Cel mai bun exercițiu pentru creier

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu doar musculatura o poți tonifia cu ajutorul exercițiilor fizice, ci îți poți îmbunătăți și memoria, susțin specialiștii.

Cercetătorii au descoperit că orice tip de exercițiu fizic care îți crește ritmul cardiac și te face să transpiri pentru o perioadă de timp, precum exercițiile de aerobic, are un impact important asupra creierului.


„Exercițiile de aerobic sunt benefice atât pentru inimă, cât și pentru creierspune unul dintre cercetători, citat de businessinsider.com.

Specialiștii recomandă, pentru îmbunătățirea memoriei, efectuarea regulată a oricărui exercițiu de aerobic, timp de cel puțin 45 de minute.


Un studiu efectuat pe pacienți cu depresie a arătat că 30 de minute de mers pe banda rulantă, timp de 10 zile consecutive, le-a îmbunătățit semnificativ starea. Un alt studiu publicat în British Journal a demonstrat că, în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cele mai bune rezultate se obțin prin combinarea exercițiilor de aerobic cu cele de rezistență.

O cercetare, făcută publică la începutul lunii mai, a descoperit că, la adulții cu vârste cuprinse între 60 și 88 de ani, 30 de minute de plimbare, 4 zile pe săptămână, timp de 12 săptămâni, întăresc conexiunile într-o zonă a creierului, implicate în pierderea memoriei.

 

Joe Northey, de la Universitatea din Canberra, spune că aceste studii indică faptul că orice persoană, a cărei stare de sănătate îi permite, ar trebui să facă 45-60 de minute de exerciții de aerobic pe zi, câte zile pe săptămână poate.”[1]

SURSE

  1. http://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/cel-mai-bun-exercitiu-pentru-creier-720998
  2. Foto: Gulliver/Getty Images

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...