Ce se ascunde în Muntele Kazbek?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Ce se ascunde in Muntele Kazbek?

Vârful Kazbek face parte din lanțul muntos Caucaz și se află pe teritoriul Georgiei. Numele antic al acestui nume este Khomli, care în limba georgiană semnifică „Pleiadele” sau „Cele șapte surori”. De-a lungul timpului, diverse legende s-au născut cu privire la acest munte.


De exemplu, se spune că în interiorul muntelui se află o entitate deosebit de puternică care conferă muntelui un statut special. Cei care au curajul să-l escaladeze trebuie să fie foarte bine pregătiți pentru că altfel vor ajunge să-și piardă viața.

Muntele Kazbek mai este cunoscut și drept locul unde Prometeu a fost înlănțuit după ce a furat focul de la zei. Făcându-le acestora partea cea mai bună la împărțirea unei victime destinate lui Zeus, titanul și-a atras pentru prima dată asupră-și mânia acestuia din urmă. Drept răzbunare, părintele zeilor le-a luat muritorilor focul. Din nou însă Prometeu a găsit mijlocul de a le veni într-ajutor. El fură focul din ceruri și-l dă oamenilor. Acum pedeapsa lui Zeus este și mai aspră. El răspândește în lume toate relele și nenorocirile, trimițând-o pe pământ pe Pandora, pe care o ia de soție Epimetheus, pe de o parte, iar pe de altă parte îl înlănțuie pe Prometeu de o stâncă pe muntele Kazbek din Caucaz. Un vultur uriaș, pasăre monstruoasă zămislită de Typhon și de Echidna, îi devorează zilnic ficatul, care peste noapte se regenerează. În felul acesta titanul este supus unui chin veșnic. Din întâmplare însă, pe acolo trece Heracles, în drum spre Grădina Hesperidelor. El ucide vulturul cu una din săgețile sale otrăvite și-l eliberează pe Prometeu, ale cărui chinuri se sfârșesc. Într-o altă variantă, Prometeu nu s-ar fi mulțumit să le dea oamenilor focul, ci ar fi creat el însuși oameni din humă, însuflețindu-i cu ajutorul focului.


 

Se mai spune despre acest masiv că adăpostește comorile vechilor regi georgieni. Numeroase expediții au fost efectuate prin zonă, dar s-au descoperit doar peșteri imense și abrupte care nu au putut fi niciodată explorate pe deplin. Aceste descoperiri nu au făcut decât să sporească misterul legendei.

Tradiția locală plasează Muntele Kazbek în zona paranormalului pentru că diverse fenomene stranii sunt observate pe acest masiv. Lumini inexplicabile și o activitate intensă a farfuriilor zburătoare i-au făcut pe oameni să creadă că ceva straniu se află în interiorul muntelui. De asemenea, o altă legendă locală spune că muntele este gol pe dinăuntrul său ți că acolo se află un dragon. Ori de câte ori dragonul se mișcă se petrec cutremure și cursul râurilor se schimbă. Oare să existe o legătură între această legendă și activitatea extraterestră din zonă?”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/ce-se-ascunde-in-muntele-kazbek
  2. Foto: en.wikipedia.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...