Cealaltă faţă a războiului din Iugoslavia. Crimele comise de kosovari şi croaţi

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Premierul kosovar Hashim Thaci este liderul unei grupări mafiote implicată în trafic de arme, droguri şi de organe umane în Europa de Est, arata un raport al Consiliului Europei, prezentat în decembrie.

Thaci, care nu a ascuns că a fost un lider al Armatei Kosovare de Eliberare (UCK), a devenit liderul grupării mafiote în 1999, în timpul războiului din Kosovo. Cea mai şocantă informaţie din raport este cea despre uciderea mai multor prizonieri sârbi, cărora li se prelevau rinichii. Sârbii erau duşi în Albania, unde, la nord de Tirana, avea loc măcelărirea lor. “Când medicii erau pregătiţi pentru transplant, captivii erau luaţi din locul secret în care se aflau, executaţi de un membru UCK, iar trupurile lor erau duse rapede, cu avionul, la clinica unde avea loc operaţia”, se arată în raport.


Gruparea numită Drenica a devenit atât de puternica, încât a obţinut controlul politic în Kosovo, pe care nu l-a mai cedat până la obţinerea independenţei, în 2008. Thaci şi alţi patru membrii ai grupării Drenica sunt acuzaţi de “asasinate, bătăi şi privare de liberate şi interogatorii”, arată raportul Consiliului Europei. Raportul subiliniază că, în timp ce a condamnat atrocităţile comise de sârbi în timpul războiului din Kosovo, comunitatea internaţională a ignorat în mod deliberat crimele de care era suspectată UCK.

Fostul premier kosovar Agim Ceku, apropiaţii săi şi o parte a personalului ONU au format “o adevărată Cosa Nostra” în Kosovo, îl cita publicaţia germană ,,Der Spiegel”, în urmă cu un an, pe unul dintre liderii organizaţiilor anticorupţie din Kosovo. Acuzat în Serbia de crime de război şi trafc de organe, Ceku este acum ministrul forţelor de securitate din Kosovo. Ceku a fost reţinut in Bulgaria, în 2009, şi expulzat din Columbia, din cauza mandatului Interpol pe numele său.


Ul alt fost premier kosovar, Ramush Haradinaj, numit de fosta procuroarea a TPI, Carla del Ponte, “gangster în uniformă”, a fost acuzat de crime de război, însă a fost achitat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie. Acum el este rejudecat.

În aprilie 2011, generalul croat Ante Gotovina a fost condamnat la 24 de ani de inchisoare de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, pentru crimele comise împotriva sârbilor din Krajina în 1991-1995. Gotovina, privit ca erou naţional în Croaţia, a fost găsit vinovat în nouă cazuri de crime de război, printre care crimă, tratamente inumane şi deportare forţată. Alături de Gotovina a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi generalul Mladen Markac. Cei doi şi-au susţinut nevinovăţia de la începutul procesului, în 2005.

 

În banca acuzaţilor ar fi trebuit să se mai afle şi fostul preşedinte croat Franjo Tudjman, ministrul croat al Apărării din acea perioadă şi doi şefi de stat major, scria presa occidentală la începutul procesului, însă aceştia muriseră între timp.

Atât timp cât a durat regimul Tudjman (1991-1999), Ante Gotovina a fost o figură marcantă în Croatia. El a căzut în dizgraţie imediat după venirea la putere a preşedintelui Stjpe Mesici, iar la scurt timp a fost pus sub acuzare de Tribunalul de la Haga. După patru ani în care s-a ascuns, Gotovina a fost arestat în Tenerife, spre binele cauzei aderării Croaţiei la NATO şi Uniunea Europeana, dupa cum a fost arestat pentru corupţie, în 2010, fostul premier Ivo Sanader.”[1]

SURSE

  1. http://www.cotidianul.ro/template/article.php?id=147214&skip=1
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Mecanismul Antikythera: Dispozitivul a fost descoperit în anul 1900 pe fundul Mării Egee
America are un buget negru (black budget) care nu este aprobat de Congres şi pe care nici măcar preşedintele nu îl cunoaşte şi, cu atât mai puţin, îl controlează. În fiecare an, aceste proiecte negre (black projects) înghit aproape 1,25 trilioane de dolari, adică aproape 25% din PIB (produsul intern brut) al SUA, ceea ce reprezintă mai mult chiar decât bugetul Apărării SUA şi al oricărei alte ţări din lume
În 1932, Aldous Huxley a scris romanul său distopic „Minunata lume nouă”, în care privea apariția dictaturilor științifice ale viitorului
Harta lui Piri Reis a fost cartografiată cu ajutorul OZN-urilor din spaţiu
Tony Blair si-a cerut scuze pentru invadarea Irakului: "informatiile pe care le-am primit au fost eronate!" Saddam Hussein nu a detinut arme chimice, biologice si de distrugere in masa si nici nu si-a ucis proprii cetateni!
Începutul sfârșitului pentru dominația financiară globală a SUA
Rusia acuză Statele Unite de încălcarea suveranității Siriei
În 2013, CIA a recunoscut oficial existența Zonei 51
În perioada dintre sfârșitul lunii aprilie și 1 mai au loc evenimente tragice, ce implică sacrificii umane
Marea Resetare: Folosirea Covid-19 pentru a instaura Noua Ordine Mondială
Restricțiile și măsurile sanitare împotriva Covid-19 au fost și sunt total ineficiente. 50 de studii științifice care arată cât de lipsite de logică și eficacitate au fost și sunt măsurile restricive din perioada stărilor de urgență și alertă
Atacul Israelului asupra navei americane, USS Liberty, în 1967, a fost o operațiune "Steag Fals"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...