Cele 4 secrete budhiste ale iubirii de durată

Distribuie!

„Cele 4 secrete budhiste ale iubirii de durata

O relatie de iubire are nevoie de ingrijire precum o planta care creste intr-un ghiveci. Trebuie hranita de ambii parteneri si mentinuta in viata, altfel se vestejeste si moare, lasand in urma un gust amar si drame atunci cand lectiile nu sunt invatate. Scanteia iubirii poate aparea la prima vedere intre doua persoane insa apoi focul trebuie mentinut. Budistii vorbesc despre cele patru calitati specifice care trebuie invatate si aplicate zilnic. Acestea duc la trairea unei iubiri adevarate si de durata, in care ambii parteneri se simt fericiti si impliniti.


Bunatatea iubitoare este buna si grijulie fata de ceilalti. Cand ii faci pe oameni sa planga sau sa-i faca sa se simta rau in pielea lor, nu-i iubesti cu adevarat. Conflictele sunt inevitabile intr-o relatie. Dar cand iti pui nevoile tale mai presus de ale altora si in detrimentul lor, inseamna ca doar te folosesti de acea persoana pentru a-ti satisface nevoile. Adevarata iubire genereaza bucurie si nu durere. Adevarata iubire ii face pe altii sa se simta importanti, ingrijiti si, da, iubiti. Compasiunea simte suferintele si durerile celorlalti. Cand simti agonia altora, inseamna ca ii iubesti cu adevarat pentru ca le simti durerea ca fiind a ta. Nu exista o iubire mai mare decat atunci cand iti arati compasiunea fata de ceilalti. Cand nu te intereseaza, nu iti pasa. Pentru ca iubirea sa creasca, trebuie sa practici compasiunea. Cand iubesti cu adevarat pe cineva, nu il faci sa sufere. Faci ca soarele sa straluceasca in lumea lor sumbra, le dai speranta in mintile lor tulbure. Fiecare moment pe care il impartiti este plin de bucurie si memorabil.

Practica detasarea, lipsa atasamentului, nediscriminarea si echilibrul. Adevarata iubire este libera de atasamente, discriminare, prejudecati sau dependenta. Te vezi pe tine insati in cei pe care ii iubesti si ii pretuiesti la fel de mult cat te pretuiesti pe tine. Punandu-ne in pielea celeilalte persoane si devenind una cu ea reprezinta modalitatile de a o iubi cu adevarat si de a ointelege. Procedand astfel, eliminam „sinele” si „celalalt”. Acordand importanta acestor elemente si practicandu-le zilnic mentinem vie flacara iubirii in relatia noastra de cuplu.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cele-4-secrete-budhiste-ale-iubirii-de-durata-82743
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...