Ce nu face niciodată un om inteligent

Distribuie!

„Ce nu face niciodata un om inteligent

Inteligenta este o variabila deseori asociata cu educatia pe care o primim în scoala, însa specialistii mai considera ca aceasta valoare este direct proportionala si cu experienta si capacitatea unui individ de a se adapta din mers la realitati ale vietii.


In acceptiunea psihologului Alexandru Plesea, cunoscut opiniei publice drept „Antrenorul Mintii”, un elev, care a înmagazinat în decursul anilor scolari un set de cunostinte, dar pe care nu a avut ocazia sau chiar inspiratia sa le aplice în situatii reale, nu va reusi sa realizeze lucruri marete în viata, ci va avea mereu mai multe întrebari decat raspunsuri.

Iar daca întrebarile sunt puse, se ajunge la întelegere. „Inteligenta se castiga prin experienta, si este o variabila care poate fi îmbunatatita, nu este neaparat o trasatura ereditara. În literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenta sau – pe scurt, IQ – nu este nimic altceva decat raportarea varstei mintale a unui individ la varsta biologica, înmultit cu 100.


12 semne care arata ca esti mai inteligent decat crezi

Varsta mintala a unui copil, spre exemplu, nu poate tine pasul cu varsta biologica, daca acel copil nu pune în aplicare cele învatate”, afirma psihologul Alexandru Plesea, citat de Plus Communication.

Specialistul crede ca oamenii inteligenti sunt, de regula, creativi, generosi, recunoscatori, umili si atenti, iar cei mai multi au ajuns la un nivel de întelegere, nu de cunoastere, mai ales prin prisma experientelor si întrebarilor corect puse la un moment dat.

Astfel, un om inteligent nu ar face niciodata urmatoarele lucruri:
1. Oamenii inteligenti nu lasa greselile trecutului sa se interpuna în prezent. Oamenii Inteligenti stiu ca succesul în viata nu este posibil fara greseli si esecuri. Cu toate acestea, oamenii inteligenti nu permit sa fie afectati de greselile din trecut, ei pur si simplu iau aceste greseli drept niste lectii de educatie pentru a evolua.

2. Oamenii inteligenti nu se concentreaza pe partile negative. Oamenii inteligenti vad gandurile ca pe ceva palpabil. Daca ai doar ganduri negative în minte, viata ta va fi la fel de negativa.

3. Oamenii inteligenti nu fug de probleme. Cand cad, se ridica si merg mai departe. Au curajul sa-si înfrunte temerile si sa vada în fiecare problema sansa de a se perfectiona. Fiecare problema devine astfel o situatie de autotransformare.

4. Oamenilor inteligenti nu le pasa de parerile celor din jur.

5. Oamenii inteligenti nu-si pierd timpul. Oamenii inteligenti îsi dezvolta obiceiuri productive, care îi ajuta sa lucreze mai repede si mai bine. Nu se lasa distrasi de lucruri nesemnificative si de treburi inutile. Ei stiu, de asemenea, ca nu poti lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihna din cand în cand.

Lucruri pe care le poti face in fiecare zi ca sa devii mai inteligent

6. Oamenii inteligenti nu asteapta rezultate imediate. Oamenii inteligenti stiu ca trebuie sa munceasca din greu pentru ceea ce-si doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile dupa un timp, dar vor dainui toata viata.

7. Oamenii inteligenti nu se concentreaza pe ceea ce nu pot controla.

8. Oamenii inteligenti nu-si pierd timpul cu persoanele care-i descurajeaza. Oamenii Inteligenti au în jurul lor alti oameni inteligenti. Îsi gasesc timp pentru familie, pentru prieteni si cunostintele cu care au aceleasi viziuni si interese; realizeaza ca n-ar fi benefic pentru ei sa-si petreaca timpul cu persoanele negativiste.

9. Oamenii inteligenti nu sunt aroganti. Nu-i vei auzi laudandu-se cu inteligenta lor; si asta pentru ca sunt, de obicei, timizi cand vine vorba despre asta si nu simt nevoia sa strige în gura mare cat sunt ei de destepti. Nu se lauda cu reusitele si premiile pe care le-au obtinut.

10. Oamenii inteligenti nu uita sa multumeasca. Oamenii inteligenti stiu ca lumea nu se învarte în jurul lor. Ei cred în puterea bunatatii si stiu ca faptele bune li se vor întoarce într-o buna zi.

„Oamenii cu întelepciune transforma. Ei nu fug de ceva, ei transforma un lucru negativ într-unul pozitiv. Ei îsi asuma transformarea prin propriile lor forte. Puterea unui om întelept vine din întelegere, nu din cati bani castiga. Astfel, toti oamenii puternici vor înapoia mare parte din banii castigati mediului social, în asa fel încat evolutia sa-si urmeze cursul”, conchide psihologul Alexandru Plesea.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/ce-nu-face-niciodata-un-om-inteligent-69635
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...