Ce se întâmplă în creierul nostru: Misterele memoriei

Distribuie!by “Stiinta incearca sa explice cum functioneaza memoria, dar o mare parte din componentele acesteia raman inca un mister. Memoria este considerata un proces. Atunci cand ne amintim ceva, de fapt reconstruim evenimentul din bucati de informatie care sunt stocate in diverse parti ale creierului. Misterul este: ce determina aceasta […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Stiinta incearca sa explice cum functioneaza memoria, dar o mare parte din componentele acesteia raman inca un mister.

Memoria este considerata un proces. Atunci cand ne amintim ceva, de fapt reconstruim evenimentul din bucati de informatie care sunt stocate in diverse parti ale creierului. Misterul este: ce determina aceasta reconstructie?


Cum facem sa ne imbunatatim memoria?

Atentia. De cele mai multe ori, problemele de memorie apar pentru ca oamenii nu se concentreaza pe moment, fiin absorbiti de lucruri din trecut sau viitor.


Vizualizare. Creati un corespondent vizual informatiei. Creierul gandeste in imagini si concepte, nu in paragrafe.

Asociere. Asociati un concept familiar unei informatii. Intrebati-va: “De ce imi aduce aminte asta?”

De ce uitam?

Este posibil sa uitam mai ales din cauza ca nu am stocat cum trebuie informatia. Sau pentru ca informatia nu a avut o importanta emotionala suficienta. Pe de alta parte, chiar mintea poate sa ne faca sa uitam ceva, daca este un eveniment traumatizant.

Subconstientul tine minte tot. Daca am compara in sistemul metric constientul cu subconstientul, lumea constientului ar masura aproximativ un metru, iar subconstientul ar avea lungimea unui teren de fotbal.

Unde se afla memoria?

In trecut, s-a crezut ca locul memoriei este in creier. Pe de alta parte, o mare parte din memorie este in stransa legatura cu sistemul nervos. Fiecare gand este simtit in tot corpul prin intermediul receptorilor chimici. Atunci cand anumite substante sunt activate in sinapsele creierului, mesajul este transmis spre toate partile corpului.

In cazuri extreme, corpul ingroapa amintiri dureroase in tesutul muscular, constientul fiind crutat de trauma. Atunci cand o persoana are parte de un masaj intens si muschii sunt stimulati, amitirile reprimate pot fi redescoperite.

Un alt exemplu de memorie a muschilor este evident in cazul transplanturilor de organe. Multi dintre oamenii care au primit organe prin transplant au simtit nevoi sau reactii emotionale de care nu mai avusesera parte inainte de operatie.

Caracteristicile memoriei

Tactila. Ne amintim lucruri care implica cele cinci simturi. Cu cat o amintire implica mai multe simturi, cu atat va fi mai usor de pastrat.

Intensitate. Atunci cand ceva este foarte amuzant, sexual sau este absurd are mai multe sanse sa ne ramana in memorie.

Originalitate. Lucrurile care sunt plictisitoare si lipsite de originalitate sunt mai greu de amintit, pentru ca nu au nimic care sa le diferentieze de restul experientelor.

Supravietuire. Creierul este cablat pentru supravietuire. Asta inseamna ca orice este perceput drept important pentru supravietuire, va fi mai usor de adus aminte. Nu este vorba doar de atribute fizice. Supravieturirea poate fi si de tip emotional, psihologic sau chiar financiar.

 

Repetitie. Cu cat folosim mai mult o amintire, cu atat mai usor o vom accesa la nevoie.

De la inceput si de la sfarsit. Creierul acceseaza mai usor informatiile de la inceputul sau sfarsitul unei sesiuni de lectura.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/experiment/ce-se-intampla-in-creierul-nostru-misterele-memoriei-411611
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Fluorul - elementul care calcifică glanda pineală
Viktor S. Grebennikov și platforma sa antigravitațională
Misterul neelucidat al insulei Oak
Cinci orașe subacvatice, mai puțin cunoscute
Fiecare moleculă de ADN înmagazinează în ea până la 1.000 de fotoni, similar cu un cablu subţire de fibră optică. Fotonii sunt propulsaţi înainte şi înapoi cu viteza luminii în interiorul moleculei şi sunt înmagazinaţi până când este necesar să fie folosiţi
O descoperire uimitoare arată că în creier există structuri care percep dimensiunile paralele
O masina fantoma din Rusia apare de nicaieri si tamponeaza o alta masina ! Inca o dovada a existeneti Universurilor Paralele ! Fizica Cuantica a demonstrat in laborator existenta Universurilor Paralele in anul 2010 !
Misterul structurilor extraterestre din Valea Morții din Siberia
Descoperirile genialului Nikola Tesla sunt în cea mai mare parte încă şi acum ţinute secrete de NASA faţă de marea masă a populaţiei. Cunoscut mai mult pentru inventarea curentului alternativ, Nikola Tesla a realizat şi multe alte invenţii, despre care însă destul de puţini oameni au auzit: „bobinele Tesla“ care realizează prin rezonanţă eterică o amplificare uriaşă a tensiunii electrice, maşini bazate pe energia liberă (free energy), transferul de energie fără cablu, antigravitaţia sau controlul vremii prin utilizarea dirijată a undelor staţionare
Aurul monoatomic, în forma sa pură, stimulează foarte mult anumite fluxuri şi schimburi energetice la nivel celular şi mai ales la nivel neuronal. Cu alte cuvinte, aurul monoatomic provoacă un proces foarte accelerat de întinerire. Un om poate să trăiască în acelaşi corp fizic timp de mai multe mii de ani, cu condiţia să consume, la anumite intervale de timp şi într-o cantitate bine determinată, această pulbere
Director NASA: Dacă aţi şti măcar o fracţiune din chestiile cu care ne ocupăm nu aţi mai dormi noaptea
„Tehnologia neagră” preluată din surse extraterestre de către „elita” Noii Ordini Mondiale este cu aproximativ 10.000 de ani înaintea tehnologiei utilizate în civilizația noastră „la vedere”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.