere. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, Luna ar fi atrasă spre Pământ. Conform legii lui Newton, acest incident ar naşte o serie de evenimente logice care ar avea un singur rezultat haotic: atragerea satelitului din ce în ce mai multe spre Pământ, până când cele două corpuri cereşti s-ar ciocni.

Teoria că aceste corpuri cereşti ar urma traiectorii circulare a fost abandonată, aşa că a fost schimbată de mai mulet ori, până s-a ajuns la concluzia că ar urma o traiectorie spiralată. Astfel, Luna n-ar menţine o distanţă constantă faţă de planeta noastră. Orbita Lunii oscilează permanent faţă de Pământ, mai aproape, apoi mai departe, într-un ciclu continuu. Fiecare ciclu de acest gen aduce Luna mai aproape de noi. De ce nu se spune că Luna este adusă din ce în ce mai aproape de noi? De ce acest lucru este atât de puţin cunoscut?

La urma urmei, nu-i aşa că Luna ar putea fi doar o proiecţie sau o halucinaţie colectivă a oamenilor?

Să vedem care ar fi aceste noi dovezi:

1) Luna poate fi văzută şi în timpul zilei

Cel mai mare argument pe care ţi-l poate aduce cineva ce crede în Lună este acela că “Ea există! Poţi s-o vezi şi cu ochii tăi!” Şi totuşi apare o chestie foarte ciudată: Luna poate fi vizibilă şi în timpul zilei. Soarele este atât de strălucitor, încât nicio stea nu se poate vedea în timpul zilei. Şi în plus, stelele au şi propria lumină. Aşa cum poate remarca cineva noaptea, Luna, chiar dacă e mai mare, nu străluceşte la fel de intens ca şi o stea. Aşa că Luna, dacă ar fi un corp ceresc, ar putea fi văzută în timpul zilei, doar dacă ar putea fi văzute şi stelele. Şi totuşi, Luna poate fi văzută şi ziua şi noaptea. Aşa că, ea ar trebui să existe în atmosfera noastră, la fel cum pot fi văzuţi şi norii.

2) În civilizaţiile vechi din America, Luna nu apare

Civilizaţiile vechi din America pot constitui un adevărat test dacă există sau nu o farsă a Lunii. Se ştie faptul că mayaşii şi incaşii erau mari astronomi. Odată cu ajungerea europenilor pe continentul american, în secolul al XVI-lea, toate documentele şi cărţile vechi ale acestor civilizaţii au fost arse. Ce au încercat să ascundă? Faptul că aceste civilizaţii nu aveau niciun concept de “Lună”?

3) Comportamentul animalelor faţă de Luna plină

Este binecunoscut faptul că multe animale (ca de exemplu, lupii) manifestă un comportament neobişnuit în perioadele de Lună plină. În mod evident, e ceva ce-i deranjează pe animale. Totuşi, dacă Luna ar fi existat încă de la începuturi, animalele ar fi trebuit să se obişnuiască până acum.

4. De ce era nevoie de cuvântul “lunatic”?

Se ştie faptul că “lunatic” are sensul, în ziua de azi, de “nebun”. Totuşi, în trecutul omenirii, Luna nu era luată prea în serios. Oamenii ştiau că Luna este o invenţie a omului. Interesant e faptul că în trecut “lunatic” avea sensul de “cei ce cred în Lună”. Iar cei care credeau că Luna ar fi un corp ceresc erau consideraţi a fi proşti.

5) În antichitate, al doilea corp ceresc după Soare era Venus

Interesant e faptul că, pentru oamenii din vechime, cel de-al doilea corp ceresc după Soare era planeta Venus, şi nu Luna! De ce? Pentru că era cel mai strălucitor obiect ceresc, după Soare. Unde era Luna atunci?

6) Ce legătură există între Lună şi ciclul femeii?

Aşa cum mulţi înţelepţi au învăţat de-a lungul timpului, de la Darwin la Freud, de la civilizaţiile vechi, până la lumea contemporană, impulsul s*xual a dominat lumea încă de la începutul omenirii. Aproape totul poate fi explicat în termeni de s*x. Poate fi o coincidenţă faptul că cea mai mare farsă a lumii – un ciclu de patru săptămâni de semne pe cer – coincide cu ciclul reproductiv feminin? Cum poate cineva crede că femeia şi Luna, au din întâmplare, acelaşi ciclu? Ce mai bună modalitate – pentru o societate dominată de bărbaţi pentru a controla femeile – ar fi decât aceea de a se inventa un semn uriaş pe cer? S-ar reaminti constant faptul că ciclul s*xual al femeii trebuie să servească zeilor bărbaţi. Luna a fost inventată ca o zeitate feminină, pentru a servi unui zeu bărbat.

7) Unde e Luna în Biblie?

Primele părţi ale Bibliei nu fac referire la Lună. De exemplu, în povestea Creaţiei din Geneză, se referă la lumini mai puţin strălucitoare, adică la stele. Interesant e că Luna în ebraică se pronunţă “yareach”, care înseamnă în acelaşi timp şi “ciclul lunar al femeii”. Cu alte cuvinte, ciclul femeii e asociat cu Luna.

Să analizăm împreună un pasaj din Faptele Apostolilor (2:18-20):

18. Încă şi peste slugile Mele şi peste slujnicele Mele voi turna în acele zile, din Duhul Meu şi vor prooroci.
19. Şi minuni voi face sus în cer şi jos pe pământ semne: sânge, foc şi fumegare de fum.
20. Soarele se va schimba în întuneric şi luna în sânge, înainte de a veni ziua Domnului, cea mare şi strălucită.

Acest pasaj ar putea fi interpretat astfel: Există minuni în cer (masculin, deasupra) şi pe pământ (feminin, dedesupt). Soarele este întunecat (cerurile, deasupra), iar “luna” (ciclul menstrual) sânge (se combină astfel imaginea morţii cu cea a menstruaţiei).

Din timpuri imemoriale, omenirea a venerat zeităţile care locuiau în ceruri. Aceasta este caracteristica omului încă de la apariţia sa pe Pământ. Astăzi, “zeitatea” este reprezentată de ştiinţă. Ştiinţa ne-a spus, de exemplu, că omul a aterizat pe Lună. Pe de altă parte, întotdeauna ni s-a spus că generaţia trecută se înşela, pe când generaţia actuală se află în lumina adevărului. Dar nu credem acest lucru cu fiecare generaţie în parte? Atunci, unde este totuşi adevărul?”[2][3]

Fiecare teorie are samburele ei de adevar, insa adevarul il vom sti doar atunci cand cu adevarat vor fi publicate toate informatiile despre Luna.

SURSE

1. http://www.efemeride.ro/luna-satelit-artificial-natural-sau-o-imensa-nava-extraterestra

2. http://www.lovendal.ro/wp52/luna-nu-exista-fiind-o-holograma-sau-o-halucinatie-colectiva-a-oamenilor/

3. http://www.lovendal.ro/wp52/luna-nu-exista-partea-2-inca-7-dovezi-care-arata-ca-luna-e-o-farsa/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...