Ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri brusc din rotaţie?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Este greu să ne imaginăm Pământul ca pe un proiectil lansat în cosmos care se roteşte în jurul axei sale cu o viteză de 1.670 de kilometri pe oră (la Ecuator), dar lucrurile stau exact aşa. În acelaşi timp, Pământul, cu tot ce se află în raza sa gravitaţională, se învârte în jurul Soarelui, descriind într-un an o circumferinţă (o elipsă) cu o rază de 150 de milioane de kilometri.

Dar asta nu este totul, acestea nu sunt singurele mişcări descrise de planeta noastră şi nici cele mai importante. Pământul, condus de Soare, participă la mişcarea întregului sistem solar în jurul galaxiei. Se estimează că viteza acestei călătorii este de aproximativ 220 km/secundă. Prin urmare, un om de pe Pământ, atunci când nu se deplasează, este supus celor trei mişcări menţionate mai sus, care, atunci când sunt calculate vectorial, pot atinge 250 km/secundă.


La acest calcul ar ar trebui adăugată, de asemenea, mişcarea galaxiei noastre în cadrul Grupului Local (Grupul Local este un grup de galaxii ce cuprinde şi Calea Lactee. Acesta conţine aproximativ 30 de galaxii, incluzând şi galaxii pitice, centrul gravitaţional al grupului fiind undeva între Calea Lactee şi galaxia Andromeda.

Galaxiile Grupului Local sunt răspândite pe un diametru de 100 milioane de ani-lumină) şi în cele din urmă mişcarea de recesiune reciprocă a Grupului Local faţă de altele. Cu toate acestea, datorită principiului inerţiei, nu ne dăm seama de faptul că suntem permanent în mişcare chiar dacă, aparent, stăm pe loc.


Dar ce s-ar întâmpla dacă Pământul s-ar opri brusc din rotaţie? O întrebare pe care şi-a pus-o şi un om de ştiinţă britanic, Michael Stevens,(cunoscut sub numele de Vsauce pe YouTube), care printr-un clip video, a răspuns la această întrebare fascinantă.

“O oprire a rotaţiei Pământului ar avea un impact devastator asupra vieţii aşa cum o ştim noi”, spune omul de ştiinţă. Atmosfera, în primul moment ar continua să se rotească, dar majoritatea populaţiei ar muri într-un mod cumplit. Totul ar începe să se mişte cu o violenţă fără precedent; totul ar fi aruncat spre est, la peste 1.600 de kilometri pe oră, inclusiv corpul fiecăruia dintre noi. Cei care ar reuşi să supravieţuiască într-un fel sau altul s-ar confrunta cu vânturi şi uragane violente, care ar distruge totul în calea lor.

Rafalele de vânt ar fi aproape ca unda de şoc a unei bombe atomice iar în lume ar începe să se formeze furtuni de intensitate fără precedent. Numai frecarea cauzată de Pământ ar fi suficientă pentru a provoca incendii în masă şi eroziuni record. Între timp, câmpul magnetic al Pământului ar înceta să mai existe şi ar ajunge pe Pământ cantităţi letale de radiaţii ionizante (zona cuprinsă de câmpul magnetic al Pământului se numeşte magnetosferă.

Ea absoarbe particulele încărcate cu energie provenite din Soare şi le fixează în 2 centuri numite după descoperitorul lor, James van Allen. Centurile Allen înconjoară Pământul deasupra ecuatorului. Magnetosfera este comprimată în partea dinspre Soare datorită forţei particulelor ce vin dinspre acesta şi este mai extinsă în partea opusă Soarelui).

Planeta noastră ar deveni o sferă aproape perfectă, din moment ce datorită vitezei actuale de rotaţie este bombată în jurul ecuatorului. O sferă aproape plată ar conduce la redistribuirea oceanelor, cu inundaţii uriaşe peste zone vaste ale planetei. Lumea, de asemenea, s-ar confrunta cu un an şi jumătate de întuneric total. Pe scurt, o adevărată catastrofă.

Dar nu trebuie să ne facem griji: potrivit oamenilor de ştiinţă de la NASA aceste evenimente apocaliptice au probabilitate zero de apariţie în următoarele câteva miliarde de ani.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/ce-s-ar-intampla-daca-pamantul-s-ar-opri-brusc-din-rotatie-video—219139
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Globalizarea înseamnă ateism, satanism, anarhism, Big Brother, 666 microcip RFID, dictatură, nici o proprietate și distrugerea familiei

Conspirația muzicii: Din 1940 ascultăm muzică pe “frecvență materialistă și violentă” de 440 de Hz și nu acordată pe “frecvență naturală și armonioasă” de 432 Hz

Dezvăluiri: Twitter urmărește mesajele private și aplică cenzura politică

Marxismul Cultural și Școala de la Frankfurt

Manuscrisul lui Voynich este considerat „cel mai misterios manuscris din lume”

Închide