Ce se întâmplă în creierul nostru: Misterele memoriei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Stiinta incearca sa explice cum functioneaza memoria, dar o mare parte din componentele acesteia raman inca un mister.

Memoria este considerata un proces. Atunci cand ne amintim ceva, de fapt reconstruim evenimentul din bucati de informatie care sunt stocate in diverse parti ale creierului. Misterul este: ce determina aceasta reconstructie?


Cum facem sa ne imbunatatim memoria?

Atentia. De cele mai multe ori, problemele de memorie apar pentru ca oamenii nu se concentreaza pe moment, fiin absorbiti de lucruri din trecut sau viitor.


Vizualizare. Creati un corespondent vizual informatiei. Creierul gandeste in imagini si concepte, nu in paragrafe.

Asociere. Asociati un concept familiar unei informatii. Intrebati-va: “De ce imi aduce aminte asta?”

De ce uitam?

Este posibil sa uitam mai ales din cauza ca nu am stocat cum trebuie informatia. Sau pentru ca informatia nu a avut o importanta emotionala suficienta. Pe de alta parte, chiar mintea poate sa ne faca sa uitam ceva, daca este un eveniment traumatizant.

Subconstientul tine minte tot. Daca am compara in sistemul metric constientul cu subconstientul, lumea constientului ar masura aproximativ un metru, iar subconstientul ar avea lungimea unui teren de fotbal.

Unde se afla memoria?

In trecut, s-a crezut ca locul memoriei este in creier. Pe de alta parte, o mare parte din memorie este in stransa legatura cu sistemul nervos. Fiecare gand este simtit in tot corpul prin intermediul receptorilor chimici. Atunci cand anumite substante sunt activate in sinapsele creierului, mesajul este transmis spre toate partile corpului.

In cazuri extreme, corpul ingroapa amintiri dureroase in tesutul muscular, constientul fiind crutat de trauma. Atunci cand o persoana are parte de un masaj intens si muschii sunt stimulati, amitirile reprimate pot fi redescoperite.

Un alt exemplu de memorie a muschilor este evident in cazul transplanturilor de organe. Multi dintre oamenii care au primit organe prin transplant au simtit nevoi sau reactii emotionale de care nu mai avusesera parte inainte de operatie.

Caracteristicile memoriei

Tactila. Ne amintim lucruri care implica cele cinci simturi. Cu cat o amintire implica mai multe simturi, cu atat va fi mai usor de pastrat.

Intensitate. Atunci cand ceva este foarte amuzant, sexual sau este absurd are mai multe sanse sa ne ramana in memorie.

Originalitate. Lucrurile care sunt plictisitoare si lipsite de originalitate sunt mai greu de amintit, pentru ca nu au nimic care sa le diferentieze de restul experientelor.

Supravietuire. Creierul este cablat pentru supravietuire. Asta inseamna ca orice este perceput drept important pentru supravietuire, va fi mai usor de adus aminte. Nu este vorba doar de atribute fizice. Supravieturirea poate fi si de tip emotional, psihologic sau chiar financiar.

 

Repetitie. Cu cat folosim mai mult o amintire, cu atat mai usor o vom accesa la nevoie.

De la inceput si de la sfarsit. Creierul acceseaza mai usor informatiile de la inceputul sau sfarsitul unei sesiuni de lectura.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/experiment/ce-se-intampla-in-creierul-nostru-misterele-memoriei-411611
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Fantoma din taxi: O tânără a urcat, a spus adresa şi a întrebat cu o voce de dincolo de mormânt: "Am murit?"
Barionii - noi particule subatomice au fost descoperite la CERN ! Acestea sunt de 6 ori mai masive decat protonii !
Vindecarea cu Lumină - celulele pot citi informația purtată de undele luminoase
Misterele egiptenilor: Thoth Atlantul, Școala Misterelor și secretul vieții veșnice
Încă din 1968, sovieticii organizaseră deja mai multe centre de cercetare specializate în experimente telepatice de nivel academic
Creiere în reţea: Intuiţia bruscă şi spontană, element deseori crucial în creativitate, poate să-şi aibă sursa şi în afara creierului subiectului. Această creativitate ar putea fi ghidată printr-un „dialog” bogat, chiar inconştient, în cursul căruia subiectul este ajutat prin sclipiri de intuiţie care de multe ori reprezintă manifestarea unei inteligenţe superioare
Rolul conştiinţei şi al paranormalului în sincronicitate
Viktor Schauberger, magicianul apei, creatorul unei altfel de ştiinţe, inventatorul motorului cu implozie
Cartea lui Soyga: Manuscrisul este un tratat despre magie și paranormal, care conține pasaje netraduse încă
Strategia imunității de grup funcționează, deși globaliștii au militat împotriva imunității de grup. Politicienii, mass-media și medicii au ascuns informații cu privire la imunitatea de grup. Dacă oamenii se imunizează în mod natural, Industria Farmaceutică pierde mulți bani
Ce se întâmplă cu creierul uman sub hipnoză
Crimă rezolvată cu ajutorul sufletului persoanei ucise
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...