Ce va face România? Doar 29 la sută din francezi mai cred în UE

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un sondaj făcut în Franța în vederea alegerilor europarlamentare arată că numai 29 la sută din francezi mai cred în UE, lucru care se va vedea cu siguranță la urne în favoarea lui Marine Le Pen. Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei.

BRUXELLES, 5 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. Un sondaj făcut de Odoxa în Franța relevă cifre șocante pentru viitorul UE: numai 29 la sută din locuitorii Hexagonului își mai pun speranțele în Uniune, o scădere dramatică față de acum 15 ani când încrederea în UE era de 61 la sută. În fapt, 74 la sută dintre francezi consideră că UE este ineficientă, o cifră care arată că Uniunea este în pragul disoluției prin raportare la voința cetățenilor celui mai important stat european după Germania. Francezii sunt necruțători: consideră că UE este ineficientă și în domeniul locurilor de muncă (80 la sută), al imigrației (82 la sută) și al fiscalității (82 la sută).

Opțiunile clar anti-europene ale francezilor reprezintă o palmă dată președintelui Macron și un semnal că Marine Le Pen va contabiliza un număr surprinzător de mare de voturi la alegerile europarlamentare. Marine Le Pen, care a fost aspru criticată prin atitudinea ei favorabilă față de un Frexit în ultimele alegeri prezidențiale din Franța, ar avea acum un succes nebănuit dacă ar repune pe tapet ieșirea Franței din Uniune, dacă ne raportăm la neîncrederea francezilor în construcția europeană așa cum ne-o relevă sondajul Odoxa.

O altă analiză asupra mesajelor din rețelele sociale, făcută tot în Franța de Dentsu Consulting, care a participat și la sondajul prezentat anterior, arată aceeași tendință: majoritatea mesajelor din mediul virtuala referitoare la instituțiile europene fac referire la ineficacitatea acestora, o altă temă majoră fiind imigrația.

Iată că, în timp ce comisarii europeni, printre care se remarcă Timmermans, fac eforturi duse până la ilegalitate de a impune norme ”europene” în România, credința în UE se prăbușește chiar acasă la acești ultimi apărători ai Bruxelles-ului.

Tendința eurosceptică este de altfel o constantă în întreaga Uniune, până și în România încrederea în Bruxelles atingând un minim istoric de sub 50 la sută. Deloc întâmplător, săptămâna viitoare, la Milano, Matteo Salvini a invitat toate partidele suveraniste și conservatoare din Europa pentru a oficializa o mare alianță a acestor forțe politice în vederea alegerilor europarlamentare. Prin acțiunea de la Milano, Salvini va deveni liderul mișcării suveraniste europene, iar această direcție politică va căpăta contur și forță la nivelul întregii Uniuni, pregătindu-se astfel crearea unui grup parlamentar unic în viitorul Parlament European care va ocupa poziția a doua sau a treia în ordinea numărului de aleși.

Ce va face România în aceste condiții în care suveranismul câștigă la nivelul întregii Uniuni Europene?”[1]


SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190405/25406902/Ce-va-face-Romnia-Doar-29-la-suta-din-francezi-mai-cred-in-UE.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...